Ce a mai ramas din plangerea penala pentru ,,Al Capone” de Dambovita? Uitam de ea, ca sa facem la fel…


A citat azi Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, dintr-o notă internă a Ministerului de Finanțe, din aprilie 2019:

,,Fără măsuri suplimentare urgente există o probabilitate ridicată de creștere a deficitului bugetar spre 4% în 2019”.

În esență, Cîțu îl acuză pe Teodorovici că nu a majorat taxele 🙂 Bun discurs de politician aflat la putere 🙂

În esență, pe Teodorovici îl va durea fix în cot de ce spune Cîțu, pentru că va pretexta, e adevarat, fals, că el ar fi condus rezultatul bugetar al anului 2019 sub deficitul de 3%. Și că, Cîțu e principalul vinovat.

Amândoi știu care este situația: Teodorovici nu s-ar fi încadrat în deficitul de 3% din PIB, iar Cîțu a profitat de asta, ca să ducă deficitul și îndatorarea mai sus decât l-ar fi dus Teodorovici. Fără măsuri de ajustare.

Concluzia mea după declarațiile de astăzi? Eugen Teodorovici și Florin Cîțu sunt ,,verișori”. Și între ,,verișori”… nu se fac plângeri penale… Așa-i? În fapt, problema reală era: cine stă în primul rând la parada de 1 Decembrie….

Eu înțeleg din declarațiile de astazăi că  că Ministrul Finanțelor Publice, domnul Florin Cîțu, nu mai face plângere penală pentru ,,Al Capone”. Și ce să mai înțeleg?

Inteleg ca din ,,adversarul” domnului Teodorovici a devenit apărătorul lui? Singura instituție pe care o sesizează este Curtea de Conturi, care nu îl poate nici măcar certa pe Teodorovici, având în vedere că execuția bugetului pe 2019 va intra în răspunderea noului ministru, Florin Cîțu?

Deci, au căzut la pace, pentru ca domnul Cîțu să nu fie acuzat de duble standarde și de protejarea lui Mugur Isărescu?

Pentru că dacă Teodorovici este vinovat că a ignorat avertismentele privind depășirea deficitului bugetar (depășirea deficitului nefiind o faptă penală spre deosbire de invenția cu ,,bugetele pe caiet” sau falsificarea STATISTICILOR – nu prognozelor – subliniez STATISTICILOR, care din punctul meu de vedere este reală și penală) cum este Mugur Isărescu care a ratat constant ținta de inflație?

Va cere domnul Cîțu audierea guvernatorului BNR să vadă cum s-a jucat BNR cu prognozele de inflație și mai ales, dacă și-a calibrat politica monetară după prognoze INVENTATE? Hmmmm… la fel ca și Guvernarea Dragnea 1, care și-a înghițit acuzația de mistificare a deficitului bugetar (pentru ca să mistifice și ei), îmi pare că și domnul Cîțu face la fel. Ca să facă la fel, în 2020.

Urmăresc cu îngrijorare și atenție….Categorii:Stiri

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: