Un an de la debutul RESTAURATIEI în România și de la promisiunea lui Iohannis că ,,mandatul guvernului Orban va fi unul de SUCCES”.


Sa nu ziceti ca nu v-am spus inca din urma cu un an.

Va readuc in atentie acest articol la o zi dupa ce Camera Deputatlor (al carei sef este fostul doctorand SRI Marcel Ciolacu, deghizat in prezen in lider “al opozitiei”) a trecut tacit proiectul de lege prin care se incearca revararea SRI in procesele penale (si civile).

Pai nu spusese Ciolacu ca jurase pe Grindeanu ca nu au colaborat si nu colaboreaza)? Sau inactiunile in exercitarea functiei publice, vis-a-vis de respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, nu se pun, desi inactiunile functionarilor sunt incrimnate inclusiv penal?

Ca bonus in articol regasiti si declaratia lui Iohannis din urma cu un an, la debutul procesului de restauratie privind increderea ca ministrii lui Orban vor avea un mandat “previzibil scurt”, dar de “succes”.

Carnagiul de la Piatra Neamt, in care oamenii au fost omorati de vii in sectia de terapie intensiva, vorbeste de la sine de “succesul” ministrilor lui Orban. Pe plan economic, indatorarea in 11 luni mai mare decat indatorarea Romaniei in primii 19 ani de la Revolutie, vorbeste de la sine. #nimicpentrupopulatie.

Veți regăsi în articolul scris în urmă cu un an, următoarele idei principale, detaliate:

  • Reversarea a ,,trei ceva”, reprezintă ,,mandatul scurt, puternic și de succes” al guvernului Orban. Pe scurt: RESTAURAȚIA.
  • Mandatul dat prin Iohannis lui Orban nu este de a repara economia care în mod clar trebuie reparată (avansez opinia că echipa lui Orban nici nu știe cum să o facă și nici nu își propune în mod real asta, fiind avertizat că are ,,un mandat scurt”) ci să readucă la situația anterioară denunțării protocoalelor justiția, altfel spus să inhibe independența magistraților care s-a manifestat pregnant în condițiile denunțării protocoalelor cu SRI.
  • Până la Orban, nicio paiață ajunsă premier în vreun stat al lumii nu a atribuit calități divine SRI-ului.
  • Domnul Orban are toleranță sută la sută față de abuzuri dacă acestea îl aduc în postura să fie prim-ministru al României cu un mandat scurt și de succes. Restaurația. 
  • În 4 noiembrie 2019, complicitatea păguboasă PSD-BNR-Iohannis se încearcă a fi pusă doar pe seama PSD. Nimic surprinzător și evident că și-o merită PSD, atâta timp cât au mimat performanța economică prin impostura unora ca Vâlcov sau Teodorovici, lipiți și de Dăncilă. Ei nu au avut nicio reticență, la fel ca tehnocrații, să falsifice date bugetare, (…)Aștept ca Florin Cîțu, noul ministru al finanțelor publice să facă ,,dreptate până la capăt” și să devoaleze ireversibil, acum că este responsabil, mecansimul de falsificare a datelor bugetare și a prognozelor de PIB. Florin Cîțu ne-a zis de atâtea ori că ,,nu luăm prizonieri”. Sper să nu îi amnistieze…

Legat de acest ultim aspect, vă reamintesc că mult timp mai târziu, Florin Cîțu a ieșit cu declarația că Teodorovici a falsificat cifrele bugetare. Dar nu a sesizat Parchetul. Și știți de ce? Pentru că și el a intrat în sistemul care falsifică prognozele bugetare. Dovada:

i) prima rectificare bugetară pe acest an a fost făcută pe prognoze false, care pretindeau că PIB-ul în anul 2020 va fi cu 22 de miliarde de lei mai mare decât cel din 2019, ca să îi dea o cădere economică de numai -1,9%

II) a doua rectificare de buget a fost deasmenea falsificată, cu o prognoză de cădere economică inventată la numai -3,8%, în acelaș scop: să angajeze cheltuieli certe și ineficiente și să speculeze pandemia, făcând #nimicpentrupopulație;

iii) a treia rectificare de buget, anunțată astăzi, este deasemenea falsificată din punct de vedere al prognozei de PIB, Cîțu susținând că economia va scădea doar cu -4,2% și urmărind un defict de 9,1% din PIB (după ce în plină criză, în martie, spunea că deficitul va fi de doar 5,6% din PIB și ecoinomia va crește cu 22 de miliarde de lei).

Și acum, vă reinvit să citiți articolul din urmă cu un an. Merită, integral, AICI și aici:

Guvernarea Orban și Restaurația lui Iohannis. Ce rămâne după PSD.

Citiți și:Categorii:Editoriale

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: