Ce ne spune calitatea de suspect a lui Sevil Shhaideh vis-a-vis de Grindeanu și Ponta.


Sevil Shhaideh a căpătat astăzi calitatea de suspect într-un dosar DNA, fiind chemată pe ușa din față și stând la coadă la intrare (spre deosebire de fostul sef al ASF Mișu Negrițoiu – cel care a intrat atunci cand a intrat la DNA acceptand oferta Directiei care i-a oferit ușa din SPATE – in contrast cu fostul Președinte al ASF Dan Radu Rușanu – care a fost bagat la beci, pentru fapte de care a fost ACHITAT definitiv ). Duble, sau mai degraba TRIPLE standarde.

Surse de presă speculează că este vorba despre dosarul Belina. Din partea DNA, deocamdată NICIUN comunicat (ora 12.56) privind calitatea de suspect a VICEPREMIERULUI României (!!!).

Este ora 14.1o. Încă nu avem niciun comunicat despre oferirea calității de suspect de către DNA doamnei Sevil Shhaideh, vicepremier al Guvernului României în pixul căreia stă alocarea a miliarde de Euro. ,,Tăcerea ta îmi spune multe…”. Ce avem în schimb:

Avem așa: anterior, Sorin Grindeanu a vizitat DNA cu aerul că face ceea ce trebuie să facă orice cetățean (dacă află o infracțiune, este obligat să o denunțe).

Despre Sorin Grindeanu, în 24 august 2017, Mihai Tudose afirma, despre numirea acestuia într-un post de ambasador sau de consul: ,,Am vorbit şi la nivel personal, şi politic, şi într-o echipă de partid. (…) Domnul Grindeanu a fost premierul României timp de şase luni, cu un bagaj acum de informaţii şi cu experienţă”. 

Dacă asta nu e o operațiune de reciclare/recuperare, ce este? Recompensă? Așa cum scriam în iunie 2017?

Fără nicio legătură cu Sorin Grindeanu, m-am uitat pe legislația națională. Ce spune, spre exemplu, Legea 14 din 24 februarie 1992, privind organizarea și funcționare SRI? La articolul 28:

,,Serviciul Român de Informaţii va asigura protecţia şi încadrarea în alte unităţi sau compartimente de muncă a personalului operativ care, lucrând acoperit, este deconspirat în împrejurări ce exclud culpa acestuia.”.

Later edit (14.37): Fără nicio legătură cu Mișu Negrițoiu, după ce acesta și-a pierdut calitatea de președinte  executiv ING Bank în urma recunoașterii de către ING BANK (la nivel global) a operațiunilor de criminalitate financiară prin încălcarea embargoului impus de SUA cu Iranul, cum oare l-a găsit Vitor Ponta tocmai pe Mișu Negrițoiu să îl pună Președinte la ASF? În baza cărui articol de lege și din care lege?

Revenind la Sorin Grindeanu, în afaraă de faptul că este citat ca martor la DNA, citație care duce la calitatea de suspect doar a lui Sevil Shhaideh (nu și a domniei sale), unde lucrează acum? Mă amuz teribil, pentru că atunci când pirata actul de guvernare prin operațiunea #ocupaipalatulvictoria, în presă apăruseră informații certe că i se oferise funcția de Președinte ASF. În baza cărui articol de lege și din care lege?

Tot în trecut, Victor Ponta, minicinos instituțional, a fost chemat la DNA in calitate de martor in acelasi dosar (in opinia mea, mai degraba ar fi trebuit ca și el și Grindeanu sa fie tot suspecti, fie pentru complicitate, fie pentru omisiunea sesizarii, fie pentru amandoua sau chiar pentru șantaj – ce avantaje au urmărit atunci când nu au denunțat de îndată indiciile de infracțiuni de care au luat cunoștință în exercitarea funcției publice???). Grindeanu și Ponta sunt doar ,,martori”. Și pot să îmi explic asta doar  prin ceea ce scriam în  scriam in 19 iunie 2017:

,,Grindeanu a făcut pace, subordonează guvernarea (în sensul anulării desecretizării arhivei SIPA și nu numai). Credeți că a făcut-o pentru PSD? Sincer, cred că are aceiași atitudine de oportunist mărunt față de PSD ca și Victor Ponta (…) Aliatul său, Victor Ponta, este și el ,,prizonier”. Faptul că primul aliat pe care și l-a luat Grindeanu a fost Ponta, îmi întărește sentimentul că, dacă ar fi să aleg un singur cuvânt care să îl caracterizeze pe Grindeanu nu ar fi nici cel de lichea, nici cel de oportunist ci, la fel ca și în cazul lui Ponta, aș alege făptaș. În fața deciziei partidului de retragere a sprijinului politic, Grindeanu și-a pus palma în fund. Opunându-se deciziei PSD prin aceiași tactică a palmei în fund ca și a amicului Victor Ponta, în opinia mea, avem și motivația reală a ,,opoziției” ,,prizonierului” Grindeanu: propria salvare, pentru ,,recompensă”. Grindeanu este ,,prizonierul” care primește garanții că în urma trădării, conform teoriei jocurilor, va fi salvat…”

Vă invit să citiți INTEGRAL articolul din 19 iunie 2017, mai actual decât oricând, punându-vă, ca și mine, întrebarea: ce se întâmplă cu ,,decaparea lu’ domnu’ premier”? Au fost ,,recuperați” Grindeanu (nedecapat) și Ponta?

Citiți articolul din iunie 2017, ZĂU că merită, ceea ce s-a întâmplat în ultimele 2 săptămâni îmi confirmă că am avut dreptate în urmă cu 3 luni:

De ce l-a tradat Grindeanu pe Dragnea. Pentru ,,recompensa”, arata rationamentul bazat pe teoria jocurilor.Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: