Guvernarea Basescu a facut economia BOCna: Ultima luna de mandat a guvernului Boc aduce ZERO investitii straine.


Mai exact 0,02 miliarde Euro. In condtiile in care statul romana are o datorie pe termen scurt (mai mica de un an) de peste 22 de miliarde de Euro, investitiile straine din luna ianuarie, care au fost de numai 23 de milioane de Euro intra la categoria NEGLIJABIL. Adica zero. Asta este economia ”restructurata” pe care au lasat-o baietii astia.

Datele BNR arata ca investitile straine in luna ianuarie 2012 au fost de 23 de milioane de Euro, in comparatie cu 376 de milioane de Euro in ianuarie 2011.

130 de milioane de Euro au reprezentat participatii la capital, in timp ce creditele intragrup au avut un sold negativ 107 milioane Euro. Adica, linii de credit ajunse la scadenta, nu au fost reinoite si au fost rambursate (catre banci sau companii mama din afara Romaniei). Asta arata o data in plus scaderea atractivitatii investitionale in Romania, negasirea de oportuniti macar la nivelul existent pentru investire, singurii bani care vin fiind cei ce reprezinta participatii de capital (majorari obligatorii). Rezultat: zero.

Sursa foto: poze.haios.ro

Singurii care mai „tin” economia in acest moment sunt stranierii (capsunarii), care au pompat in ianuarie circa 600 de milioane de Euro in tara (o dovada suplimentara ca rudele de acasa au ajuns la limita subzistentei si au nevoie de bani intr-o masura mai mare). Doar ca, avand perspective de recesiune in UE (ca si in Romania), putinta stranierilor de a compensa lipsa de eficienta in gestionarea economiei nationale a decidentilor romani, se va limita drastic.

Despre datorie:

* Datoria pe termen scurt se situeaza la un periculos nivel de 22 de miliarde de Euro (enorm), ceea ce inseamna o vulnerabilitate mai mare decat in 2009.

* Datoria totala se cifreaza la 97,3 miliarde de Euro, din care datoria publica si public garantata reprezinta 20 de miliarde de Euro, la care se mai adauga inca 10 miliarde de Euro de la FMI (30 de miliarde de Euro). Cu banii atrasi de ministerul de finante  in luna februarie, datoria publica va depasi pentru prima data 100 de miliarde de Euro. In ianuarie 2009, in prima luna de mandat a lui Emil Boc, datoria totala se cifra la 50,5 miliarde de Euro, iar datoria publica si cea garantata public reprezenta circa 11 miliarde de Euro. Guvernarea Boc a triplat datoria publica a tarii si a condus la dublarea datoriei externe a Romaniei, pana la 100 de miliarde de Euro. Ce a oferit in schimb? Pirute. Prin urmare, cei care au fost lasat in fundul gol nu sunt in niciun caz guvernantii. Ci populatia Romaniei.

Aaaa…. si sa nu uit…. prin prisma declaratiei „am stabilizat economia”… atunci cand ajungi la zero investitii straine… asta este cea mai puternica stabilizare: bocna. Nu miscaCategorii:Stiri

Etichete:, , , , ,

5 răspunsuri

 1. Trist… si e si mai Trist ca noi discutam despre UMF acum…

 2. Pentru ca toate trebuiau sa poarte un nume, le-am zis Boc.
  Ce s-a intamplat, de fapt:
  1) prin 2008, cand umbra crizei se latea peste atlantic, Isarescu declara ca i se rupe:
  am tiparit RONI echivalent pentru 20MegaEuro. Am in rezerva 30MegaEuro. N-avem ce sa patim!
  Chiar asa era! Daca se incerca scoaterea fortzata de valuta din tara, leul s-ar fi depreciat accelerat si nu s-ar mai fi putut scoate mare lucru! BNR-ul ar fi putut face orice joc (de interes national) putand plusa oricat in orice directie.
  2) a venit imprumutul FMI. De ce? Pentru a se salva firmele straine si a se fura pe plan local (Ilie Serbanescu a scris 100 de articole pe tema asta). Un singur cuvant: tradare.
  3) imprumutul FMI a fost dorit de absolut toti smecherii cu botul in borcanu’ cu miere; normal, pulimea urma sa plateasca.

 3. Este groaznic ce scrie mai sus. Chiar nu pot sa comentez. Ceva simt cu ” s-a blocat”
  poate pentru faptul ca-i m a r t i 13 martie !

 4. Datoria pe termen scurt – enorma dupa cum bine e subliniat in articol – e bomboana de pe coliva economiei romanesti, principalul factor care ne va ingropa in saracie, cel putin 10 ani de acum-incolo.

  Partea si mai trista este ca grosul imprumuturilor luate de Boc & gasca nu reprezinta finantarea unor investitii care sa constituie o baza de dezvoltare in viitor, ci bani de mancare (salarii si pensii) si finantarea furturilor si escrocheriilor slehtei de banditi portocalii (contracte umflate si contrafacute cu statul).

  Romania are premise ZERO sa mai iasa vreodata din haznaua in care a intrat.

  Doar cu reglaje fiscale si bugetare cu efect direct la buzunar nu se poate guverna nicio tara pe lumea asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: