Remus Vulpescu a demisionat de la conducerea OPSPI. Cum motiveaza demisia?


”Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii în Industrie, Remus Vulpescu, înaintează demisia sa către Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri cerand totodată scuze publicului și conducerii Statului Român pentru insuccesul licitației organizate la data de 21 septembrie 2012 pentru privatizarea SC Oltchim SA”

Asta scrie în comunicatul trimis de ministerul economiei și semant de Remus Vulpescu. Comunicatul îl găsiți aici: COMUNICAT.

Motivația lui Vulpescu

Din punctul meu de vedere este hilară și arată sub-mediocritatea domnului Vulpescu care nu îl califica în niciun fel pentru poziția de șef al privatizării din România și nici pentru vreo altă poziție în vreo societate a statului (Hidroelectrica). Uite ce zice Remus Vulpescu:

”Procedura de privatizare a fost derulată fără încălcarea vreunei dispoziții legale și a fost destinată să stimuleze participarea unor investitori străini și români, care, în colaborare cu statul român, să asigure redresarea SC Oltchim SA”. Intenția domnului Diaconescu Cristian-Dan, de a deturna procedura de privatizare prin înșelăciune publică și uz de fals în scopul de a obține notorietate și eventual în alte scopuri ce urmează să fie stabilite de autorități nu era previzibilă și nu a putut fi constatată oficial înaintea zilei de luni, 1 octombrie, când activitatea infracțională a numitului Diaconescu Cristian Dan a fost stopată”

O argumentație din 2 bani. Voi reveni.



Categorii:Stiri

Etichete:, , , ,

7 răspunsuri

  1. Angajatii Oltchim sint dispusi sa puna in farfurii copiilor lor o mincare facuta din „scuze”? Bugetarimea romana e obisnuita sa execute ordine. Altfel e compusa din oameni care nu sint interesati de urmarile ce decurg din deciziile lor. Sint oameni incapabili sa-si ia viata pe cont propriu si sa ia decizii care sa le aduca raspunderea faptelor.
    Vorbim de bani aici, iar bugetarii nu stiu sa faca bani si mai ales nu au o raspundere financiara, in caz ca iau decizii eronate. Ei doar „demisioneaza” dupa ce fac numai nenorociri in bugetul statului. Remus Vulpescu face si el aceleasi „greseli” impuse de superiorii lui, ca mai apoi sa demisioneze. Dar cine plateste pagubele rezultate? Aici raspunsul e simplu: firmele private.
    Daca tot nu se renunta din punct de vedere politic la bugetari in Ro e bine daca legile i-ar mai si pedepsi pentru deciziile gresite din activitatea lor. Sa plateasca in bani pesin pagubele care le genereaza. Asa cum un patron plateste cu falimentul propriei companii deciziile sale gresite, asa si bugetarii sa fie pedepsiti pentru activitatile lor neinspiate. Si asta se poate face lejer avind in vedere salariile mari care le primesc fara sa aibe un merit oarecare.
    Ideea ca daca li se dau bugetarilor salarii substantiale vor munci mai cu spor si cu mult in folosul stapinului lor STATUL e o idee falsa. Daca omul e „prost” si nu da randament, nu-si pastreaza calitatile sale individuale indiferent de activitatea care o desfasoara? Altfel zis se poate organiza concursul „Care este cel mai destept prost?”
    Toata lumea este de acord ca STATUL este cel mai prost manager. In PIATA LIBERA firmele prost conduse dispar. Atunci de ce in Ro politicienii se lupta sa tina in viata companii care sint falimentare? Stim ca o fac din dorinta de a fura prin contractele care le au firmele lor cu cele de STAT.
    Si atunci de ce romanii nu se trezesc si voteaza mereu partide comuniste aducindu-le la putere? DD face propaganda fatisa comunismului, dar cu o conditie: profiturile Oltchim sa-i intre in buzunare. Doar el este poporul!
    Oare cind se va trezi natia aceasta din cosmarul comunist, iar oamenii ce o compun vor crea partide cu adevarat de dreapta prin intermediul carora sa se indrepte tot ce a ce comunistii au distrus in ultimii 65 de ani? Cind vor intelege ca bugetarii reprezentati acum emblematic prin Remus Vulpescu pot sa dispara ca in Polonia sau Georgia, zbatindu-se si ei cu forte proprii sa traiasca intr-un capitalism autentic?

  2. Da ce a gresit Vulpescu ?
    Sa inteleg ca daca dvs ati gresit in rationamentul „cranta Electrica” ar trebui sa va dati demisia ?

    Felicitari insa pentru faptul ca de la inceput nu ati crezut in capacitatea lui Diaconescu. Insa nici altii nu au crezut dar nu au liberteatea dvs de a scrie si a spune ce gandesc.

    respecte

  3. Ajutati-l va rog pe Ponta sa inteleaga ca e un ratat (cu guvernul lui de rahat) si nu mai are niciun fel de sprijin popular. Lumea nu tine neaparat sa inlocuiasca hotii cu prostii la conducerea tarii.

  4. In motivarea demisiei sale, Remus Vulpescu il acuza pe DD de inselaciune. Care inselaciune ar fi adus pagube greu de estimat la Oltchim SA.
    Din 23 august 2012 combinatul a fost oprit sau mai simplu zis a falimentat. Sa credem tovarase Vulpescu ca cei care au capusat compania nu au nici o vina? Tocmai DD este vinovat de inchiderea Oltchim? Sau faptul ca existau creditori care il puneau la orice ora in faliment a determinat ca marii investitori din domeniu nici sa nu se sinchiseasca de asa oferta de privatizare? Si cine era fraier sa cumpere actiuni scapind turma lichelelor comuniste care au distrus combinatul?
    Nici Ponta nu crede ca poate sa mai fie salvat Oltchimul de la inchidere, dar citeva mii de voturi in favoarea USL in decembrie sint bine venite. Asa ca a anuntat o noua privatizare la anul… Pina atunci locurile de munca ramin nemodificate, iar investitorul care va veni trebuie musai sa achite toate furturile facute in special de PDL daca vrea sa ia Oltchim! La asa cerinte este cert ca un investitor fraier va fi doar din Ro, ceilalti raminind pe poizititiile lor de la inceput de dezinteres pentru cumpararea combinatului.
    Remus Vulpescu e fericit ca privatizarea a esuat si si-a dat demisia, dar combinatul pentru lichidare va intra pe miinile lui. E doar o chestiune de citeva luni.
    Sau poate ca FMI, vazind ca nu are de unde sa mai isi recupereze banii de la imprumuturile facute de STATUL roman incepe sa cedeze renuntind la privatizarea Oltchim?

  5. E misto sa lucrezi la stat. Faci invarteli, iei spaga, capusezi vreo firma, te doare undeva de rezultate si daca e ceva… iti dai demisia si ai ramas cu banii.

    pai.. toti vrem sa lucram la stat in cazul asta…

  6. Victor Ponta si Sorin Oprescu joaca ping-pong cu noi: unul cu impozitele si taxele locale care azi cresc, maine dispar de pe site-ul Ministerului de finante, altul cu subevntia la caldura care ba e suportata de primarie, ba e platita din buzunar. Era sa uit de Mariana Campeanu care a uitat ca avem doua camere in Parlament care trebuie sa voteze un proiect de lege….

    Cine urmeaza?

  7. Cine urmeaza? Raspunsul devine tot mai clar…

    Ping-pongul o sa inceteze cind se vor termina banii. Atunci o sa platim toti indiferent ce venituri obtinem.
    Cu cit bugetele locale sau cel de stat vor ajunge tot mai anemice, pentru ca nu vor mai exista bani pentru subventii, tovarasii vor fi tot mai loviti si vor incepe treptat sa dispara neavind ce sa mai fure.
    Adica urmeaza numai lucruri bune pentru cei din Ro!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: