Inca 3 miscari idioate ale coalitiei de guvernare (este si Traian Basescu implicat)


1. Asta s-a produs inca din toamna: se reduce prognoza de crestere economica pentru 2012 de la 4,5% la 1,8%-2,3%, iar Traian Basescu si guvernul sau anunta ca se reduce si deficitul (de la 3% la 1,9% din PIB). Explicatie: o perspectiva mai redusa de crestere economica conduce la venituri mai mici pentru buget. In aceste conditii, daca politicile economice raman neschimbate, deficitul bugetar SE MAJOREAZA. Daca alegi totusi sa reduci SUPLIMENTAR deficitul bugetar, asta inseamna presiuni RECESIONISTE asupra economiei. Prin urmare, adancirea crizei. Cum insa reducerea deficitului a fost facuta doar pe vorbe, reiese ca si acest act fundamental de guvernanta economica – bugetul – este unul neserios.

2. Nu vom majora salariile si pensiile (desi indexarea pensiilor a facut obiectul chiar a unei asumari de raspundere guvernamentala), pentru ca economia nu ne permite. Va dati seama, economia nu permite respectarea legilor adoptate prin asumare de raspundere chiar de actualul guvern…

3. Ieri, Basescu reduce prognoza de crestere economica de la 1,8% – 2,3% la 1,5%. Asta inseamna, din nou, venituri mai mici la bugetul de stat. Adica, in conditiile mentinerii deficitului, o reducere suplimentare de cheltuieli. In loc sa anunte o astfel de politica, pentru mentinerea deficitului (daca asta este importanta), astazi coalitia de guvernare il mandateaza pe Boc sa majoreze pensiile si salariile! 🙂 Totala neintelegere a fenomenelor economice.

La final, va invite sa nu ratati emisiunea de diseara, de la ora 1815, de la The Money Channel. Invitatul meu este domnul Dan Ioan Popescu – fost ministru al Industriei si Resurselor. Analizam perspectivele economice si ce se poate intampla in urma unor incidente in stramtoarea Ormuz.

Reclame


Categorii:Editoriale

6 răspunsuri

  1. Da, faza cu legea asumata de guvern si tot nerespectata de catre guvern… e de tara lui papura voda.

  2. Guvernul Traian Boc face ce stie cel mai bine sa faca: distruge Romania .
    Au reusit sa treaca in buget 6 miliarde de euro rambursari de la Uniunea Europeana si dupa aia se mira de ce dracu nu prea mai imprumuta nimeni Romania si de ce creste dobanda .

  3. Promisiuni fara sustinere ! Reabilitati exportul si apoi promisiuni de majorare salarii si pensii cu 5%. Glume electorale.

  4. Se mareste salariul minim? Pai atunci o sa creasca deficitul! Base si ai lui zic ca il vor micsora! Pentru a intelege cum vine chestia, o sa-l rog pe presedinte sa ma primeasca in audienta. O sa am cu mine si o sticla cu palinka si am sa sorb din ea cu nesat. Si asa el o sa bea wischi. Mai conteaza ce o sa-mi spuna?

  5. Oare cum arata falimentul unui stat,…. vom vedea intr-un an, max.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: