The Economist despre România : Cum să NU conduci o țară


”A părut că este 1 Aprilie, ziua Păcălelilor”, spun cei de la The Economist care comentează modul în care partidul de guvernământ, PDL, inclusiv miniștrii, au decis în Parlament să reducă TVA pentru alimente și să nu mai impoziteze pensiile mai mici de 500 de EURO.

”Pare un lucru ciudat, având în vedere că guvernul a majorat TVA la actualul nivel doar cu câteva luni înainte, ca parte a unui acord cu FMI”, mai spun cei de la The Economist.

Apare și primul citat pentru presa internațională a actualului ministru de finanțe. Prima lui propoziție preluată de agențiile internaționale este : ”A fost o eroare”.

Cum comentează The Economist? Este cel mai recent exemplu a unui mecanism de luare a deciziilor nefuncțional, cu extrem de puțină gândire asupra unei strategii pe termen lung sau asupra impactului financiar.

The Economist citează și cel mai recent raport al Băncii Mondiale despre România, pe care jurnaliștii publicației l-au văzut : ”prelevanța deciziilor ad-hoc” este pasajul citat precum și ”folosirea frecventă” a ordonanțelor de urgență. ”Au crezut că votează invers”, spun jurnalișii The Economist depre parlamentarii români, care, acum așteptă cu speranță fie ca președintele să nu promulge legea, vârând simultan o nouă inițiativă legislativă pentru ”a corecta” greșeala.

”Cu economia încă în recesiune și cu un al doilea împrumut de la FMI care se negociază acum, cele mai recente evenimente alimentează cerințele de demisie a guvernului”, concluzionează cei de la The Economist. Întreg articolul în găsiți aici. Articolul a fost preluat de presa străină cu titluri precum : ”Politicile fără speranță ale României”Categorii:Stiri

Etichete:, , , ,

4 răspunsuri

  1. Sa mai zica cineva ca strainii nu stiu ce se intampla prin tarisoara noastra.

Trackback-uri

  1. Pregăteşte Traian Băsescu tăierea pensiilor cu 26%? « Soviani's Blog
  2. Cu cât cresc de fapt salariile bugetarilor. Și efectele în economia reală. « Soviani's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: