Jeffrey Franks: „Putem trimite un raport bun la Washington”. Ce e în spate.


Întâlnirea de luni de la Cotroceni, între delegaţia comună FMI-UE şi Traian Băsescu arată trei lucruri:

a) pe de-o parte, FMI nici nu mai mimează severitatea (în fapt, vizita la Cotroceni venea la finalul misiunii, acum ea se întâmplă la jumătatea misiunii), iar „Jeff”, cum îl numeşte Traian Băsescu declară că va trimite un raport bun la Washington cu o săptămână înainte de evaluare

b) în timp ce ministerul de finanţe se laudă că a fost „în ţinta agreată cu FMI”, raportând un deficit bugetar pe primele 6 luni de 11,3 miliarde lei faţă de o limită maximă de 12,6 miliarde lei (adică cu 1,3 miliarde lei – respectiv 305 milioane Euro), atât Băsescu cât şi Franks recunosc că a fost ratată din nou ţinta de arierate (diminuare a plăţilor restante de la buget), în fapt asta fiind un deficit „şutat” pe trimestrul următor, şi doar o manevră contabilă. Adică, Jeff, fă-te că lucrezi, noi am ratat din nou disciplinarea fiscală

c) Boc, Ialomiţianu, Ariton nu mai au nici un cuvânt de spus legat de politica fiscală. Nici măcar Băsescu. Priviţi modul în care Jeffrey Franks spune că se construieşte rectificarea bugetului pe 2011 şi bugetul pe 2012. „Împreună”. Toate detaliile le găsiţi în fişierul video ataşat:Categorii:Stiri

Etichete:, , ,

8 răspunsuri

 1. da, fmi ne da sarutul mortii

 2. Ceva imi spune ca vom folosi TOTI banii de la FMI….

 3. Nu este specialitatea mea,d-le Soviani ,dar eu nu inteleg cum poate J.Franks sa trimita la Washington un raport mincinos,daca insusi T.Basescu anunta zilele trecute ca guvernul PDL urmeaza sa nu mai plateasca arieratele multinationalelor care au asigurat importul de medicamente in Romania, ceea ce implicit inseamna ca acest guvern in complicitate cu J.Franks incalca angajamentele stipulate cu Fondul Monetar International?Consecintele sociale ale acestei noi fapte mafiote a PDL-udrea basescu boc, vor duce la noi asasinate ale bolnavilor din Romania ,ramasi fara tratamente medicale,dar financiar ce se va intampla cu Romania a carei datorie se rostogoleste spre anii 2012-2013 si asa mai departe.Pregaseste MAFIA PDL-ista falimentarea Romaniei si apoi vanzarea acestei la bucata?

  • Raspunsul scurt este DA. Si doi, banuiesc ca sunteti de specialitate. Povestea de care amintiti am inceput sa o dezbat chiar ieri, de cand au fost date declaratiile, si voi continua si astazi.

   • Faptul ca politicile fiscale din vremuri de criza (apropo, aveti chef de o italie, grecie, ceva?) sunt facute impreuna cu legitimatorul principal al guvernului este normal.
    Faza cu mi(s)tificarea, chiar falsificarea a nush carui deficit prin nush ce arierat… e obosita rau. Cred ca nici gospodina de Libertatea,deja, nu se mai lasa manipulata de autoritati : Da’ arieratu, da’ arieratu ??
    Chestia cu severitatea, timingul randevuurilor la cotroceni si alte mimari e psihologie pura, n-am studii, asta e.
    Totusi, nu ne-ati dat noi argumente pentru emigrare, mai ales ca ieuropa o duce din ce in ce mai …bine.

 4. Regionalizarea Romaniei si implcit darea i somaj a mii de bugetari face parte tot din clauzele acordului cu FMI? Presupun ca reforma structurala desprea care vorbeste Jeff exact la acestea se refera.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: