”Politica a fost intotdeauna un joc murdar. Acum, si justitia este la fel.”


… sau in varianta originala, in limba engleza: ”Politics has always been a dirty game. Now Justice is, too”. Propozitiile apar pe spatele cartii pe care o citesc acum – ”The Appeal”, scrisa de John Grisham.

Pe scurt, cartea este despre verdictul socant care apartine unor jurati din statul american Mississippi, carea acuza o mare companie de pe Wall Street ca ar fi cauzat cancer intr-o mica comunitate prin deversarea de reziduri toxice in panza freatica a comunitatii. Nemultumita de verdict, compania face apel la Curtea Suprema a statului Mississippi, formata din 9 judecatori, care fie va aproba verdictul judecatorilor, fie il va infirma.

Scurtul rezumat la cartii incita cititorul spre lectura adresand urmatoarele intrebari: ”Cine sunt cei 9 judecatori? Cum vor vota ei? Poate fi vreunul inlocuit inainte de decizia finala?”. Sigur ca beletristica lui Grisham (considerat creatorul thriller-ului juridic) este fictiune. O fictiune atat de bine scrisa incat ai zice ca e reala. O fictiune in care proprietarull marii companii de pe Wall Street decide sa isi cumpere, pentru cateva milioane de dolari, un loc in Curtea Suprema a Statului Mississippi. ”Printr-o operatiune complicata, magnatul regruteaza un candidat asupra caruia nu planeaza suspiciuni. Il finanteaza, il manipuleaza, il marketeaza si il pozitioneaza intr-un candidat ca sanse la Curtea Suprema de Justitie. La Curtea lor Suprema de Justitie”, concluzioneaza rezumatul Cartii.

Curtea LOR suprema de Justitie. Este propozitia care intriga si enerveaza. Sigur ca atunci cand am citit despre componenta de 9 judecatori a Curtii Supreme de Justitie din Mississippi, m-am gandit la o alta Curte… tot cu 9 judecatori. Ghiciti la care? Daca nu, aveti fotografia mai jos:

 

Da. Recunosc. M-am gandit la cei 9 judecatori al Curtii Constitutionale. Si fara sa fi citit atunci cartea lui Grisham (pe care am inceput sa o lecturez in concediul de saptamana trecuta), mi-am pus atunci aceleași întrebări ca cele care incita la lecturarea Apelului lui Grisham: Cine sunt cei 9 judecători? Cum vor vota ei? Este drept, a treia întrebare, și anume ”poate fi vreunul înlocuit în decizia finală”, nu mi-am adresat-o. Și rău am făcut.

Răspunsurile la primele 2 întrebări: ”Cine sunt cei 9 judecători? Cum vor vota ei?”, le-am scris aici: https://soviani.com/2012/08/01/rezultatele-finale-ale-referendumului-din-29-iulie-2009-reactia-ambasadorului-american/. Găsiți la link-ul de mai sus povestea pe lung. Povestea pe scurt este următoarea, extarsă din articolul original:

Curtea Constitutionala se intruneste pentru a valida sau nu rezultatul referendumului. De data aceasta 6 dintre cei 9 judecatori trebuie sa se prezinte in sensul validarii referendumului. Cei 9 judecatori sunt numiti politic ( 3 de Camera deputatilor, 3 de Senat, 3 de catre Presedinte) si au mandat de 9 ani, nereinnoibil.

Judecand prin prisma nominalizarilor politice (desi judecatorii Curtii ar trebui sa isi piarda orice urma de personalitate politica atunci sunt numiti), constatam ca 4 judecatori sunt numiti de catre partidele+fostul presedinte Iliescu care au initiat sau imbratisat teza suspendarii lui Traian Basescu. Alti 4 din randurile PDL sau la propunerea directa a lui Traian Basescu. Zoltan Puskas (fost senator UDMR) ar face diferenta in cazul unui vot de 4 la 4. Ca amanunt, cetatenii romani de etnie maghiara au sprijinit in marea lor majoritate ramanerealui Traian Basescu (nu au participat la vot, determinand decisiv nerealizarea cvorumului). UDMR i-a sfatuit sa voteze sau nu cum vor, dar rezultatul il vedeti mai sus: neparticipare masiva.

Cum au votat cei 9 judecători, în condițiile în care era nevoie de 6 pentru validarea referendumului? Uite ca 6 nu s-au inteles. Rezultatul a fost facut public in 2 august: s-au cerut date suplimentare, Basescu a fost impins spre suspendare initial pana in septembrie, cei 5 judecatori de regula favorabili lui Basescu nu au reusit sa il convinga pe un al saselea sa constate ca 46% este mai mic decat 50% plus 1. Prin urmare, decizia a fost contrara lui Basescu, unul dintre ceilalti patru, Aspazia Cojocaru, declarand chiar ca ”referendumul ar fi trebuit anulat”, prin urmare, repetat, atata timp cat suspendarea nu trebuie anulata dar referendumul da. Mai mult, Curtea Constitutionala cerea listele cu alegatori, sa se convinga daca sunt cu mult mai putini romani care ar trebui sa se regaseasca pe listele de alegatori. Poate, in asteptarea unui rezultatat care sa spuna ca 46% este de fapt peste 50%.

Daca aceasta actualizarea a listelor s-ar fi produs, desi referendumul a fost sustinut cu liste de alegatori de 18,3 milioane, rezultatul ar fi urmat sa fie confruntat cu o cifra de alegatori mai mica de 16 milioane, si uite asa, 46% dintre votanti ar fi devenit 50% plus 1. Categoric decizia Curtii era contrara ramanerii lui Basescu la Cotroceni. Prin urmare 4 judecatori numiti politic au fost mai puternici decat 5 judecatori numiti politic, in conditiile in care era nevoie de 6 judecatori numiti politic (care sa gandeasca in acelasi sens) pentru ca referendumul sa fie validat.

Evident, verdictul Curtii a reprezentat o rasturnare de situatie. O rasturnare care a explicat si calmul lui Victor Ponta si lui Crin Antonescu (plus Daniel Constantin care dupa o sedinta de guvern dinaintea de decizii Curtii, declara sus si tare ca delegatia FMI va fi primita de presedintele interimar Crin Antonescu si nu de presedintele ales Traian Basescu). Calm care se manifesta prin repetarea obsesiva a sintagmei: ”vom face exact ceea ce ne va cere Curtea Constitutionala”. Pentru mine nu a mai fost vreun dubiu ca si ceilalti judecatori numiti politic (nu numai cei numiti de partidul favorabil lui Basescu + de Basescu insusi), decid mai putin constitutional si mai mult politic.

Doar ca o rasturnare de situatie se trateaza cu o  alta rasturnare de situatie. Am scris aici pe blog faptul ca eu consider ca domnul August Zegrean are o atitudine tip lacheu personal al domnului Traian Basescu (tineti minte ca s-a pronuntat pentru prezenta lui Traian Basescu la Consiliul European inainte ca macar sa existe o solicitare in sensul unei clarificari scrisa catre Curtea Constitutionala). Cum s-a manifestat lacheismul? Printr-o… erată.

Potrivit definiției, erata este ”o lista la sfarsitul unei carti prin care sunt semnalate si indreptate greselile de tipar sau de fond”. Ori, erata Curtii Constitutionale reprezinta in fapt o alta decizie a Curtii Constitutionale. O decizie care este diferita total de decizia initiala: care sustinea ca e nevoie de o noua situatie a electoratului permanent, in timp ce erata anuleaza prima decizie, spunand ca, cvormul pentru demiterea presedintelui este acela care era existent la inscaunarea sa. Adica o decizie care anula prima decizie, si o facea chiar ridicola (intrucat daca cvorumul era acelasi, de ce ar mai fost nevoie de o amanare si nu s-a decis direct invalidarea referendumului?)

Evident ca aceeasi oameni care dadeau o decizie nu puteau da o alta decizie de sens contrar, si asta doar dupa cateva ore, decat daca sunt complet senili. Si cum judecatorii de la Curtea Constitutionala or fi numiti politic, dar nu sunt senili, exista o alta explicatie: niste baieti din Curte (vreo 3-4), s-au strans intr-o sedinta separata (desi era nevoie de intreg cvorumului de 9 judecatori), si au trantit o alta decizie, ignorand decizia precedenta. Si, ca niste barbati sau ca o femeie adevarata, niciunul nu a semnat pe decizie. Au tras doar o bara prin care arata ca au semnat in locul lui Zegrean. Ce arata asta? Ca suprematia deciziei plenului de 9 judecatori paleste in fata suprmatiei deciziei unei mini-Curti-Constitutionale, formata din 2-3 judecatori care se vad la o bere.

Poate fi vreun judecator inlocuit inainte de decizia finala? Asta este intrebarea a treia a cărții lui Grisham. Iar ceea ce s-a intamplat în România bate orice ficțiune: toți cei 9 judecători pot fi înlocuiți (deși inamovibili adica nu pot fi transferati, inlocuiti sau destituiti din functie). Plenul de 9 judecători poate fi inlocuit de niste baieti care dau o decizie convenabila altor baieti. Este de ras sau de plans? Probabil, este de ecranizat.

Acestea fiind zise, imi aduca aminte cuvintele ambasadorului american Mark Gitenstein, de la aniversarea lui 4 iulie, de anul acesta, cu prilejul sarbatoririi a 236 de ani de la Declaratia de Independenta a SUA: ”Nimeni nu se poate îndoi că Romania are procurori curajoși si consecvenți și judecători neînfricați. Pentru ei, nimeni nu este mai presus de lege”.

Am un respect deosebit pentru democrația americană. Și pentru ambasadorul american. Dar ceea ce s-a întâmplat la Curtea Constituțională (și de-o parte și de cealaltă a zonelor politice), îmi demonstrează că declarația este măcar un pic eronată. Pentru că, măcar o parte a judecătorilor Curții Constituționale se consideră mai presus de lege. Dar este evident că această atitudine arată că acei 9 judecători ai Curții Constituționale sunt ”neînfricați”. Efectiv nu le este frică de nimeni și de nimic. Nici măcar de penibil. Pentru că, exact ca în ficțiunea lui Griham, Curtea Constituțională nu mai este a României. Este Curtea LOR Constituțională. Uite-o:

 Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , , , ,

22 de răspunsuri

 1. e greu cand tre sa o cotesti asa brusc ,,,,pacat..

 2. Din pacate, nu asa trebuie pusa problema.
  Ideea de prag de prezenta a fost introdusa si acceptata la presiunile UE inainte de referendum. S-a facut referendumul si acel prag de 50%+1 nu s-a intrunit, dupa numaratoarea voturilor, iesind la vot mai putini oameni decat cei minim necesari demiterii presedintelui. Asta e situatia in care ne gasim.

  Orice initiativa de a cere ACUM liste actualizate care ar fi trebuit sa existe INAINTE de referendum e cel putin penibila.

  Treaba cu scoaterea din liste a „cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate” (CRDS) se poate face numai ca numararea acestora nu va influenta rezultatul. Din cei 2 milioane de romani plecati pe afara doar vreo 400.000 sunt oficial CRDS – adica au fost la biroul de Pasapoarte si si-au inscris in pasaport aceasta mentiune. Restul nu pot fi numarati.

  So…. in conditiile in care s-a organizat acest referendum, Basescu a castigat. Practic pierdem vremea si o lungim nepermis cu listele si toate celelalte discutiii.

  Daca Curtea Constitutioanala e a poporului sau a lui Basescu cred ca se vede cu ochiul liber. Discutiile pe aceasta tema, totusi nu-si au rostul, daca nu avem mijloace de a schimba starea de lucruri si emisarii UE si SUA stau calare pe noi.

 3. Mai Cristian,

  Nu trebuie EXCLUS ABSOLUT niciun cetatean roman (chiar daca are dubla si/sau tripla cetatenie) din CVORUM (adica din cei 50% +1) ci trebuie doar:

  1) ELIMINATE = ERADICATE DUBLURILE ACESTORA

  – alaturi de morti = de FANTOMELE = de GOGORITELE FRANCMASONICE –

  DIN LISTELE PERMANENTE;

  2) deoarece, daca chiar „au dorit vreodata” ca sa VOTEZE IN MASA pentru ca ii doare de SOARTA CO_NATIONALILOR lor (tot asa cum se presupune ca l-ar fi votat vreodata IN MASA pe Traian Basescu Presedinte al Romaniei) atunci:

  vor parcurge pe cheltuiala proprie (chiar si pana intr-o mie de kilometri dus-intors fata de RESEDINTA LOR TEMPORARA s/sau PERMANENTA) distanta pana la Consulatele Romaniei unde vor vota pe LISTELE SUPLIMENTARE, care nu sunt altceva decat O PRE_LUNGIRE A LISTELOR PERMANENTE !

 4. Cristian,

  Nu doar Curtea Constitutionala ar trebui sa fie „a pulimii”, ci mai ales:

  PARLAMENTUL si GUVERNUL ROMANIEI !

  Din pacate insa, toate institutiile statului roman au devenit marionetele „coimii” = elitelor francmasonico-academice ……….. astazi chiar INTER_NATIONALE, adica: ANTI_NATIONALE!

  Pana si o parte a Bisericii Ortodoxe Romane a tradat „pulimea” in favoarea „coimii” francmasonice, desi „pulimea” este cea care hraneste (fara sa ceara nimic in schimb vreodata) prin contributiile ei mici, dar perpetue si dese = frecvente, INCLUSIV biserica !

 5. Cristian,

  Asa ca daca Curtea Constitutionala nu clarifica CHIAR DE ASTAZI acest aspect al:

  LISTEI ELECTORALE PERMANENTE FALSE

  – pentru ca contine DUBLURI, MORTI si VOTANTI VIRTUALI = FICTIVI, adica: NICI MACAR POTENTIALI –

  atunci:

  DEGEABA MAI VOTAM

  – simulam = mimam DEMOCRATIA = PUTEREA POPULARA –

  VREODATA, deoarece, vorba lui I.V. Stalin:

  ” Nu conteaza cine si cati voteaza, ci conteaza cine numara voturile ” !

 6. Cristian,

  Iar emisarii UE si SUA ar trebui sa-si vada mai intai de DEMOCRATIA din tarile lor ……… in special samsarii UE care:

  1) pe de-o parte incearca sa scoata paiul din ochiul societatilor totalitare musulmane;

  2) dar se comporta EXTREMIST si XENOFOB cu aceasta societate musulmana, chiar in propria lor curte, adica in cea de a doua casa – casa de adoptie – a societatii musulmane emigrate din tarile de origine, vezi cazul de notorietate Anders Breivik.

 7. Cristian,

  Iar ideea de PRAG = de CVORUM trebuie mentinuta in Constitutie, pentru ca altfel vom ajunge in situatia in care:

  1) DOAR O MANA DE OAMENI (destul de des = de frecvent, adica IN MAJORITATE ANTI_NATIONALI);

  2) SA DECIDA = SA ALEAGA SOARTA IN LOCUL UNEI INTREGI NATIUNI !

 8. Cristian,

  Nu ai ABSOLUT NICIO BAZA STIINTIFICA = GNOSEO_LOGICA, pentru a sustine = insinua ceea ce insinueaza Traian Basescu si ai lui, adica ca:

  1) desi POPORUL ROMAN a fost IN_DISCUTABIL PERSECUTAT (taiat orbeste) de DICTATURA BASISTA;

  2) in ciuda acestui fapt IN_CONTESTABIL:

  s-ar fi abtinut de la VOTUL PENTRU DEMITEREA DICTATORULUI la simpla cerere = instigare a acestuia !

  CVORUMUL A FOST DEPASIT, DAR TRADATORII NATIUNII REFUZA SA RECUNOASCA NOUA EVIDENTA !

 9. Atentatul de la bulgari de anul asta, a dovedit faptul ca:

  1) nu toate purtatoarele de burka si de salvari;

  2) sunt purtatorii de bombe;

  3) si ca interzicerea portului islamic este doar INCA O PERSECUTIE = INCA O SICANA RELIGIOASA !

  • Crestinismul:

   1) trebuie sa ramana O RELIGIE;
   2) si sa nu devina O POLITICA,

   deoarece crestinismul:

   1) inseamna DEMOCRATIE, TOLERANTA;

   2) si nicidecum DICTATURA = TOTALITARISM = IMPUNEREA VOINTEI MAJORITATII !

   Crestinismul inseamna chiar MISIONARISM = SACRIFICIU DE SINE !

   Absolut nicio religie din lume n-ar trebui ca sa instige la URA si la VIOLENTA, deoarece:

   DUMNEZEU NU POATE FI IMPARTIT = DIVIZAT = RUPT …….. SI NICI OMENIA NU TREBUIE RUPTA = SEPARATA DE DIVINITATE … pentru ca altfel:

   OMUL DEVINE UN ANIMAL DARTWINIAN ….. o maimuta, fie ea si o primata, adica cu facultate = cu academie !

 10. In Romania avem o justitie de cah.
  Din punctul meu de vedere Justitia din judetul Olt si Dolj a devenit o latrina in care s-au strans si solidarizat impotriva firii umane, impotriva tuturor valorilor lumii civilizate si impotriva statului de drept, cele mai rapace, hidoase, infioratoare si dezgustatoare mutatii ale speciei umane in general si ale natiunii romane in special. Tribunalul Olt si Curtea de Apel Craiova au fost transformate în BAZARE în care se vând la tarabă sentinţe judecătoreşti pentru Alro Slatina, judecatorii afisind o totala indiferenta in fata dreptatii, fara a avea puterea de a se desface de prejudecatile care le intuneca vederea. La Tribunalul Olt si Curtea de Apel Craiova este fabrica de infractori in roba, pentru a apara infractorii care fura si jefuesc aceasta tara. Judecatorii acestor instante au un comportament antisocial, nu respecta nici o lege, fapt confirmat de Hotararile judecatoresti definitive si irevocabile date pana acum de acestea pentru a favoriza infractorii de la Alro Slatina avand in spate complicitatea oamenilor politici si SPAGA. Toata debandada din societatea romanesca se datoreaza in special nefunctionarii institutiilor statului cauzata de coruptia din politie, parchet si justitie. Romania este capusata, pana la varf, de oamenii obedienti, de infractori in roba. Corupţia este un cancer care a ucis sistemul judiciar şi ideea de dreptate. Justitia dragi tovarasi se face la ordin, santaj si SPAGA. Iata cateva dosare in care INFRACTORI de la Alro Slatina sunt aparati de 0ameni legii:
  DOSAR NR. 3891/104/2008; DOSAR NR. 3228/104/2008; DOSAR NR. 3890/104/2008; DOSAR NR. 3193/104/2008; DOSAR NR. 3971/104/2009; DOSAR NR. 5412/104/2008; DOSAR NR. 1459/54/2009; DOSAR NR. 3755/104/2008; DOSAR NR. 869/104/2010; DOSAR NR. 1337/104/2009; DOSAR NR. 132/104/2009; DOSAR NR. 447/104/2009; DOSAR NR. 227/104/2010; DOSAR NR. 1459/54/2009; DOSAR NR. 932/P/2010; DOSAR NR. 2091/104/2012; DOSAR NR. 665/104/2012; DOSAR NR. 2370/104/2011; DOSAR NR. 734/104/2011; DOSAR NR. 1815/54/2011; DOSAR NR. 1723/104/2010; DOSAR NR. 5214/311/2011; DOSAR NR. 267/311/2011; DOSAR NR. 13.804/311/2010; DOSAR NR. 6978/311/2010; DOSAR NR. 4018/311/2011; DOSAR NR. 5059/P/2009; DOSAR NR. 663/II/2/3011; DOSAR NR. 1334/311/2011; DOSAR NR. 147/P/2011; DOSAR NR. 285/VIII/1/2011; DOSAR NR. 5049/104/2008; DOSAR NR. 531/VIII/1/2010; DOSAR NR. 1893/VIII/1/2010; DOSAR NR. 541/VIII/1/2010; DOSAR NR. 1029/VIII/1/2010; DOSAR NR. 1881/VIII/1/2010; DOSAR NR. 1551/104/2009; DOSAR NR. 148/P/2010; DOSAR NR. 152/P/2010; DOSAR NR. 164/P/2010; DOSAR NR. 196/P/2011; DOSAR NR. 106/P/2010; DOSAR NR. 1171/P/2012; DOSAR NR. 1340/P/2010; DOSAR NR. 800/P/2011; DOSAR NR. 3177/P/2011; DOSAR NR. 1167/P/2011; DOSAR NR. 1643/P/2011; DOSAR NR. 818/P/2011; DOSAR NR. 1571/VIII/1/2011; DOSAR NR. 953/VIII/1/2011; DOSAR NR. 1721/VIII/1/2011; DOSAR NR. 1505/VIII/1/2011; DOSAR NR. 1025/VIII/1/2011.
  – infractorii de la ALRO au modificat fara ca salariatii sa fie informati, peste 1.000 Contracte Individuale de Munca si au beneficiat de CAS neplatit Statului Roman;
  – infractorii de la Alro si-au insusit prin inselarea salariatilor suma de 5.388.402 RONI, reprezentand 33,35 % din platile compensatorii acordate de Consiliul de Administratie in anul 2008, celor 608 salariati disponibilizati si peste 26.587.509,87 RONI , (peste 6 milioane EURO) reprezentand 33,35 % din platile compensatorii acordate de Consiliul de Administratie pentru cei peste 3.000 salariatii disponibilizati pentru a nu mai beneficia de prevederile Contractul de Protectie Sociala .
  Pentru solutionarea acestor DOSARE oamenii legii fac coada sa pupe varfurile pantofilor infractorilor de la Alro care isi bat joc de salariatii, falsifica acte etc.,
  1. Oamenii Legii isi bat joc de institutiile STATULUI in care isi desfasoara activitatea, politie, parchete, Judecatorii, Tribunale si Curtea de Apel Craiova etc.;
  2. Oamenii Legii isi bat joc de Presedintele ROMANIEI care i-a investit s-a judece si le-a dat inamovibilitate;
  3. De codul deontologic care le este atat de drag.
  Acum, am certitudinea ca oamenii Legii care au instrumentat aceste DOSARE sunt autorii morali ai tuturor nedreptăţilor strigătoare la cer comise în sălile de judecată neavand curajul sa audieze sau sa citeze infractorii de la Alro, fapt confirmat de Hotararile judecatoresti definitive si irevocabile date pana acum in aceste DOSARE.
  Am certitudinea dupa trei ani de zile luptand pentru drepturile mele salariale ca toti oamenii Legii sunt conectati (la cei 26.587.509,87 RONI ) peste sase milioane de euro ce constitue conducta de banii murdari de la Alro, ca vin in Sala de judecata cu Solutia in buzunar, ca au de executat un ordin, intemeind un blat intre domniile lor si infractorii de la Alro, participand efectiv la genocidul din Alro Slatina, Solutiile date in cauzele respective reprezintă o nesocotire flagrantă şi un dispreţ evident faţă de lege.
  Domniile lor şi-au arătat pe faţă obedienţa si slugărnicia faţă de infractorii de la Alro, prin incalcarea flagranta a drepturilor mele, prin folosirea cu rea credinta a functiei publice.

  • Ilie,

   Te cainez si plang impreuna cu tine.

   Candva, LEGILE erau fundamentate = aveau drept sursa = izvor de inspiratie MORALITATEA !

   Dar, chiar de-atunci de cand DUMNEZEU A FOST SCOS DIN LEGI CHIAR CU AJUTORUL LEGILOR, tot de-atunci:

   1) PUTEREA = ABUZUL DE FORTA;

   2) A LUAT LOCUL DREPTATII;

   3) SI POARTA NUMELE DE JUSTITIE = JUNGLA !

 11. De murit, murim oricum, deci = si:

  1) ce sens are sa-ti fie teama c-ai putea muri ucis PRE_MATUR de catre niste MAIMUTE OMNI_POTENTE, tot asa cum a fost ucis si Isus Cristos ????

  2) ce VIATA DE OM crezi ca ar mai fi aceea:

  2.1) ca s-o traiesti PE ASCUNS ??????;

  2.2) incercand – fara sa reusesti – CA SA NU FII PRADAT = VANAT ??????

  2.3) si/sau umbland zi si noapte cu MINTEA si GURA pline de „SANGE”, adica:

  TRAIND LA FEL – de rau = de prost – CA UN ANIMAL ??????

 12. O analiza rationala cu care sunt de acord. Doar ca emisarul SUA nu e rational deloc. Sau e, dar in ceea ce priveste interesele financiare ale lor. Noi traim aici, vedem ce se intampla si ni se spune din exterior ca e invers. E pixelul albastru. Vedem clar ca noi nu contam, ci mai marii zilei din extern.

 13. Dragele mele si dragii mei,

  In opinia mea asa-zisele ABUZURI CONSTITUTIONALE comise de tandemul Antonescu-Ponta, au fost generate – drept CONTRA_REACTIE – de catre ABUZURILE CONSTITUTIONALE intreprinse de catre tandemul Basescu-Boc, desi i-am AVERTIZAT in nenumarate rtanduri pe acestia din urma ca:

  EI INSISI AU DECLANSAT ASTFEL O DESFIINTARE

  – prin re_discutarea = prin punerea sub semnul intrebarii –

  A CONSTITUTIEI ROMANIEI !

  Dar, spre deosebire de USL, au facut-o si FARA NICIO CONSULTARE A POPULATIEI = FARA NICIUN REFERENDUM ………… deci ce sa mai vorbim de CVORUM ?????

 14. Noua romanilor trebuie sa ne fie clar = in_contestabil faptul ca:

  1) vorba Elenei Ceausescu, suntem supusi unei noi „PROVOCARI ORDINARE”:

  2) ori vorba lui Nicolae Ceausescu, suntem supusi unor noi ” MINCIUNI IN FALSCH”:

  3) carora daca LE VOM REPLICA CU DEMNITATE NATIONALA;

  4) vom avea cel putin SOARTA POPORULUI FRATE BALCANIC GREC;

  5) si/sau poate chiar SOARTA POPORULUI FRATE BALCANIC SARB !

 15. Saraca Turcia,

  O mai spera ea oare – in ciuda evidentelor in_contestabile – sa se mai INTEGREZE ca PROASTA

  – impreuna cu Serbia, alaturi de Grecia, Ungaria, Romania, Bulgaria –

  in Uniunea Europeana ?????

 16. Misto SIMULACRUL asta cu EGALITATEA DE SANSE (d)intre con_cetatenii

  – si co_nationalii = co_religionarii –

  Uniunii Europene !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: