Și Rovana Plumb în dosarul Belina. De ce nu și Victor Ponta, Liviu Voinea, Liviu Dragnea și ceilalți co-semnatari?


,,Prin aceste fapte a fost prejudiciat patrimoniul statului și au fost vătămate interesele Administrației Naționale „Apele Române”. DNA a făcut lumină în ceea ce privește calitatea de suspect a vicepremierului Sevil Shhaideh. În jurul orei 15.00 a emis un comunicat de presă, (vezi comunicatul).

Îmi atrag atenția următoarele pasaje din comunicat:

  1. ,,Pentru realizarea transferului de proprietate au fost adoptate H.G. 943/2013 act cu caracter individual și HG 858/2013 act cu caracter normativ, acte prin care au fost încălcate prevederi din:
    – Constituției României,
    – Legea apelor 107/1996,
    – Legea 213/1998 privind bunurile proprietate publică,
    – O.U.G. 107/2002 privind înființarea Administrației Naționale „Apele Române”
    – Legea 115/1999 a responsabilității ministeriale
    – Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă.”. ,,Prin aceste fapte a fost prejudiciat patrimoniul statului și au fost vătămate interesele Administrației Naționale „Apele Române„”

2. ,,Din probele administrate, a rezultat bănuiala rezonabilă că numita Rovana Plumb, în calitate de ministru al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, cu intenție a ajutat la săvârșirea faptei penale reținute în sarcina suspectei Sevil Shhaideh, respectiv a inițiat și promovat H.G. 858/2013 în decurs de 17 ore, în perioada 5.11.2013 – 6.11.2013, cu încălcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de acte normative. Prin efectele acestei hotărâri de guvern s-a urmărit crearea unei aparențe de legalitate a trecerii Insulei Belina și a Brațului Pavel, prin proiectul de hotărâre de guvern ce va purta nr. 943/2013, contrar aspectelor semnalate în repetate rânduri de Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Justiției cu privire la forța juridică a actului normativ.”

Pentru a răspunde la întrebarea din titlu, este necesar să fac precizările următoare:

  1. Liviu Dragnea, Liviu Voinea și ceilalți, au contrasemnat HG 943/2013.
  2. Liviu Voinea (la acel moment ministru al bugetului, actual viceguvernator BNR) a fost acționar în trecut la GEA Strategy&Consulting, firmă care a avut contracte atât cu Primăria Slatina – condusă de Vâlcov – așa cum am arătat AICI, dar și cu Consilul Județean Teleorman – ,,beneficiarul” Hotărârii.
  3. Liviu Voinea a ajuns viceguvernator al BNR pentru că l-a propus Victor Ponta, care, conform declarațiilor acestuia ,,a fost rugat de Liviu Voinea”
  4. Liviu Voinea a fost propus chiar premier al României, de către Liviu Dragnea, așa cum am arătat AICI.
  5. HG 943/2013 este semnată de Victor Ponta și contrasemnată de: Liviu Dragnea (vicepremier), ministrului mediului (Rovana Plumb), ministru delegat pentru ape (Lucia Varga), ministrul finanțelor publice (Daniel Chițoiu), ministru delegat pentru buget (Liviu Voinea).

În momentul acesta, mă întreb: cum ar răspunde cinvea acuzațiilor de justiție selectivă, din moment ce, dintre semnatarii HG 943/2013, a fost aleasă doar Rovana Plumb, având în vedere că ,,Prin aceste fapte a fost prejudiciat patrimoniul statului și au fost vătămate interesele Administrației Naționale „Apele Române”? Oare DNA nu ar fi trebuit să vadă văzut dacă semnatarii HG 943/2013 au avut cumva, în vreun fel sau vreun altul, contracte cu Consiliul Județean Teleorman (beneficiarul hotărârii), într-o altă viață, ceea ce se traduce prin conflict de interese? Și nu ar fi trebuit să îi citeze PE TOȚI ca martori? Iar Victor Ponta, care abia acum și-a adus aminte de ce a semnat, nu ar trebui să aibă calitatea de suspect pentru infracțiunile de omisiune a sesizării, complicitate la abuz în serviciu și eventual șantaj – aducându-și aminte de ce a semnat în favoarea CJ Teleorman doar când a fost slobozit de Dragnea din PSD? La fel ca și Grindeanu?

Citiți și:

,,Nu mai vreau ca Romania să participe la banchetul Europei din poziția de chelner” (Valcov, februarie 2015). Cu cine a mai semnat contracte Valcov.



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.