Manipularea ROBOR de catre bănci – lucruri nespuse (neauzite) din partea lui Florin Citu despre precedenta complicitate BNR la cresterea dobanzilor, din 2008.


Stiti parerea mea: complicele bancilor comerciale in manipularae ROBOR este Banca Nationala a României.

Lucrurile sunt foarte simple: nu ar trebui sa ii ia Consiliului Concurentei 2 ani (si nici nu ii ia), ca sa vada realitatea: dobanda ROBOR (de ecran cotata) a fost (si este) MULT mai mare decat dobanda efectiva (la care bancile se imprumuta intre ele). Estimarea mea este ca dobanzile au fost umflate cu minimum 2 puncte procentuale, cu complicitatea BNR, ceea ce inseamna multe miliarde de lei spoliate de la populatie si companii, prin dobanzi umflate (pe care le gasim in profiturile exceptionale ale bancilor realizate in criza).

In actualul context merita sa vedeti dezvaluirile lui Florin Citu din iunie 2013, privind ,,atacul” speculativ din Octombrie 2008 – in fapt o coniventa a BNR cu unele banci comerciale de a umfla ratele de dobanda si de la mentine SUS. Atunci BNR a facut-o ca sa nu ii oblige pe actionari privati ai bancilor comerciale sa vina cu capital. Acum, BNR a facut-o ca sa le asigure actionarilor privati ai bancilor comerciale profituri EXCEPTIONALE, in plina criza. V-am avertizat despre acest lucru, inca din 19 aprilie 2020:

Azi public pe canalul meu de YouTube (la care daca doriti va puteti abona AICI, pentru ca voi publica si alte emisiuni), dezvaluirile lui Florin Citu din iunie 2013, privind ,,atacul” speculativ din Octombrie 2008, cand dobanzile au urcat la cer, pentru ca asa a vrut BNR. Cu consecinta spolierii populatiei, companiilor romanesti si statului roman (prin dobanzi exorbitante). Daca va place, abonati-va. Daca nu, nu.Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , ,

3 răspunsuri

 1. BNR Ar trebui reformat. Prea multi secu Sunt in BNR inca.Asta nu e banca centrală, e banca securista. Nu e de mirare ca Are un securist Presedinte.
  Halal BNR, si acoliti din bancile comerciale Ale BNR.

 2. Foarte tare emisiunea cu domnii Cîțu și Isar.

  Dl Isar zice ceva la minutul 16:39 – „… aveau acces la linie de sop”.
  Ce este linia de sop (nu cred că am auzit bine, dacă e „sop”).

  • Ca o paranteză pentru astăzi, eu tot am auzit vorbe cum că BNR (pe lângă argumentul cu ministerul finanțelor) nu a vrut să ridice dobânda din cauză că va afecta logistica bunurilor și faptul că lumea nu s-a mai împrumutat iar asta ar afecta iarăși CPI-ul.

   E asta o altă fumigenă sau… ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: