Grecia, rezultat final Referendum: 61,31% – NU, 38,69% – DA


Rezultatele dupa numaratoarea voturilor in urma referendumului de duminica din Grecia sunt urmatoarele:

Screen Shot 2015-07-06 at 03.22.57

Urmatoarele zile sunt extrem de importante, iar ceea ce urmaresc este in special:

a) Va beneficia Grecia de un aliat ferm nesperat in institutia Fondului Monetar International?

b) Va realiza ceea ce a ramas din Troika – respectiv binomul Comisia Europeana – Banca Centrală Europeană faptul că trebuie să accepte o restructurare a datoriei Greciei, care să includă o ștergere nominală (parțială) de datorii și o lungire a scadențelor pentru împrumuturile Greciei?

c) Cat de repede și cum va proceda guvernul Tsipras (relegitimat in urma Referendumului) astfel încat Grecia să înceapă propria restructurare, inclusiv confiscarea sumelor provenite de la greci, în urma actelor de corupție.

Indiferent de răspunsurile la cele 3 întrebări, ziua de 5 iulie 2015 devine o zi istorică. O zi în care creditorii care transmiteau grecilor că NU ÎȘI PERMIT LUXUL UNUI FALIMENT, au primit ca răspuns din partea acestora – OXI – respectiv apartenența la Uniunea Europeană nu înseamnă doar a plăti datorii amplificate de politica de pană acum a Troicii, și anume de a turna datorie nouă peste datoria veche, creand astfel o situație în care datoria nu ar fi putut fi plătită vreodată.



Categorii:Stiri

Etichete:, , , ,

3 răspunsuri

  1. un rezultat bun , se vede ca grecii nu-s romani si noi romanii ar trebui sa luam ex lor

    • Românii au acceptat măsurile de austeritate fără să piuie prin manipularea cursului de schimb de către BNR-ul lui Isărescu.

      Orice măsură îndreptată împotriva românilor a fost adoptată exact sub presiunea cursului de schimb.

      Inclusiv referendumul fraudat cu erata securistului de la CCR, la indemnul slugii oligarhiei financiare, s-a desfasurat la un curs EURRON de peste 4.6. Cei cu credite au preferat să-și păstreze locul în Europa unită împotriva lor. 🙂

      Grecii, deși sunt terorizați de oligarhia financiară și manipulați de o mass-medie susținută de aceeași oligarhie, știu prea bine că așa nu se mai poate, iar elitele din Grecia nu au adoptat niciodată politici de distrugere a propriului popor. Fiind educați, informați și responsabili, grecii nu pot fi prostiți și șantajați.

      Elitele românești sunt tocmai țoapele Securității. Primul lucru pe care l-au făcut după furturile masive din anii ’90 a fost tocmai distrugerea sistemelor de învățământ și sănătate, iar acum dintr-un sondaj scornit din buric și o campanie derulată cu postacii de pe facebook, oligarhia financiară n-are decât să menționeze rezultatele… alegerilor.

      „Dacă ne demiteți marioneta securistă, vă uniți cu Siberia și ne luăm corporațiile înapoi să vedeți cum e când nu mai are cine să vă fure și să vă exploateze. În cazul în care ne păstrați marioneta securistă, sunteți liberi să vă achitați ratele în următorii 30 de ani în care e posibil să nu mai suferiți numeroase tăieri de salarii, bineînțeles, doar dacă nu pretindeți majorări! „

Trackback-uri

  1. Astazi, 11 iulie 2015, de la ora 19.00, sunt invitatul Cristinei Țopescu, la Antena 3. Despre Grecia. | Blogul lui Radu Soviani

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.