Sondaj: de ce l-am schimba pe Videanu cu Dragnea?


Atunci cand am folosit o sintagma in anul 2009 – si anume ”politicienii sunt precum scutecele –  trebuie inlocuiti des si din acelasi motiv” (intr-un articol publicat in noiembrie 2009), nu ma gandeam ca domnul Liviu Dragnea va folosi aceeasi sintagma in octombrie 2010, la un congres al femeilor PSD-iste, zicand „guvernul Boc seamana cu pampersii – trebuie schimbat des si din acelasi motiv”.

Sigur ca domnul Dragnea a preferat cuvantul „schimbare” atunci, desi termenul corect este „inlocuire” – adica un scutec sau un politician, atunci cand se umple si incepe sa miroasa urat, trebuie inlocuit si aruncat la gunoi. La noi, ma surprinde faptul ca dansii vor tot schimbare, adica sa se schimbe unul pe celalalt – un fel de rotatie a cadrelor.

Nu vreau sa scriu mai mult despre asta, dar suntem la momentul in care mai avem 2 saptamani pana la alegeri, si inca imi caut raspunsul la urmatoarele intrebari:

a) cu ce e mai bun Victor Ponta decat Emil Boc (si stiti exact parerea mea despre Emil Boc)

b) cu ce e mai bun Dragnea decat Videanu (si stiti exact parerea mea despre Adriean Videanu)

c) cu ce e mai bun Vosganian decat Vladescu, Pogea sau Ialomitianu (si stiti exact parerea mea despre Vladescu, Pogea sau Ialomitianu). Apropos… nu l-am mai auzit pe domnul Vosganian pronuntand „suta la suta” de atunci cand spunea ca sursa pentru majorarea pensiilor este din cresterea economica, si cand spunea ca bugetul de pensii va avea pana in 2017 doar un „usor” deficit, urmand ca din 2020 sa treacea pe excedent 🙂

d) cu ce e mai bun Relu Fenechiu decat Radu Berceanu (si stiti exact parerea mea despre Radu Berceanu)

c) cu ce e mai buna Catalina Stefanescu (secretara lui Dragnea) decat Elena Udrea (si stiti exact parerea mea despre Elena Udrea)

Eu inca nu am un raspuns complet la toate aceste intrebari, de aceea apelez la dumneavoastra pentru sugestii si lamuriri. Eu stiu doar ca cineva spunea odata: „Daca Dumnezeu ar fi vrut sa mergem sa votam… ne-ar fi dat candidati”.

Pe maine!Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , , , , ,

11 răspunsuri

 1. Excelent demers care ar trebui preluat in tot spatiul public romanesc inainte de alegeri.

  Romanii ar trebui sa se intrebe, odata in viata, daca au o optiune reala de vot (motive suficiente pentru a vota un candidat anume) iar daca n-au poate ar fi mai bine sa se abtina de la vot.

  Cred ca e timpul ca romanii sa inteleaga ca votand cu Ponta NU voteaza impotriva lui Basescu ci acorda un vot unui sistem ticalosit, neo-securistic, care s-a statuat in Romania imediat dupa Revolutia din 89.

  Peste 90% din candidati sunt neo-securisti reciclati. Votand astfel de oameni practic devenim partasi la ticalosie, finantam Mafia si, deci, ulterior votului, nu vom avea nicio scuza sa ne plangem.

 2. Mecanismul democratic in Romania e falimentar dintr-un motiv simplu: contractul politic e pe minim 4 ani indiferent de hotie sau escrocherie, nu poate fi denuntat anticipat.

  De pilda nu poti scapa de escrocul de Basescu nici prin referendum, daca intervine UE sau SUA. Nu poti sanctiona, tu popor, un parlamentar, daca nu expira contractul de 4 ani, indiferent de ce face acel parlamentar impotriva intereselor tale.

  Guvernul Boc, spre exemplu, s-a situat o perioada nepermis de mare, la modul cel mai grav impotriva interesului national. La fel nasul sau – Basescu. Care a fost posibilitatea noastra, de riposta, in afara de racnitul, fara rost, in strada?

  Si atunci care e rostul votului? Sa devenim partasi la faptele Mafiei sau ce?

 3. Fatalismul ca religie natională nu s-a născut în românia, dar l-am exersat din plin în ultimii ani. De ceva timp, tot felul de campanii împotriva mersului la vot ne îndeamnă „să dăm un semnal politicienilor”. Ce semnal? O asemenea campanie nu poate avea nici un efect atât timp cât nu există un prag de validare a alegerilor. Chiar dacă Dragnea se votează singur, el câştigă. USL, ARD şi toţi cei care au fost în Parlamentul postrevoluţionar au avut grijă să construiască un sistem care să împiedice accesul la decizie al populaţiei. Singura soluţie eficientă este perturbarea sistemului, iar asta se poate face într-un singur mod legal: ce credeţi că s-ar întâmpla dacă cei 50% de absenţi ar ieşi la vot şi ar alege orice altceva decât USL, ARD, PP DD şi UDMR. Tocmai asta se urmăreşte a fi împiedicat prin campania de instigare la absenţă. Un Parlament care ar fi 50% compus din nişte necunoscuţi, din aşa zişii outsideri…un Parlament care ar putea schimba ceva. Vrei nume? Personalităţi? Vrei să îl cunoşti pe următorul tătuc sau Ţepeş? Caută pe listele USL ARD şi PP DD.
  Vrei să faci ceva: ieşi din casă şi votează împotriva Parlamentului…piratează alegerile, voteaza PER, PAS, PP…care or mai fi pe buletinul de vot.
  FII PIRAT NU OCNAŞ!

 4. De ce comentariul meu nu apare?

 5. Poate ca nu fura, poate ca nu folosesc puterea pt. a insela romanii,a extorca si devaliza Romania, poate ca nu au imprumutuei la banci de 3 mil. E. In SUA legea anticoruptie asimilata legislatiei antiteroriste interzice creditatarea politicieniilor in functie ca si creditarea persoanelor care au cetatenie iraniana, nigeriana si nord-coreana!
  Am si eu o iontrebare Cu ce e mai bun Soviani decat Tucescu?

 6. Dati Cezarului, ce e al Cezarului si lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu…
  Asa este textul in Biblie, de unde vedem clar ca Dumnezeu nu se amesteca in politica si trebuie sa-i ascultam pe cei care ne stapinesc. La stapinire au fost dupa 1989 membrii de vaza ai PCR, care si-au rupt carnetele de partid, dar nu si-au schimbat apucaturile. S-au impartit in gasti de partid cu sigle diferite, conform ordinelor primite de la Moscova, ca sa para ca in Ro este pluralism politic si sa dea bine in ochii vestului. Aia de acolo vad de atunci ca patronii lor nu seamana cu patronii nostrii, dar au zis sa faca o incercare si, venind incoace, au deschis tot felul de afaceri dorind sa ne arate cum este pe la capitalistii autentici….

  Poporul i-a ales mereu pentru ca tovarasul revolutionar prim, Ion Iliescu, a avut grija sa scumpeasca hirtia prin procedee specifice. Romanii nu au mai citit de atunci mai nimic pentru ca ziarele si cartile sint scumpe. Tovarasii s-au asigurat ca „stapinitii” nu vor ajunge sa faca afaceri pentru ca nu-i duce capul. Lipsiti de informatiile necesare si prostiti din nou cu televizorul, cetatenii din Ro s-au multumit sa citeasca doar Biblia, asteptind ca evreii un eliberator, chit ca si Cartea Sfinta vorbeste mereu de eliberarea omului de saracie prin munca si nu condamna bogatia obtinuta…
  Eliberatorul o sa vina cind vrea El, dar pina atunci romanasii trebuie sa voteze si sa asculte de unul destept si harnic, care sa-i fie de model. Dar de modele capitaliste ducem lipsa pentru ca ANAF si legiuitorii tarii au grija sa nu faca pui intreprinzatorii privati in Ro. E plina patria de comunisti si securisti care fac din avutia tarii numai praf si pulbere, ca sa inteleaga tot romanul ca nu este bine sa traiesti in capitalism.
  Romanii privesc plini de umor cum Imparatia Comunista se distruge singura, pentru ca tot ingropind initiativa privata si pe capitalistii sai, nu va mai avea de unde sa stringa impozitele si taxele din care traieste. Tot votindu-i pe comunisti, cetatenii tarii vor ajunge la final sa rida de foame si vor descoperii atunci ca nu se poate trai doar cu umor, ci cu bani proveniti din afaceri corecte si munca.

  In felul acesta banal si simplu, Moscova a rezolvat comunismul in tarile satelite si s-a asigurat ca aceste colonii, chiar daca se vor zbate ca pestele pe uscat sa scape, tot in sfera de influenta ruseasca vor ramine… Cum noi fugim de rusi ca dracul de tamiie am avut un dram de noroc si am lasat sa se nasca la noi o baza de tintasi cu rachete americane. Numai ca SUA prin reprezentantii sai ne spun ca daca nu muncim sa facem un capitalism adevarat si stabil in Ro, ei pot sa-si mute rachetele oriunde.
  Degeaba este totul… Romanii nu mai vor sa munceasca nici sa invete carte. Prefera ajutoarele sociale si lucrul in intreprinderile de stat, unde „noi ne facem ca muncim si ei se fac ca ne platesc”. Cel putin asa era pe la 1989. Acum sintem mai „evoluati”, datorita „mintilor stralucitoare” care ne conduc si care au introdus o formula aberanta, favorizind angajatii statului fata de cei ce lucreaza in privat: „Noi ne facem ca muncim si ei chiar ne platesc cu salarii si prime babane”.

  Cam asa se duce Romanica la groapa sub ochiul vigilent a lui Dumnezeu, scirbit si el de un popor de trintori, care ii ocupa inutil gradina.
  Salavarea? Cineva zicea ca secolul XXI va fii religios sau nu…! Tot cei din echipa BOR ar mai putea sa-i scoata pe romani din prosteala in care stau, daca ar explica mai des prin biserici, ce vrea Dumnezeu sa faca aici in gradina Sa. Numai ca si pe acolo umbla dracii cu sutanele peste coada si intre doua spovedanii te poti trezi acasa cu garda financiara.
  Un singur lucru mai trebuie sa apara in Ro. Un ziar de propaganda atee, care pe frontispiciu sa aibe scrise urmatoarele: SECURISTI DIN TOATE TARILE, UNITI-VA!

  In rest, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere…

  PS. Am scris acestea pentru cei tineri si generatiile viitoare care vor sa stie…

 7. Once Rotschild said:

  „Dati-mi pe mana moneda (resursele) unei tari si chiar nu mai conteaza cine face legile in acea tara”

  In aceasta situatie se afla Romania la ora actuala. Tara este controlata atat de camatarii de la FMI, la care suntem datori vanduti, cat si de mafiotii politici europeni care trag sforile dupa cum dicteaza interesul corporatiilor europene in Romania.

  Si de aceea intreb: Ce rost au alegerile? Ce rost are sa mergem noi la vot? Mergem la vot ca sa facem ce?

 8. Astazi, dupa 30 de ani de vieti furate mie si familiei mele fara de motiv,in mod indubitabil de catre autoritatile romane perindate la conducerea tarii pe parcursul acestor amar de ani 1984-2012, autointitulate dupa cum le-au dictat interesele personale si de grup, in mod relevant constatarile cit si afirmatiile postulate de mine deschis pe FORUM-uri cit si prin memorii adresate intregii suflari nationale si internationale, privitor la falsa DEMOCRATIE si DREPTURILE OMULUI din societatea romaneasca, ce pina astazi se poate numi doar Romania lor -a pcristilor cit si TARA FARADELEGILOR,a celor care gindesc ca au dreptul de a se folosi de mine si familia mea precum de niste unelte-dind aceste ticalosii si grave erori la necesitati politice , sunt aduse in atentie publica mai rasunator ,mai sustinut si de mai multe voci cum in acest articol si comentarii.
  Mintile luminate din Romania mobilizati-va, treziti constiinte, luminati si in rindurile celor multi si care au nevoie de d-voastra, care va asteapta dar la care nu ati ajuns, asa incit sa nu functioneze pe mai departe in beneficiul “meritosilor neamului” meteahna romaneasca: “teoria ca teoria dar practica ne omoara …” .Cu spirit practic faceti sa se materializeze sustinirile expuse .
  FIAT LUX si in ROMANIA !

 9. USL este o constructie dubioasa care serveste, la fel ca si sinistra grupare infractionala, numita PDL, intereselor companiilor straine.

  Furtul va incepe inca din 2013 cu liberalizarea preturilor la energie, gaze, etc.

  Preturile SE VOR UMFLA brusc, cu mult peste puterea de cumparare a populatiei, putand creste chiar si de 3 ori, la ele urmand sa se adauge un TVA baban de 24%. O parte a pretului va cuprinde asa-numita „redeventa Ponta” (impozit mascat) care va fi incasat direct pe factura, de furnizorii de energie, de la absolut toata lumea, orice posibilitate de a nu plati acest impozit majorat fiind exclusa (sub sanctiunea taierii gazului sau curentului electric).

  Odata colectat porcoiul de bani la buget el va fi sifonat de catre firmele de partid sau repartizat direct dupa interesele statului neo-comunist, prin diverse „facilitati” si vouchere pentru populatia asa-zis defavorizata stabilitat cum vrea muschii lor de clasa conducatoare (ex: cei cu venituri pana in 700 de lei pe luna vor fi compensati pentru umflarea pretului, restul se va considera ca sunt deja bogati ca sa mai primeasca vreo compensatie).

  Daca dvs. vi se pare OK aceasta constructie financiara mafiota de spoliere a veniturilor si asa reduse ale populatiei, mergeti la vot in 9 decembrie sa fiti cu constiinta impacata ca i-ati schimbat pe unii cu altii, spre aceleasi „rezultate de bunastare”.

 10. Cătălina Ștefănescu (secretara lui Dragnea) e mult mai buuuuna și mai tânără decât Elena Udrea. In rest nimic, poate ca nu e al fel de machiavelica ca cealaltă.

 11. @ Dagger Adrian
  Vad ca desi stai la gradinita de atita amar de ani nu te-a invatat educatoarea ca domnul Sovianii e expert in economie, pe cind Turcescu e expert in vorbe. Daca ai pune mina ca incepatoru’ pe un manual de contabilitate poate te-ai lamuri cit de cit, dar la gradinita nu se cere minorilor asa ceva.
  In concluzie ciocu mic sau adreseaza-te lui @ Doru Stoian sa te primeasca in cenaclul Brambura, pastorit de domnia sa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: