Astazi, de la ora 22.00, va astept la TVR1! Vorbim despre minimele istorice, succesive, ale leului.


Foooaaarte atent este domnul Mugur Isarescu in promisiunea facuta sustinatorilor de lunga durata ai lui (si ai LUI) – in cazul lui Iohannis nu ma refer la votanti – si anume ca Euro-Leu nu va depasi nivelul de 4,8 lei pentru un Euro, cu orice pret.

Ieri nu a fost atat de atent domnul Isărescu si era cat pe ce sa fie urecheat pentru ca Euro-Leu s-a dus pana in buza lui 4,8, stabilind un nou maxim istoric pe piata valutara, de 4,796 lei!

Ca sa nu mai pateasca precum ieri, cand a fugit ca sa nu piarda avionul pe care deja il pierduse, astazi Isarescu a ales sa prapadeasca ALTFEL rezerva valutara, respectiv sa ii dea in cap cursului (cu cateva zeci de milioane de Euro prapaditi), dar intr-o incinta foarte stransa si chiar nemaivazuta la BNR: 4,770 – 4,777 lei (cam juma’ de ban). După ora 18.00, situația s-a schimbat un pic: peste 4,78, dar tot strans.

De doua ori ,,a ars” Euro din rezerva astazi BNR pentru ca leul sa nu iasa din ,,incinta” promisa: in jurul orei 9.30 si in jurul orei 15.00, dar ulterior Euro tot s-a dus peste 4,78 de lei. Repet: ceea ce face Isărescu de la începutul lui noiembrie este risipa de rezerva valutara pentru ca scopul nu este protejarea unui nivel de curs optim pentru economie ci optim pentru el.

Nivelul de 4,8 lei va fi depasit oricum, dar scopul jocului politic al rezervei valutare este ca sa nu vadă lumea un Euro peste 4,8 lei, INAINTE de 24 noiembrie 2019. Ca la alegerile parlamentare din 2008…. Aceiași oameni, aceleași greșeli.Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , ,

2 răspunsuri

  1. Va urmaresc cu interes si va admir curajul. V-am auzit vb despre Boureanu, Vladescu , etc ,,nu v-am auzit vb de BACLEA ADOLF , inculpat în dosarul FLOTA si care-i in fapt PARAVANUL BASISTILOR, coleg de „facultate” cu cei doi BASISTI, cel care a beneficiat de N vapoare la pret de nimic. SC ” Cosena” srl nu mai aduce profit în țară ROMANEASCA de multi ani la fel ca , Vladescu si Boureanu. Pardon , ceva mai mult , susține familiile Mircea si Traian , doar este magnatul Constanței , coleg si prieten cu cei doi si nu întâmplător a primit 47 vapoare la pret de nimic. Dosarul FLOTA S-A PRESCRIS, AU SCAPAT DE PEDEPSE DAR ROMANII NU STIU ADEVARUL CA, DE FAPT VAPOARELE SUNT SUB PARAVANUL LUI BACLEA ADOLF. Intrati pe GOOGLE: rechizitoriu dosar FLOTA. Vedeți ce „facultate ” are Baclea si vb cu navigatorii care-i cunosc. Sa nu va uimiți ca am pus FACULTATE în ghilimele. Eu stiu de ce si multi stiu. Daca interesează, spun cu alta ocazie. O seară frumoasă !

  2. 1. Nu sunt economist, dar intreb:
    stiti ca ceea ce numiti „spalarea de banii prin codul fiscal” se practica si in SUA?
    Si acolo, din cauza de 38% taxe pe ( profit sau cifra de afaceri – repet, nu sunt economist), corporatiile isi ascund profiturile in paradisuri fiscale. Din cand in cand, fiscul american le ofera posibilitatea de a plati mai putin, cu conditia sa aduca banii pe teritoriu.

    2. Din cate stiu, multi au vorbit inclusiv in guvern despre paradisurile fiscale din Europa (Luxemburg, Irlanda, Cipru, Malta). Romania e si paradis fiscal, si colonie de munca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: