S-a fasait cresterea economica a lui Florin si a lui Marcel. Contractie in trimestrul IV, plus din pix in trimestrial III.


Va spuneam ieri despre rata inflatiei. FALSIFICATA, prin mistificarea ca preturile la energie electrica ar fi scazut in ultimele 12 luni. Articolul, aici.

Azi va mai spun ceva: s-a fasait si cresterea economica (inventata). In mod real, economia a crescut anul trecut cu 2 până la 3%, si nu cu două cifre cum aberau oficialii la jumatatea anului trecut. Restul, pana la 5,6% declarat  azi de  INS, este INFLATIE.

In iulie 2021, atunci cand Florin si tiitorii lui de la PSD (intre timp s-a oficializat amantlacul lui Florin cu Marcel) imi exprimam doua opinii: cresterea economica ,,de 2 cifre” pe care o avansa atunci Florin era: i) inventata; ii) de natura sa creeze premisele de bunastare pana a deveni putred de bogati categoria profesionala a psihologilor (si nu numai), care ar putea fi chemati la un moment dat sa dea verdicte.

Cifrele comunicate astazi de INS privind cresterea economica ( care oricum minte in privinta inflatiei), la 7 luni dupa ce eu v-am atras atentia ca este o crestere economica inventata, dovedesc acest lucru. Economia s-a contractat semnificativ in trimestrul IV si s-ar fi contractat si in trimestrul III (recesiune) daca nu ar fi alunecat pixul de la INS la un plus de 0,1%.

Pun imediat mai jos avertismentul meu din 13 iulie 2021 (atat in ceea ce priveste inflatia inventata – subevaluata (in jos) cat si crsterea economica – supraevaluata (in sus) – il gasiti si pe canalul meu de youtube, unde, daca va place, va puteti abona AICI.

Astazi INS declara scadere economica de -0,5% in Trimestrul IV (fata de trimestrul III) si o crestere debila de 0,1% in Trimestrul III (față de trimestrul II). Ceea ce ii permite sa declare o crestere economica (inventata, cu doua motoare principale ,,stocuri” si ,,discrepanta statistica” – adica chestii pe care nici ei nu le pot explica), de 5,6%. Din care, in mod real, mai mult de jumatate este inflatie. Deci, concluziv, cresterea reala in 2021 a fost intre 2 si 3%, asa cum va spuneam inca de la inceputul anului 2021. Dar las aici consideratiile mele din iulie 2021:Categorii:Editoriale, The Money Show

Etichete:, , , , , ,

1 răspuns

  1. Florin Catu a fost si va ramane vesnic un picat (repetent) la treapta de liceu dintre clasa a 10-a si a 11-a , incapabil sa intre din 2 incercari la o Facultate -ASE Bucuresti (la care se intra mai usor ca la Medicina), betiv la volan, tepar de banci in SUA si cu contract de munca desfacut „disciplinar” de la ING Bank!
    Ce sa ii ceri unui asemenea om? Numai pe Iohanis prin „O Romanie educata” putea sa il duca mintea sa ii incredinteze conducerea Guvernului si a tarii unui asemenea om incapabil si cu multe lacune in educatie!
    Un mare om spunea (Paller parca…) ca la multi politicieni parveniti se confunda „siretenia” cu inteligenta!
    Si chiar „inteligenta” daca ar fi, daca o pui in slujba ticalosilor si a asasinilor econimici si nu in slujba poporului, ramai in istorie doar o „jogodie” trecatoare!
    A se citi modul de gandire a lui Margaret Thacher si povatuirile sale!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: