Poziția mea la atacul furibund al lui Mugur C. Isărescu. Și un telefon de la Washington.


După ce în plină conferință de presă aniversară la BNR, domnul Mugur Isărescu a simțit, neprovocat, nevoia intrinsecă să mă atace, am primit o mulțime de reacții. Una dintre ele am relatat-o și colegilor de la Ziarul Bursa, și o regăsiți aici: http://www.bursa.ro/bancherii-centrali-obsedati-de-proiectul-legii-darii-in-plata-isarescu-si-darea-in-stamba-291539&s=banci_asigurari&articol=291539.html.

Atacul domnului Isărescu la adresa mea a fost următorul:

 Gogomania asta cu legea economica o promoveaza un tanar doctor. Categoric ajuns din eroare doctor si sper ca se va corecta aceasta eroare”, a mai declarat Mugur Isarescu.

Dintre multiplele reacții pe care le-am primit, vă împărtășesc dumneavostră, cititorilor mei, cea pe care am relatat-o și Ziarului Bursa. Ea este următoarea:

Am primit un telefon de la Washington si am fost întrebat: ,,Radu, de când se ocupă guvernatorul BNR de doctorate, cine trebuie să devină doctor și cine nu trebuie? Toți de la Washington știu că astfel de atitudini de la astfel de oameni în astfel de poziții nu s-au mai văzut în America de la sfârșitul prohibiției, din anii ’30’’. ,,Dar voi nu aveți o lege a lustrației?’’ am mai fost întrebat. Am răspuns: nu știu, o să mă interesez, dar nu cred. ,,Probabil că nu aveți o lege a lustrației. Am înțeles. Toți în SUA cred că nu aveți o astfel de lege tocmai pentru a permite lustrabililor să se afle încă în poziții cheie în economia din România. La Washington se crede că e necesară legea lustrației pentru a scoate corupția endemică din instituțiile statului. Nimeni în America nu crede că la Frankfurt i s-ar adresa cineva domnului Isărescu cu ,,Măi Mugure’’. Toți din America știu că la Frankfurt, cine i se adresează astfel guvernatorului îi spune ,,Măi Căline’’, mai mi-a spus persoana de la Washington, în limba română. ,,Deci toți de la Washington cred că discuția de la Frankfurt despre darea în plată este o invenție’’. Dacă nu este o invenție, îmi cer eu scuze.

În privința ,,categoric ajuns din eroare doctor și sper că se va corecta această eroare’’, afirmație pe care domnul Isărescu a făcut-o la conferința BNR adresându-se rectorului ASE, chiar sunt curios ce va face Mugur C. Isărescu pentru a corecta această eroare. Este neuzual ca domnul Guvernator să se ocupe de stabilitatea monedei și de doctoratele jurnaliștilor. Mai ales că dânsul nici nu a citit lucrarea mea. Dar dacă a rezolvat-o cu stabilitatea monedei și cu supravegherea sistemului bancar (inclusiv să ceară băncilor adecvarea capitalului) și mai are timp și de doctoratul meu, îl invit pe domnul Isărescu la mine la birou oricând să studieze teza de doctorat. Poate îl ajută în demersurile sale de ,,a corecta’’ o eroare, sau măcar profesional. Oricum constat cu bucurie faptul că pe domnul Isărescu nu l-a preocupat doctoratul colaboratorului său apropiat, domnul Victor Ponta, dar îl preocupă doctoratul meu.

Ceea ce înseamnă că măcar în ochii domnului Isărescu, sunt așezat peste poziția de prim-ministru. Îmi rămâne totuși curiozitatea jurnalistică: ce va face domnul Isărescu?

 



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , , ,

25 de răspunsuri

  1. Radu esti de departe un jurnalist bine pregatit care stie ce vorbeste si pana chiar si tu ai facut cateva obiectii de bun simt la legea darii in plata. Dar pe langa faptul de a fii un jurnalist extraordinar esti si un om cu suflet. Iti multumim noi aia care ateptam legea asta ca o eliberare. Despre Mugur Isarescu ne-am lamurit.

  2. Observ ca domnul Isarescu are probleme in a accepta critica. Probabil ca 26 de ani intr-o pozitie inalta si impresia relativ buna a majoritatii oamenilor despre domnia sa (aproape unanima pana acum) i-au afectat destul de tare simtul realitatii.

  3. O lupta grozava este acum cu legea darii in plata ! BNR SI BANCILE SUNT ISTERIZATE ! Oare va trece ??? FELICITĂRI PT CA VA LUPTATI CU CURAJ… P.S. Eu am scăpat ca prin urechile actului in 2010 , am plătit tot; nu mai iau credit cat trăiesc! Am plătit la BCR 8000€ pt ca am plătit in avans; am avut dobânda la credit punte 12,5% LA EURO !!! Am lucrat ca un client cinstit cu toate bancile DAR TOATE ESCROCHEAZA !!! Am avut INTELIGENTA SA IES LA TIMP , nu m-a interesat COSTUL !!! ROMANI NU VA APROPIATI DE BĂNCI ! FARA CLIENȚI MOR !!! VOR SCĂDEA ASTFEL PREȚURILE CRESCUTE ARTIFICIAL LA IMOBILE samd !!! Ele au crescut pt ca BANCILE ARUNCA CU BANI DIN NOU ! Nu acceptati credite pe 20 ani , unilateral ! Nu știe nimeni ce se va intampla ! DOAR ROMANII SAR PE CUMPARATUL IMOBILELOR IN ACESTE CONDIȚII !! Nu ne apară nimeni si nu avem educație !!!! BOICOTATI BANCILE FARA FRICA !!! CE VOR FACE CU BANII ??? CE SE VA INTAMPLA CU ATÂTEA IMOBILE CONSTRUITE DE ” INVESTITORII STRĂINI SI CEI SUSTINUTI POLITIC ” ??? VA SCĂDEA PRETUL !!! NU VA MAI ARUNCATI AȘA !!! LĂSAȚI-I pe cei cu suflet sa se lupte pt ROMANI , odată pt totdeauna ; altfel ramanem slugi SI ALE BANCILOR !!!

  4. Genial de ironica replica ta, Radule! Felicitari!

  5. deci mizeria aia umana de isarescu trebuie urgent sa plece de la conducerea BNR. Omu ala e toxic si protejeaza doar interesele bancilor straine, este un securist imputit de nu-l da nimeni jos de atat timp facnd numai mizerii pe acolo. DNA_ul ce dracu face de nu ancheteaza BNR-ul si lichelele alea care-l gestioneaza de la revoultie incoa. Dupa interviul acela jegul de isarescu a aratat pe fatza ca el nu protejeaza populatia ci doar mafia bancara, atat. Legea dari in plata este conform directivei europene 17/2014 la care ne inchinam cu totii deci in concluzie dupa spusele idiotului ala libidinos de la BNR directiva europeana este de fapt o lege a haiduciei. Deci urgent examen psihologic tutancamonului si dupa aceea imediat in puscarie cu el.

    • BNR este secția financiară a Securității.
      DNA este secția penală a Securității.

      Sigur poți să înțelegi de ce DNA nu anchetează BNR-ul.

      Securitatea care ne-a instalat bolșevismul a evoluat, acum implementează neocolonialismul.

      P.S. Isărescu menționează faptul că sistemul a făcut o eroare. Situația trebuie controlată mai aproape de firul ierbii. Modelul Coreei de Nord va fi retestat în România (avem nevoie de omogenizarea mijloacelor de propagandă și de eliminarea oilor negre, după care îi vom aplauda în lacrimi pe Kim Isă Un, Kim Mere Un, Kim Maio Run…).

  6. „Mai Radule”, acesti inalt supraveghetori ai propriilor interese comune cu ale inalt conducatorilor din umbra, penumbra sau chiar din lumina reflectoarelor, au cam intrat in fibrilatii. Cauzele sunt multiple. Pe toate nu le vom afla poate niciodata, ca adevarul despre Revolutia din 89.
    Dar daca si-au pierdut cumpatul inseamna ca e „groasa” treaba pentru ei!

  7. Radu, intreaba-l te rog pe domnu’ guvernator ce corelatie exista intre productivitatea muncii si salariul de 20000 euro pe luna a unui manager de la transgaz, de exemplu, daca tot ii da cu ironiile pe seama noastra a prostilor care lucram pe 1000 ron / luna, adica mult sub productivitatea personala, zic eu, estimand asa ochiometric (fara indicatori, grafice si instrumente sofisticate)

  8. O fosila care gândește la fel ca in anii 90, pacat ca gestionarea banilor din tara asta este lăsată pe mâna unora ca ăstia de la bnr-atunci va intreb de ce tara asta asa cum este – rusine bnr, a si rectific partea cu gânditul – dupa ultimele evenimente se pare ca nu prea …

  9. Prima casă perturbă legea cererii și a ofertei, deci prețurile sunt mai mari decât cele corelate cu veniturile; ele s-au aliniat sumei de 60000 euro cât se acordă la prima casă. Ce este mai convenabil:
    – 3000 + 3 rate anticipate la un preț de 60000 euro, pe 30 ani;
    – 4500 fără 3 rate anticipate, la un preț de 30000 euro, pe 15 ani?

  10. L-as intreba pe dl Isarescu atat: cine a fost la conducerea BNR in martie 2007, cand s-a aprobat cresterea gradului de indatoarare de la 30% la 70%? Regulamentul nr. 3/14.03.2007 al BNR -http://www.banknews.ro/stire/10940_noile_norme_de_creditare_brd_grad_de_indatorare_de_maxim_70p_si_lipsa_avansului.html)
    Intr-o piata imobiliara locala deja inflamata, cu cresteri anuale de doua cifre la pretul imobiliarelor, pe fondul unei crize imobiliare grave deja confirmata in SUA, aceasta normativa a avut efectul kerosenului aruncat peste un foc iute. Brusc, intre iunie 2007 (daca la care s-au pus in aplicare) si final de 2008, preturile imobiliarelor au crescut cu cel putin 50%.
    Nu cumva se numeste negarea/bulversarea oricaror „legi economice obiective” aceasta normativa de relaxare a creditarii aparuta pe fondul unei piete imobiliare deja explozive? Cu o astfel de intrebare intr-o conferinta de presa, poate sa sune Isarescu si Parisul, New Yorkul sau Berlinul pt raspuns. Va fi blocat in sah mat la rege pt orice raspuns corect politic. Altul decat manipularea maselor perdante. Pe 30 de ani. In numele BNR!

  11. Salut Radu. Parerea mea: de ce nu ne povesteste Domnul guvernator despre…sau despre..pentru ca sunt n+1 oameni in instituite fara doctorat sau mai rau (prieteni de sange). Oricum ar fi, nu vad ca ar exista/ar avea vreo importanta consumatorii/agentii economici pentru acesti stimabili. Afirmatia lui imi aduce aminte de vremurile cu haha haha in presa de ale unui politician(presedinte). Viata e frumoasa. Spun sa ne bucuram. Numai bine !

  12. din toata ura mea fata de insurubatul asta de 25 de ani dupa revolutie numai moartea il mai scoate din viteile nostre , am postat urmatoarea fara frica de masoineria sau securitatea romana:””Cand convoiul ajunge la anumite raspantii de drumuri ori in locurile legate de viata si activitatea decedatului sau in dreptul unei biserici, preotul zice in dreptul sicriului extenia pentru morti.””

    In tara asta in ciuda Bisericii Ortodoxe, dricul carul caminonul sau ce mai este decorat corespunzator sa duca decedatul pe ultimul drum se opreste la fiecare rascruce si in locurile mai reprezentative din viata mortului (birtul sau scoala, depinde ce i-a placut sa citeasca, casa parinteasca, sau alte locuri importante din viata lui intre biserica si cimitir), popa citeste ce citeste si in momentul in care se porneste din nou la drum un insarcinat cu sacutul cu banuti arunca o mana de ”moneda nationala ” in aer..si tot asa la fiecare rascruce din sat pana se ajunge de la biserica la cimitir.
    In toata tara asta…si mai ales in Oltenia la sate asta e regula , stiu pentru ca si eu am purtat si eu un astfel de saculet pe undeva pe langa Slatina, iar in copilaria mea de mahala banutii aia erau bineveniti pentru toti copiii satului , ne cumparam de ei Eugenii.
    Asa cum in biserica se impart lumanarile alea invelite in batista si la cu moneda atarnand la capatul celalalt…totul asamblat de babe grijulii cu ata rasucita fara a se face nod..

    Ce zice ITZAC ISARESCU despre o aruncare de bani si ce a priceput el:”” Gestul-total nefericit- de a arunca cu bani, cu moneda nationala, acum o saptamana pe treptele BNR echivaleaza cu terfelirea tricolorului sau cu fluieratul atunci cand se canta imnul national. Eu nu stiu ce au gandit organizatorii acestui mars. A arunca cu bani inseamna risipa. Oare asta au vrut organizatorii sa spuna?””

    MAGARel asta a uitat acest obicei si nici nu a priceput ca Mortul e BNR ul pe dricul bancilor ..iar oamenii aia nu batjocoreau nimic nimicuta, indeplineau o veche datina stramoseasca pagana permisa de slujitorii bisericii ortodoxe .

    Orice inmormantare include aruncarea de banuti iar la cimitir se lasa cu o ultima cantare, lautarii canta cam ce-i placea mortului sa asculte…nu e chiar Paganini dar suna bine-n cimitir..
    Isarescu insa a gandit cu capul lui bagat adanc in sigmoidul Puterilor Straine iar de grait nu au fost buzitele lui ci INSUSI ANUSUL FRANCMASONERIEI ROMANE.

    YTZHY Isarescu sa ne spuna ce melodie prefera el la inmormantare caci de aruncat cu banuti vor arunca si pentru el romanii, caci romanii sint darnici si iertatori, pentru sufletul mortului cum sa nu se scobeasca prin buzunare dupa maruntis, ii vor da si o lumanare cu batista cu tot cu moneda in biserica…nu cu euro sau ruble ,binenteles ca va fi infasurata Moneda Nationala caci tare i-e draga.
    In timpul vietii o vinde strainilor..o sa-i trebuiasca si pe lumea cealalata sa duca tratative cu dracii, acel vesnic vandut si cumparat, MUGUR ISARESCU
    http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-20848653-isarescu-bnr-gestul-total-nefericit-arunca-bani-treptele-bnr-echivaleaza-terfelirea-tricolorului-sau-fluieratul-atunci-cand-canta-imnul-national.htm

  13. Isarescu?! Imbecilitatea ajunsa la extrem!

  14. Cine e unchiul din America al lui Mugur Isărescu? Acest unchi Ştefan s-a remarcat prin cele două căsătorii spectaculoase consumate, prima cu principesa Ileana a României, iar a doua cu o membră a familiei Kennedy. Ileana, fiica reginei Maria şi a regelui Ferdinand, se căsătorise în 1931 cu arhiducele Anton de Habsburg, dar după moartea acestuia s-a recăsătorit cu Ştefan Isărescu. După ce, în 31 decembrie 1947, a fost abolită monarhia sub dictatul sovietic, la începutul lui 1948 ea a părăsit România (ca şi restul familiei regale), stabilindu-se mai întîi la Buenos Aires, unde a înfiinţat un „cămin destinat refugiaţilor politici români”, cu numele Regina Maria. În acest fel, Ştefan Isărescu a devenit un nume cunoscut al emigraţiei române. După mai mulţi ani, Ştefan Isărescu ajunge în Statele Unite ale Americii, unde devine o persoană renumită în emigraţia românească şi ajunge să o cunoască pe Patricia Kennedy, verişoara preşedintelui american Kennedy, cu care avea să se căsătorească după divorţul de principesa Ileana, care s-a călugărit, sub numele de maica Alexandra, la mînăstirea Ellwood City, din Pennsylvania.

  15. Este clar faptul ca functiile publice, inclusiv cea de guvernator, sunt transate la sedinta de masonerie. Restul e can can…

Trackback-uri

  1. Domnul Isarescu si darea in stamba… | Saptamana Financiara
  2. (VIDEO-Documente) Despre nominalizarea mea la premiul Libertatea Presei pentru Curaj. De ce. – Blogul lui Radu Soviani
  3. Despre realegerea lui Mugur Isarescu. Update dupa decizia de azi – Basescu = turnatorul Securitatii Petrov – Blogul lui Radu Soviani
  4. În loc să reducă povara bancară pentru populație si sa nu mai speculeze pandemia, ”um0195 bitches” au sarit cu propaganda. Si un mesaj pe Whatsup de la Washington. – Blogul lui Radu Soviani
  5. Nu e chiar o idee genială ca o unitate a Securității (UM 0225) să sară în apărea altei unități a Securității (UM 0195) | Criteriul National
  6. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a întrunit pentru sesizarea Curţii Constituţionale în vederea exercitării controlului de constituţionalitate, înainte de promulgare, asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.