Despre cum SRI ii da (inca) un sut in fund lui Augustin Lazar, cu piciorul lui Valcov.


M-a intrebat astazi facebook la ce ma gandesc. Si am scris azi, pe facebook. Ma gandeam daca Valcov este mai tare in creier si in tentative de albire de sume provenite din infractiuni prin cod fiscal, sau este mai tare in picior. SI am ajuns la concluzia ca unii cred ca Valcov, nemaifiind util in tentativele de spalare de bani, ar fi mai tare in picior. Picior indreptat acum spre Augustin Lazar.

Si ma gandeam la breaking news-ul in ceea ce priveste inceperea urmaririi penale impotriva lui Darius Valcov de catre DIICOT, in personam, la sesizarea SRI, pentru ,,divulgarea de informatii secret de stat” 🙂

Si iata cum m-am gandit:

,,Doamne Dumnezeule!”

Abia astept ca DIICOT, care a inceput urmarirea penala a lui Darius Valcov pentru ca a publicat protocolul in primul ticalos si il doilea rand ,,secret” semnat de Eduard Hellvig – SRI si Augustin Lazar – colaborator SRI-SIE-SIPA-Ministerul Justitiei inca in baza protocolului din 1998, sa decline competenta catre Sectia Speciala de Investigare a Infractiunilor din Justitie!

Nu de alta, dar SRI, prin aceasta plangere penala aparent indreptata impotriva lui Valcov, in fapt, il varsa pe Augustin Lazar – vechiul lor colaborator, lustrat acum din magistratura. In legatura cu ,,divulgarea” protocolului ,,incetat” nr. 09472 din 8 decembrie 2016 semnat de Hellvig si de Lazar, SRI a sesizat DIICOT in privinta ,,divulgarii, fara drept, a unor documente sau date care constituie informatii secret de stat de catre cel care ia cunostinta de acesta in afara indatoririlor de serviciu”.

La prima vedere, SRI il vrea pe Valcov la puscarie intre 1 si 5 ani pentru ca ar fi luat cunostinta de protocolul, DE INTERES PUBLIC, si l-ar fi divulgat ,,in afara indatoririlor de serviciu”. Evident ca Darius Valcov, ministru avizat de SRI in guvernul Ponta, va putea pretinde in apararea sa ca nu l-a divulgat ,,in afara indatoririlor de serviciu”, ci chiar in ,,exercitarea serviciului”, din moment ce el a fost multiplu avizat de SRI. Cu Valcov ,,divulgand” ,,informatii secret de stat” si avand in vedere declaratiile fostului bici al Securitatii de la inchisoarea Aiud – Augustin Lazar, care a sustinut necredibil ca ,,nu sunt ofiter, subofiter, agent sau colaborator al fostei Securitati”, dar nu a negat niciodata ca a fost, incepand din 1998, colaborator al SRI in baza protocolului din 1998 – de unde din calitatea sa – de sef al grupului operativ central SRI-SIE-SIPA-Ministerul Justitiei, facea jocuri operative, CARE SA FIE informatia secret de stat ,,divulgata” de Valcov?

Aceea ca Augustin Lazar a continuat sa fie colaborator al SRI si cand a devneit procuror general al Romaniei, semnand protocolul 09472/8 decembrie 2016, care a inlocuit protocolul 00750 din 4 debruarie 2009, INTARIND colaborarea cu SRI?

Sau informatia de interes public ,,divulgata” este aceea ca reinnoitul colaborator al SRI prin protocolul sus-mentionat, Augustin Lazar A MINTIT IN DECLARATII PUBLICE, in 17 ianuarie 2017, atunci cand a negat existenta protocolului pe care el insusi il semnase si pe care cerneala inca nu se uscase?

,,Doamne Dumnezeule” mințea Augustin Lazăr, în 17 ianuarie 2017 ,,Nu mai există niciun protocol care să prevadă echipe mixte sau nu știu ce (…) A existat un protocol (…) eu nu mi l-am însușit și nu mergem înainte cu astfel de inginerii, să zic așa, pentru că ele nu se găsesc în Codul de Procedură Penală. Doamne Dumnezeule, noi anchetăm iar dumneavoastră judecați după Codul de Procedură Penală. Nu există nimic altceva care să se numească echipă mixtă sau nu știu ce”.

Infractiunea lui Valcov, care a facut public un protocol varat pe sub usa probabil chiar din dorinta SRI, sa fie aceea ca a aratat ca vechii colaboratori SRI comit infractiunea de fals in declaratii publice? Asta sa fie secretul de stat pentru care este anchetat public?

Abia astept ca DIICOT sa constate competenta SIIJ, iar domnul Augustin Lazar sa explice, sub juramant, de ce a mintit in declaratii publice atunci cand a spus ca nu exista echipe mixte sau ,,nu stiu ce”. In alta ordine de idei, nu m-ar mira ca pensionarul Augustin Lazar sa isi gaseasca drept avocat la SIIJ, in calitatea sa de bici al securitatii, chiar pe fostul infilitrat al Securitatii de la inchisoarea Aiud – cu scopul inrautatirii situatiei juridice a detinutilor politici – Gigi Musat. Abia astept! Abia astept! Ce exemplu da Augustin Lazar ,,tinerei magistraturi”, celor care ,,preiau faclia in desert”. Acest exemplu?

Despre infiltratul de la Aiud – Gheorghe Mușat, despre ,,biciul securității” – Augustin Lazăr și despre amnezia SRI – serviciu NATO.Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , ,

1 răspuns

 1. Intrebari de bun simt :
  – Poporul Roman , se va mai insanatosi vre-o data ?
  – Ce INSTITUTIE mai apara INTERESELE NATIONALE dupa 29 de ani de INALTA TRADARE ?
  = Stiti ce este la nivel national ?Ati auzit de CANCER in ultima faza ?
  – CRIMELE la COMANDA cand vor fi facute publice ?
  – Ce facem cu CRIMA ORGANIZATA INSTITUTIONALIZATA de la nivel national ?
  etc , etc , etc

  Ministerul Public s-a PRIVATIZAT de 29 de ani ?
  Ati uitat ca TRAIM in REPUBLICA PROCURORILOR ?
  Pe ce lume traiti dumneavoastra ?
  Apropo ,daca tot veni vorba de aceasta GRUPARE a PROCURORILOR ii intreb si va intreb :
  Oare ei stiu care sant ATRIBUTIUNILE si pentru ce beneficiaza de la POPORUL Roman de DREPTURII NESIMTITE , de PRIVILEGI NECONSTITUTIONALE conform art. 16 alin2 din Constitutie ?
  Ce PROCUROR din Romania , a APARAT INTERESLE NATIONALE dupa 89 ??? Cei care sau impus au fost : EXECUTATI, ELIMINATI , SCOSI din SISTEM in stil mafiot ,etc
  – Aveti macar un singur exemplu ?
  – REGULAMENT DE ORDINE INTERIOARĂ AL PARCHETELOR
  – Anexa la Ordinul 2632/C al Ministerului Justiţie din 30/07/2014
  – Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 623 bis din 26/08/2014
  TITLUL I – Dispoziţii generale , ART. 1
  Rolul Ministerului Public
  – (1) Ministerul Public este parte componentă a autorităţii judecătoreşti, iar atribuţiile sale sunt prevăzute în Constituţia României, republicată, în Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi în alte acte normative.
  – (2) În activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor.
  etc , etc .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: