În primul rând vreau să amintesc că Digi24 beneficiază de un CEO cercetat și cred că deja trimis în judecată pentru mama infracțiunilor de criminalitate financiară și anume spălarea de bani. În al doilea rând, Digi24 a făcut obiectul listării la bursă, sub mandatul de supraveghetor al lui Mișu Negrițoiu care trebuia să cerceteze și îndeplinirea condițiilor de bună reputație a managementului unei companii care urma să se listeze la bursă. În al treilea rând, tocmai la Digi24 a găsit Mișu Negrițoiu să vină să vorbească? Despre toate acestea, și despre strigătul de disperare al lui Mișu Negrițoiu la Digi24, în materialul pe care îl voi publica probabil mâine.
Dar până atunci, Facebook îmi aduce aminte că exact în urmă cu 2 ani scriam un material de mare audiență: ,,Tăcerea ASF și cazul ING Bank Romania – Iran. O similitudine de comunicare și de efecte”. Da, au trecut doi ani.
Doi ani fantastici ca documentare jurnalistica și în curând veți vedea și DE CE. Articolul din 2 octombrie 2015 era prilejuit de tacerea lui Mișu Negrițoiu după ce ASF a pierdut în primă instanță procesul cu societatea pe care o dețin – RST MEDIA (Tribunalul a obligat ASF să achite RST MEDIA suma de 191.000 de lei – contravaloarea unor servicii PRESTATE de RST MEDIA, RECEPTIONATE de ASF, dar NEACHITATE). Totodată, Tribunalul București a RESPINS cererea ASF prin care aceasta pretindea ca RST MEDIA să restituie către ASF suma de 27.555 lei, în urma susținerii ASF că a fost plătită ,,din eroare”, serviciile fiind în mod cert prestate, recepționate și achitate. Vestea a fost zdrobitoare pentru Mișu Negrițoiu: dacă sentința rămânea și în apel, ASF era obligată să se întoarcă împotriva lui Mișu Negrițoiu să recupereze sumele dispuse a fi achitate de către Tribunalul București.
Între timp, documentat, pe ,,culoarele” apelului, instanța de recurs din care a făcut parte o fiică de general STS și o soție de ofițer SRI, a reușit să întoarcă soluția, cu 180 de grade, în sensul că RST MEDIA nu mai are bani de primit pentru munca prestată, ci trebuie să dea ea bani pentru servicii în mod cert prestate și recepționate, cu alte cuvinte, confiscarea contravalorii muncii prestate, creându-i beneficiul material lui Mișu Negrițoiu (și nu numai) al neimputării sumei. Abia atunci am înțeles pe deplin ceea ce mi-a spus Mișu Negrițoiu, în 15 decembrie 2014 (ora 13.07), atunci când m-a anunțat că 15 decembrie 2014 este ultima zi de contract:: ,,la câte procese o să avem, ce mai contează unul în plus”
,,Sunt false recursuri și nu-i judecată” scria Adrian Păunescu în 1984, an în care atât Mișu Negrițoiu cât și tovarășul său – actualul general STS – erau pe cai mari, spre deosebire de momentul prezent. Cei doi amici de lungă durată au fost pe cai mari chiar până în 2017, acum fiind pe cai din ce în ce mai mici.
Spre deosebire de 2 octombrie 2015, zilele astea, după 2 ani, nitam-nisam, Mișu Negrițoiu s-a apucat să vorbească – ghici unde – tocmai la Digi24. Ieșirea lui Mișu Negrițoiu de săptămâna trecută (în opinia mea o ieșire securistoidă pe care o caracterizez așa urmare a prestației sale care aduce a șantaj pentru foștii lui protectori) este, în opinia mea, un strigăt de disperare către cei cărora le-a mai transmis: ,,prefer să fiu scos din ASF de Parlament decât de DNA”, un fel de ,,dacă nu mă salvați, vă vărs”. Mai vorbim.
Dar vreau să citez acum doar atât din poezia ,,Minciunile” pe care Păunescu o scria în 1984: ,
,Se minte cum nu s-a mințit niciodată,
E multă minciună la noi pe pământ,
Sunt false recursuri și nu-i judecată,
Balanța cea veche-a dreptății s-a frânt”.
Venit din acel trecut înclin să cred,documentat, că Mișu Negrițoiu, cadru de încredere al vremurilor, nu știe să acționeze astfel decât cu ,,false recursuri și nu-i judecată”.
Citiți articolul meu din urmă cu 2 ani, perioadă în care eu am pierdut ,,recursul” în 2016 iar Mișu și-a pierdut scaunul în 2017, fiind revocat de către Parlamentul României în urma modului în care a gestionat piața asigurărilor RCA care, sub mandatul său de supraveghetor, ,,a eșuat într-un asemenea hal”, ducând la scumpirea excesivă a RCA. Despre cum a ,,supravegheat” piața asigurărilor Mișu Negrițoiu (i) prin mesaje publice și prin (ii) amputarea poziției de purtător de cuvânt al ASF (în beneficiul altora), eu am semnalat OFICIAL Parlamentului României încă din ianuarie 2015. Dar până atunci, vă invit să citiți/recitiți articolul meu din urmă cu fix 2 ani:
Tăcerea ASF și cazul ING Bank Romania – Iran. O similitudine de comunicare. Si de efecte.
dar mai ales:
Hannibal ante portas: De ce a anuntat Consiliul Concurentei Parchetul asupra faptului ca asiguratorii s-au înteles la pret. Ce rol, documentat, a jucat Misu Negritoiu si cand a fost el devoalat.
Categorii:Stiri
Lasă un răspuns