Cele doua titluri sunt consecutive, asa cum vedeti in imaginea de mai jos:
Pe romaneste, titlurile sunt:
- ,,Ex-regele Romaniei cere sa nu plateasca taxe pentru castelul sau”
- ,,Romania cere cetatenilor sai ajutorul pentru a aduna fonduri in vederea rascumpararii sculpturii lui Brancusi”.
Articolul din presa americana aminteste si de faptul ca exista datorii de 4 milioane de lei ale Casei Regale, contestate de aceasta.
Concluziile le trageti dumneavoastra. Mai spun atat:
- in timpul asta, statul roman inventeaza impozite pentru cei care isi dau casa in schimbul datoriei la banca. De ce oare Castelul Savarsin nu poate fi luat in plata, pentru impozitele neachitate (repet, in cazul in care datoria de 4 milioane invocata de fisc si contestata de Printz Duda sau cine reprezinta casa regala, nu este inventata). Cert este ca daca oricare dintre noi am avea o datorie de 4 milioane de lei, ne-am afla in insolventa.
- in timpul asta, tot presa americana arata ca Prince Paul este trimis in judecata pentru frauda imobiliara. Despre o poveste aproape identica cu a lui Prince Paul, am scris aici:
O poveste de coruptie din San Lorenzo, cu minimum 5 gauri financiare. Asa ceva nu s-ar putea intampla in Romania!
- in urma cu aproape 2 ani, un alt membru al casei regale avea probleme cu legea, pentru firea sa intreprinzatoare care si-a gasit intruparea in lupte ilegale cu cu cocosi. Detalii aici.
P.S. Opera lui Brancusi – Cumintenia pamantului, chiar si in cazul in care nu ar fi achizitionata de statul roman (de doua ori de romani – o data contributia statului, care inseamna taxe si impozite, si o data din subscriptii), ramane in tara, fiind in patrimoniul national. Deci nu poate fi scoasa din Romania. Deci daca nu poate fi scoasa din tara, fie va fi cumparata de un cetatean roman, fie va fi cumparata de un strain, pentru a o tine in colectia sa privata din Romania. Greu de crezut ca un roman sau un strain nu ar dori sa isi sporeasca prestigiul detinerii unei astfel de opere (ceea ce ar putea face foarte bine daca ar expune-o intr-un muzeu din Romania). Cu toate acestea, statul roman, a agreat cu actualii proprietari, plata a 11 milioane de Euro. In lipsa statului roman, nu cred ca ar fi cumparat-o vreun strain care sa o tina intr-o proprietate din Romania. Nu cred ca ar fi cumparat-o nici vreun roman – ce roman poate dovedi in acest moment ca are bani cash, fiscalizati, in suma de 11 milioane de Euro? Va spun eu: foarte probabil, niciunul. Si cum bancile nu dau credit pentru Cumintenia Pamantului, ajung la concluzia ca pretentia de 11 milioane de Euro s-ar fi diminuat CONSISTENT daca statul roman ar fi incercat sa valorifice ceea ce am scris mai sus. Desigur, despre pretul de 11 milioane de Euro, se va mai scrie si se va mai cerceta. In loc sa donez vreun Euro ca sa cumpere statul, cu banii mei, de doua ori, Cumintentia Pamantului, as fi donat cu mare drag, de 100 de ori mai mult, pentru un spital. Altfel, se intampla asa: avocatii si proprietarii cu banii (pentru o adevarata opera de arta, dar pe care nu pot valorifica in afara Romaniei), iar cetatenii, cu datoriile. Si cu subscriptia. Si cu impozitele pe care oamenii de business ai lui Printz Duda le contesta. Si cu luptele de (adevarati) cocosi din care acestia iau cel mult doi ani cu suspendare. In timp ce adevaratii presedinti – unul isi da casa ca primarul, altul obtine casa pe acte false. Iar anutrajul adevaratului Rege, contesta datorii de 4 milioane de lei si cere scutire (legala), de impozite la Savarsin. Despre celalalt King al Romaniei am scris mai demult, aici. Ultimul King. Burger King.
Deocamdata atat.
Categorii:Stiri
Lasă un răspuns