Ce este cu acest blog

Bun gasit! Numele meu este Radu Soviani. Sunt jurnalist, am studii economice si am finalizat un doctorat in economie. Va multumesc ca ati accesat blogul meu. Vom vorbi in principal despre economie si despre ceea ce ne enerveaza, din punct de vedere economic. Navigare placuta!

53 de răspunsuri

 1. va reamintesc ca pagina „despre” nu este inca completata 😀

  • Va rog sa studiati un subiect pe care l-ati mai mentionat intr-una din emisiunile dvs:Posta Romana. Cum se va privatiza? Cu cine se asociaza?

   Exista o hotarare a CA Posta Roman , care are mentioneaza ca Posta Romana ar trebui sa infiinteze un joint venture cu o banca de renume ( Raiffeisen , Erste) in vederea distrbutiei de servicii financiare. Pana aici , nimic grav, pentru ca peste tot, Posta are o banca sau liveaza servicii financiare,poate doar recomandarea BNR , care poate sa inlesneasca Postei Romane, tot cu austriecii. De ce spun acest lucru, pentru ca circula informatii, ca in acea hartie, BNR , ar recomanda o banca de prestigiu, si sunt mentionate cele doua banci.

   Ei fara sa investgasca nimic, dar sa puna mana pe cea mai mare retea din tara.

   Dar ce este mai indignant acum, este ca circula informatia precum ca Raiffeisen, fara a dori neparat sa infiinteze o instituei financiara, sa ia exclusivitatea de distribuite a unor servicii financiare, probabil mai mult depozite ca nu ei, strainii apetit de creditare .

   Cum este posibil asa ceva cu o regie a statutlui?Ma refer la exclusivitate, cand Posta e pe pierdere, e o vaca de muls cu peste 5000 de puncte de distribuite.

   Pai , d-l vice Kalinov este ginerele d-lui Pogea si d-l Burduja este f apropiat cu d-l Videanu, Blaga, etc. Aici stiu ca este sensibil sa comunicati intr-o emisiune, dar verificati!

   Posta , inteleg ca, este sub monitorizarea FMI, poate sa vina si de la Viena influienta, dar , mai e si mentalitatea autohtona damboviteana.

   Poate daca cercetati dvs cu sursele dvs, se vor confirma informatiile mele si veti scoate la iveala aceste demersuri, sa le semnalati si veti reusi sa stopati demersul , cred eu neprofitabil pentru Posta Romana.

   Noua ne pasa de ce este al nostru si Posta trebuie sa fie un bun al romanilor sau sa nu se dea pe nimic.

   Sper sa luati in considerare demersul nostru , al celor care ne doare.

 2. Unde ti-e avatarul?

 3. era si timpul. la cit mai multe articole.

 4. Felicitari!Va admir foarte mult profesionalismul.Unde va pot urmari emisiunile ,deoarece nu locuiesc in tara si nu urmaresc emisiunile tv,insa special pentru d-voastra o voi face.

  Multumesc mult.

 5. super,dar cum e cu criticile vis-a-vis de unii ce n-au loc de d-voastra,referitoare la diverse legaturi nu tocmai”ortodoxe”dintre Soviani junior-Soviani-senior,privind afacerile…Am intrebat si eu,n-am dat cu parul!

 6. Noi(sau cel putin eu) va multumesc ca ne dati posibilitatea de a va citi.
  Va consider cel mai bun jurnalist economic din Romania. Sunteti inteligent, bine informat, impartial si echilibrat(faptul ca ii criticati mai mult pe cei de la putere este normal), nu sunteti deloc nesimtit. Asa ca felicitari! Si tineti-o tot asa!

  A…poate-l chemati mai des la The Money Show pe Cristian Sima:) Si poate il invitati o data si pe Ilie Serbanescu.

  PS : Din cate stiu eu ati terminat doctoratul, asa ca trebuie sa taiati de-acolo 🙂

 7. Este prima data cand accesez acest blog, dar sigur nu si ultima. V-am vazut astazi la realitatea vorbind despre numarul de bugetari disponibilizati de Boc, care nu se regasesc in datele celor de la somaj. Nici nu au cum, pentru ca desi au fost disponibilizati din sistemul bugetar, ei nu sunt someri. In realitate, ei nici nu au parasit locurile de munca, au fost trecuti doar in acte la diferite firme cu care administratiile au contracte, si asteapta sa se schimbe puterea ca sa revina in sistem. Numarul celor care nu va ies dumneavoastra din calcule, este exact numarul celor care au facut acest lucru. Ei au acelasi loc de munca, presteaza aceeasi munca, doar ca incaseaza salariul de la o firma, care la randul ei incaseaza mai multi bani din contracte.
  Evident ca este vorba strict de clientela politica si nu cea a PDL-ului, ca ea n-a fost disponibilizata.
  Ce va spun acum, nu este teorie, se intampla in realitate in Romania si nici macar nu se sesizeaza cineva.

 8. Iarasi… am ceva semne de intrebare… de ce opozitia a permit clientelei PSD astfel de musamalizari si pseudo-restructurari… sunteti convinsa ca este vorba doar de clientela PSD? Pentru ca, in fapt, un contract comercial poate fi mai usor de rupt decat unul de munca…

  • Asa cum am promis, revin.
   Excluzand clientela PDL, care nu a fost disponibilizata, poate aveti dreptate, nu este numai clientela PSD. Doar ca, cea a PSD-ului este mult mai numeroasa si de aceea se vede.
   Are cineva de pierdut?
   Fostii salariati n-au devenit someri, nu sunt platiti de la buget, ba mai mult, achita taxe la buget.
   Firmele care i-au preluat, au siguranta platii contractelor la timp, ca altfel nu achita la randul lor salariile clientelei.
   Daca nu-si primesc banii pe contracte, patronii, nu mai prelungesc contractele de munca ale clientelei care sunt pe perioada determinata.
   De ce credeti ca s-ar sesiza cineva?

   Problema apare atunci cand nu mai sunt bani pentru plata contractelor.

 9. Nu si cand contractul de munca este pe perioada determinata.
  Mai discutam pe marginea subiectului in 2011.
  Va urez „La multi ani!” multa sanatate si succes in noul an.

 10. Odata la zece ani Ministerul Mediului si Padurilor scoate fondurile cinegetice la atribuire.
  Dupa negocieri dure cu AGVPS sa nascut ordonanta 102/2010.pentru completarea legii 407/2006.
  prin aceasta lege se incredinteaza direct (fara licitatie)peste 850 de fonduri cinegetice Asociatilor Vanatoresti reprezentate de catre AGVPS si statul este pagubit de 13 milioane de euro /an.
  Pentru sustinerea celor afirmate am documente

 11. Buna ziua , am urmarit emisiunea cu d-nul Ghidiu , azi 23.02.2011. As dori sa stiu daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema : as vrea sa fac rost de toate emisiunile cu d-nul Ghidiu , sa zicem , din ultimii doi -trei ani ! Nu stiu cum ar tre sa procedez si mai ales , nu am datele de contact ale d-lui Ghidiu. Sunt de asemenea curios daca d-nul Ghidiu are si carti scrise si publicatte !!Sunt si eu un investitor pe piata de capital si toate analizele d-lui Ghidiu mi se par a fi f.f. interesante. Sunt dispus sa platesc pe un DVD cu emisiunile si somentariile dansului.Nu negociez pretul !
  Multumesc anticipat pt intelegere si , sventual , pt ajutor !
  Cu stima ,
  Virgil

 12. Domnu’ Radu apreciez cu nemasurata consideratie prestarea dumneavoasta in media romaneasca ! Mi-as fi dorit din tot sufletul sa pot fi alaturi de dvs. ( adica in media ) dar nu am avut ocazia , insa apreciez stilul dvs. si va implor sa o tineti asa pana se vor trezi toti acei ce pot contribui cu ceva la indreptarea neregulilor din tara noastra .
  Va multumesc !

  Cu adanca consideratie !

  Mironeasa Vasile , Constanta , Romania .

 13. Buna ziua Domnule Radu Soviani,

  Pentru ca tot sectorul privat trebuie sa vina cu initiativa, noi am lansat platforma http://www.paap.ro.

  Cu acest instrument informatic fiecare ordonator de credite are posibilitatea sa-si fundamenteze si gestioneze executia bugetului de cheltuieli. Eficienta utilizarii fondurilor publice primeste astfel singurul suport online lansat in Romania ce poate fi utilizat in timp real de toti utilizatorii desemnati cu sarcini in acest domeniu.

  Cu stima,
  Viorel Dragomir

 14. Este prima data cand accesez acest blog, dar sigur nu si ultima. V-am vazut astazi la realitatea vorbind despre numarul de bugetari disponibilizati de Boc, care nu se regasesc in datele celor de la somaj. Nici nu au cum, pentru ca desi au fost disponibilizati din sistemul bugetar, ei nu sunt someri. In realitate, ei nici nu au parasit locurile de munca, au fost trecuti doar in acte la diferite firme cu care administratiile au contracte, si asteapta sa se schimbe puterea ca sa revina in sistem. Numarul celor care nu va ies dumneavoastra din calcule, este exact numarul celor care au facut acest lucru. Ei au acelasi loc de munca, presteaza aceeasi munca, doar ca incaseaza salariul de la o firma, care la randul ei incaseaza mai multi bani din contracte.
  Evident ca este vorba strict de clientela politica si nu cea a PDL-ului, ca ea n-a fost disponibilizata.
  Ce va spun acum, nu este teorie, se intampla in realitate in Romania si nici macar nu se sesizeaza cineva.

  +1

 15. Nu mai fii asa sceptic Radule, ca doar nu vine Apocalipsa.

 16. Buna seara Radu,
  te rog sa ma ti la curent cu celebra emisiune din februarie in care il vei avea ca invitat pe Dorin Gidiu
  poti sa trimiti un anunt scurt pe mailul acesta,
  Cu respecte

 17. Domnule Soviani, emisinea „the money show „nu se mai gaseste inregistrata in arhiva inca din luna 11.2011 si constituie o problema in situatia in care nu putem urmari live.
  De asemenea aplicatia „desktop tv ” pusa la dispozitie de realitatea tv nu functioneaza in parametrii normali pe windows 64 biti.

  multumesc

 18. E duminica seara si mă uit la emisiunile transmise de Money Chanel. Domnule Soviani, sunteți foarte greu de urmărit pentru ca vorbiti extrem de repede, aveți o intonatie teatrala, aproape dramatica . Păcat de conținutul extrem de interesant al discursului. Nu sunt in situația de a va face sugestii legate de comportamentul in fata camerelor de filmat, dar va sugerează sa priviri împreuna cu familia înregistrarea unei emisiuni si poate, in echipa, veți găsi o tehnica de prezentare care sa va ajute mai mult in demersul dumneavoastră.

  • Multumesc de sugestii! 🙂 De aceea mi-am facut si blog, in cazul in care sunt telespectatori care, precum dumneavoastra, gasiti mesajele interesante dar uneori este dificil sa va adaptati la dinamica vorbirii mele. Fac eforturi pentru a vorbi mai rar. Multumesc 🙂

 19. Buna seara.

  Guvernatorul BNR vrea sa isi listeze podgoria la bursa. Mi se pare un subiect „fabulos”, atita vreme cit vreme, mai bine de18 ani, singurele referiri la piata de capital, erau facute insotite de un zimbet sugubat…

 20. Salut

  Am observat ca prin articolele tale incerci sa popularizezi unele zone si termeni economici considerati tabu de majoritatea populatiei. Am o intrebare prosteasca probabil pt tine. Vreau sa stiu cum calculeaza BNR inflatia anuala. Nu am o pregatire economica deaceea am apelat la tine. Problema mea: la pagina http://bnr.ro/Raportul-asupra-inflatiei-3342.aspx

  exista o inflatie „medie anuala” pe care cred eu ca am inteles-o. Insa nu reusesc sa inteleg formula pt calculul „inflatiei anuale”. Eu cred ca este un subiect important de educatie financiara si te rog sa-mi dai un link sau o formula de calcul. Multumesc

 21. vreau sa inteleg diferenta calitativa dintre cei doi termeni, pt ca dif cantitativa nu este una neglijabila.

  multumesc

 22. Radu,

  Eu cred ca formula de calcul

  – si implicit evolutia rezulta(n)ta a inflatiei in cadrul dimensiunii fictive=iluzorii numite timp –

  este la fel de complexa ca evolutiile bursiere, adica:

  ca calculul pretului zilnic al unui=oricarui activ financiar !

 23. Radu,

  Evolutii despre care francmasonii pre_tind ca ar fi chiar:

  IM_PRE_VIZIBILE!

  Cica pentru ca, citez din literatura academico-francmasonica:

  1) chiar daca FORMULA DE CALCUL ii ia in considerare;

  2) cu toate astea factorii de influenta a inflaltiei:

  2.1) ar fi nu doar FARA NUMAR;
  2.2) cat si IN_EPUIZABILI;
  2.3) ci aparitia si manifestarea lor ar fi chiar NE_GARANTATA, adica:

  O MAXIMA IN_CERTITUDINE !

 24. Buna ziua!

  Va rog sa-mi dati argumente, daca se poate, despre faptul ca ar trebui ca un credit luat in 2008 in euro sa-l transform intr-un credit in lei in conditiile actuale in care euro este in continua crestere!
  (Ati afirmat ca ar fi mai bine intr-o emisiune TV in 28.03.2012).

  Multumesc

  • Ceea ce am spus a fost urmatorul lucru: daca ar fi sa iau un credit ACUM, l-as lua in lei. Ma refer la un credit nou. Daca as avea in credit din 2008, in euro, la o dobanda de 5-6%, as ramane cu el in aceleasi conditii. Altfel nu as face decat sa marchez pierderi.

 25. Mona Suciu,

  Hai sa ma bag si eu ca musca intre fesele calului, si sa dau urmatoarea explicatie visavis de moneda creditului astfel:

  1) cine a luat credit in euro pentru ca avea rata dobanzii de 3 ori mai mica decat la creditele in leu;

  2) trebuia sa se astepte pana la achitarea creditului: TOT LA O TRIPLARE DE CURS;

  3) pentru ca bancile FAC DOAR SPONSORIZARI, ceea ce nu inseamna insa ca FAC ACTE DE CARITATE !

 26. ……. 2) trebuia sa se astepte pana la achitarea creditului: TOT LA O TRIPLARE DE CURS ….

  2.1) al DOBANZII;

  2.2) atunci cand nu e al MONEDEI,

  deoarece pe teritoriul Romaniei:

  1) MIONEDA NATIONALA E LEUL;
  2) DECI CREDITELE SE ACORDA – iar restituirea lor se face – IN EXCLUSIVITATE IN LEI !

 27. Mona Suciu,

  Sau, mai pe romaneste spus acelasi lucru:

  1) nu mai conteaza ce si cum o re_simti;

  2) daca tot ti-o trage !

 28. Mona Suciu,

  Ramaneti si urmariti cu mare atentie acest blog, daca chiar vreti sa ajungeti sa pricepeti vreodata in ce consta:

  DUALISMUL = PER_VERSIUNEA FRANCMASONICA adica:

  CONTOR_SIONISMUL NEURO_LIMBISTIC, pardon: LINGVISTIC !

 29. Masonii se clasifica pe rituri, astfel:

  suti, smenari, maradonisti, etc.

 30. Domnule Soviani,

  Va urmaresc cu interes de cate ori apareti la tv si sunteti destul de pertinent. Totusi, pentru ridicarea nivelului limbii romane din presa actuala, va rog sa nu mai folositi cuvantul puscarie in loc de inchisoare, cum ati facut de exemplu pe 20.06. discutand despre condamnarea lui Nastase. Puscarie este un termen de argou, nepotrivit pentru limbajul tv, unde conform tuturor regulilor de jurnalism, ar trebui folosite cuvinte din limbajul normal. E ca si cum la CNN prezentatoarea ar anunta, de exemplu, ca Richard Nixon ar putea intra la slammer (argou englezesc pentru inchisoare) in loc de jail.
  In rest, va doresc succes in continuare.

 31. Domnule Soviani
  Avind in vedere seriozitatea cu care abordati problemele economice ale Romaniei,indiferent de cine este la putere,as dori sa luptati cu aceasi ardoare pentru autostrazile Romaniei care nu se mai termina odata.Din punctul meu de vedere realiizaeea acestor autostrazi ar duce la descatusarea economiei romanesti.Trebuie sa ne gindim bine ca la ora actuala sudul tarii nu este legat de restul Europei printr-o cale de transport corespunzatoare intereselor economice ale Europei sj nu numai.In speranta ca acest punct de vedere este pertinent, astept parerea dumnevoastra

 32. Domnule Soviani,
  din pacate abia ieri am redescoperit money.ro in grila RDS, pozitia 89, de ceva timp tot urmaream reluari ale postului realitatea pe canalul unde se transmitea Money Channel. Ne intrebam ce s-a intamplat cu the Money Channel si cum a disparut. Sper ca money.ro sa-si pastreze acelasi profesinalism ca si pana acum.

 33. Domnule Soviani,
  Avem o invitatie foarte speciala pentru Dumneavoastra. Puteti sa-mi furnizati o adresa de e-mail? Va multumesc!

 34. Buna ziua,Domnule Soviani,
  Urmaresc cu mult interes blogul d-voastra si apreciez profesionalismul de care dati dovada in tratarea diverselor probleme economico-financiare,dar as dori sa va intreb de ce nu insistati sa ocupati un post de decizie corespunzator pregatirii si flerului dumneavoastra,pentru ai pune la punct pe toti neavenitii si hotii ce praduiesc aceasta tara ca haiducii la drumul mare?

  Va multumesc.
  Cu stima si respect,
  matei zoltan alexandru

 35. Frate Radu ma bucur mult cand te vad la tv.vorbind ,esti un baiat inteligent cu tot ce se poate spune de un om destept ,ai o clarviziune de invidiat ………….NOI LATINII SUNTEM O NATIE DESTEAPTA DAR ……….FRICOSI IN A LUA DECIZII IMPORTANTE PTR. TARA NU STIM SA BATEM CU PUMNUL IN MASA IN FATA STREINILOR SA AVEM……..CUM SPUNEA SILVIU BRUCAN LA PROTV IN EMISIUNEA DE DUMINICA A LUI LUCIAN MANDRUTA .TE ROG TINE-O TOT ASA CA E BINE .

 36. Domnul Soviani, am incercat sa va ascult la Tv, si in paralel sa fac ceva pe net… cu parere de rau nu am reusi pentru ca vorbiti prea repede si nu se poate ca cineva (persoana activa) sa faca ceva si in acelasi timp sa va asculte … Daca veti vorbi mai rar multi vor putea sa va asculte facand si altceva … Cand vorbiti foarte repede puteti fi inteles cu conditia ca ascultatorul sa nu faca nimic si sa stea cu ochii in televizor. In general persoanele active nu au timp liber sa va asculte, pensionarii au acest timp sa va asculte dar nu pentru ei vorbiti….

 37. DREPTUL LA REPLICA – PETITIE AJUTOR DE STAT (MINIMIS) SESIUNEA 28.08.2013
  Domnule Radu Soviani,

  Va rugam sa ne ajutati in demersul nostru de a face public Petitia nr 1 referitoare la
  sesiunea de depunere on-line a cererilor pentru acordarea ajutorului de stat (minimis) din 28.08.2013.
  Mentionam ca am transmis aceasta petitie la principalele posturi de televiziune si nu am primit nici un raspuns .
  In fapt un dorim decat sa avem si noi un drept la replica fata de punctul de vedere prezentat de doamna Laura ZĂINESCU presedinta ARC care ii reprezinta pe cei care nu au reusit sa se inscrie pe lista.

  Va transmitem proiectul de petitie pe care urmeaza sa il inaintam la Ministerul Finantelor, Guvern, Presedentie.

  Va multumim anticipat,
  AVRAM MARIUS
  Tel: 0744-584980
  E-mail: mariusavram40@yahoo.com

  PROIECT

  Petitia nr.1 din 02.09.2013.

  Catre Ministerul Finantelor Publice

  In atentia d-lui Ministru Daniel Chitoiu

  Referitor la sesiunea de inscriere on-line pentru obtinerea unui numar de ordine in vederea depunerii cererilor de acord pentru finantare , in baza HG nr. 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii, desfasurata in data de 28.08.2013.
  Analizand “Lista inscrierilor pentru obtinerea unui numar de ordine pentru aprobarea cererii de ajutor de stat (minimis)”, publicata pe site-ul Ministerului Finantelor Publice , se constata ca procesul de inscriere a fost transparent, continuu si fara intreruperi. Primul inscris, S.C. AUTO-RECYCLING SRL a finalizat operatiunea de inscriere la ora 08:30:48, urmatoarea inscriere , S.C. GRAND UNIFIED DISTRIBUTION SRL la ora 08:30:54, S.C. EUROBOYOTA CONSTRUCT SRL la ora 08:30:59, s.a.m.d,, ultima inscriere S.C. HABITAT ECO STRUCTURI SRL la ora 08:35:41, cand s-a epuizat fondul alocat pentru acordarea ajutorului de minimis.
  Aplicatia implementata a raspuns foarte bine scopului pentru care a fost proiectata, serverele nu s-au blocat si au facut fata pe toata perioada desfasurarii procesului de inscriere.
  Personalul din Ministerul de Finante si din STS care a organizat si urmarit sesiunea de inscriere on-line a dat dovada de profesionalism, transparenta , corectitudine si merita felicitat ci nu amenintat cu DNA-ul si Corpul de Control al Guvernului.
  Domnul Ministru Chitoiu ar trebui sa le acorde o prima pentru stresul la care au fost supusi pe toata perioada premergatoare desfasurarii sesiunii.
  Probleme au fost cu reteaua de comunicatie, dar aceasta nu tine de competenta Ministerului de Finante si a STS-ului , ci de competenta operatorilor de servicii de internet si telecomunicatii. Capacitatea retelei a fost prea mica pentru solicitarea mare la care a fost supusa in timpul desfasurarii procesului de inscriere.
  Cei care si-au ales o retea de comunicatie sigura, pe fibra optica si au avut o viteza mare de tastare , au reusit sa se inscrie pe lista. Cei care au ales o retea de comunicatie wireless si au optat sa introduca dátele de pe un laptop , tableta sau Smartphone, stand la o terasa cu prietena , nu au reusit sa se inscrie pe lista.

  De asemenea, analizand lista, se observa ca sistemul a functionat corect, iar cei care apar la “respins” au fost cei care nu s-au mai incadrat in limita fondului alocat. Cei care nu au reusit sa se inscrie, fie nu au avut competenta necesara, fie nu si-au ales o retea de comunicatie care sa le permita transmiterea datelor in timp util. Multi dintre acestia, au apelat la firme de consultanta care le-au luat banii (aproximativ 1000 euro) si au instigat reprezentantii firmelor care nu au reusit sa se inscrie impotriva Ministerului Finantelor Publice , utilizand procedura de manipulare a presei.
  Este revoltatoare aparitia doamnei Laura Zainescu, presedinta ARC , care ameninta Guvernul, Ministerul de Finante, chiar si fírmele care au reusit sa se inscrie pe lista.
  Cei care au avut competenta necesara , au reusit sa se inscrie si merita sa primeasca ajutorul de stat. Ei vor fi capabili sa investeasca banii primiti , astfel incat sa creeze atat locuri de munca cat si plus-valoare.
  Doamnei Laura Zainescu ii promitem ca o sa-i punem la dispozitie o parcela de teren de 1 ha, sa se apuce de agricultura si sa acorde consultanta gainilor crescute cu recolta obtinuta de pe parcela (sapa este inclusa gratuit in oferta).
  Fata de cele expuse mai sus, va rugam sa faceti public urmatoarele precizari:
  1. In baza carui articol de lege, HG , OUG s-a anulat sesiunea de inscriere desfasurata in data de 28.08.2013?
  2. Exista cel putin o expertiza tehnica intocmita de un expert tehnic judiciar in specialitatea retele si software de telecomunicatii si cel putin o expertiza tehnica intocmita de un expert judiciar in specialitatea calculatoare si informatica?
  Expertii tehnici judiciari in specializarile sus mentionate, trebuie sa se regaseasca in lista persoanelor autorizate/ expert judiciar, publicata pe site-ul Ministerului Justitiei din Romania.
  Daca da, va rugam sa o publicati pe site-ul Ministerului Finantelor Publice pentru a putea face o contraexpertiza, care sa dovedeasca, ca cele afirmate de noi mai sus, sunt adevarate si corecte.
  Avand in vedere faptul ca procedura de inscriere a fost transparenta, corecta, fara intreruperi, avand ca finalitate “Lista inscrierilor pentru obtinerea unui numar de ordine pentru aprobarea cererii de ajutor de stat (minimis)”, va solicitam anularea deciziei prin care sesiunea de inregistare on-line desfasurata in data de 28.08.2013 pentru schema de minimis a fost anulata si derularea in continuare a procedurii de depunere a cererilor de acord pentru finantare si a documentelor care o insotesc, la registratura Ministerului Finantelor Publice.

  Lista semnaturi (conform anexa)

 38. Nu mi-a placut ca l-ai intrebat pe Marian Munteanu in emisiunea de aseara la Antena 3 daca a fost membru de partid.Din experienta -am 70 de ani- pot sa-ti spun ca in institutia in care lucram era plin de turnatori securisti care nu erau membrii de partid. In acelasi timp multe persoane au intrat in partid doar pentru a-si putea face meseria si a face bine domeniului de activitate si oamenilor. In 1989 am fost si eu solicitata sa ma inscriu in PCR pentru a putea sa fiu numita sef de colectiv, in caz contrar trebuind sa ma supun in continuare indicatiilor unor incompetenti in propriile mele lucrari, si sa suport sa fiu victima unui continuu furt intelectual. M-am hotarat numai dupa ce o serie de initiati, nemembrii de partid m-au sfatuit sa nu intru deoarece foarte curand cade comunismul iar cei care nu au fost membrii de partid vor taia si spanzura. Chiar asta au si facut , dar cum pe marii smecheri nu i-au putut lovi caci erau protejati de sus i-au distrus pe membrii de partid cumsecade, care de multe ori ii salvasera din ghearele securitatii.

 39. Buna ziua,
  Am niste economii si as vrea sa stiu daca TBI Bank din informatiile dumneavoastra este o banca sigura.

  • Buna ziua. Depozitele in Romania sunt garantate in bancile autorizate de BNR in limita plafonului de 100.000 de Euro. Nu am urmarit/nu urmaresc activitatea TBI Bank, dar, ca sfat general, cand dobanzile oferite la depozite de catre o banca sunt semnificativ mai mari decat media bancara (de la alte banci), acesta poate fi semnul unui deficit temporar/cronic de lichiditate – ceea ce nu e un semnal bun pentru vreo banca. Nu dau sfaturi individuale de investitii, de aceea nu pot sa va indrum/sa va sugerez sa va abtineti in a merge la o banca sau alta, dar va pot spune ca personal, atunci cand plasez economii in banci, am in vedere ceea ce v-am scris in primele 3 randuri. Cu stima.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: