In aceasta seara, la Money TV – Bogdan Chiritoiu – Presedintele Consiliului Concurentei


Care sunt investigațiile lansate de Consiliul Concurenței? Care sunt investigațiile finalizate de Consiliu? Ce dosare sunt aproape de a fi finalizate? Cat de concurentiala este piata in zona farma, a marilor supermarketuri, in zona pietei financiar-bancare? Ce se intampla cu societatile care au fost depistate că trucheaza licitatii?

Răspunsurile la aceste întrebări dar și la multe altele, le veți afla în această seară, de la ora 18.10, la Money TV. Invitatul meu este Bogdan Chiritoiu – Președintele Consiliului Concurentei.

Apoi, de la ora 19.10, invitatul meu este Bogdan Enoiu, directorul general al McCann Worldgroup Romania. Bogdan Enoi va detalia cum vrea să strângă 3 miliarde de Euro (68% din bugetul anual al educației pentru 2013), în plus, pentru lefuri mai bune pentru profesori.

Deasemenea, vom vedea perspectiva lui Bogdan Enoiu asupra absorbtiei fonduri europene. Și tot în privința fondurilor europene, vom avea și opinia omului de afaceri Vladmir Cohn.

Vă invit să nu pierdeți emisiunea ”Ministerul de Finanțe”, de la ora 18.10 la 20.00, la Money TVCategorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , ,

5 răspunsuri

 1. Gata, e oficial, a venit confirmarea de STAGFLATIE, adica crestere economica ZERO si umflare de preturi. Adica atentat masonic la buzunar, la puterea de cumparare a oamenilor. Saracie PURA !!!

  Mai bine mai inventam sau mai crestem niste impozite. Anul 2013 este anul impozitelor pe iobagie. Cota de 3% nu afecteaza doar simpli buticari ci si pe cei care fac productie si sunt la inceput. Ei sunt loviti din plin, oricum au pierderi clare in primii ani, daca le mai iei si 3% la CA ii pui clar pe chituci.

  Consiliul Concurentei este o institutie fantoma de umflat salarii grase (sinecura). Cartelul format de distribuitorii de combustibili nu mai poate de gras si nu e deranjat de nimeni. La fel cartelurile hipermarketurilor, care umbla simultan la preturi si apoi, aranjeaza false reduceri, sa puna prostii botul.

  In Romania nu exista piata concurentiala e monopol pur a marilor multinationale care zburda cum vor si umfla preturile cum li se scoala, astfel incat atacul la buzunar sa fie maxim.

  De exemplu RADET nu mai accepta debransari individuale, ceea ce este clar un abuz la adresa consumatorului care ar trebui sa fie liber sa aleaga.

 2. Pentru aceasta crestere de 0.2% in 2012 s-a infometat grav, 3 ani la rand populatia.

  In 2013 cresteri de taxe si umflare de preturi. Cine mai pune botul la asa ceva?

 3. Cine apara antreprenorii Romani de competitie neloiala a entitatilor economice externe practicata atit din interior cit si din afara tarii? Teoretic, aparatorul ar trebui sa fie Consiliul Concurentei (http://www.consiliulconcurentei.ro/), practic, nimeni nu ne apara interesele economice nationale de un veritabil razboi economic ce actioneaza la nivel global, unde fiecare incerca prin ori ce metode sa isi creeze avantaje in detrimentul altora.

  Dupa ani de socialism si economie central planificata, Romania a apelat la ideologia economiei capitaliste unde cheia succesului sta in libera competitie; o competitie transparenta bazata pe criteriul cerere si oferta unde castigatorul este acela care munceste mai mult, mai repede, mai bine, cu mai multa inovatie. Din pacate in Romania competitia intre entitatile economice autohtone si cele straine este una profund neechitabila.

  Firmele vestice ce exporta bunuri si servicii in Romania adeseori au ajutor de stat direct sau indirect scotand de pe piata competitorii autohtoni ce nu au parte de un astfel de ajutor. Exemple sunt multe; mai vizibile sunt cazurile din agriculutura, productia de masini, industria petroliere, telecomunicatiile, industria chimica si manufacturiera, cercetarea tehnologica. Unii vor spune, dar si noi subventionam, da, corect dar sumele sunt infime, adeseori putinele subventii in mod dubios ducandu-se catre firme cu patronat strain (exemplu Ford) si nu catre antreprenori autohtoni. Diferenta de subventie intre infimul nostru si colosalul lor nu da atreprenorului local nici o sansa de supravetuire in lipsa implementarii unei competitii echitabile de catre Consiliul Concurentei. Nu mai mentionez aici avantajul masiv avut de tarile vestice ca urmare a dobanzii de finantare reduse artificial prin avantajul “privilegiului exorbitant” (De Gaulle) generat de monedele lor forte.

  Firme estice, din tari in curs de dezvoltare sau sarace nu au bani de subventii semnificative directe sau indirecte a exporturilor, dar sunt ajutate in realizarea competitiei neloiale prin reglementari legale a caror costuri sunt mult mai mici de cat ale reglementarilor autohtone rezultand in avantaje competitionale semnificative de partea acestora. Exemplu, firma chimica in Vietnam nu are nevoie sa mentina filtru aer foarte costisitoar anual, deversarea deseurilor toxice este ieftina in lipsa unor reglementari de mediu normale precum in Romania. Dar nu doar reglementarile de protectia mediului sunt generatoare de astfel de avantaje. Normele de protectia muncii, legislatia muncii, costurile aferente protectiei sociale si aici ma refer la cotributii pensii, servicii medicale, somaj, etc. toate acestea creaza competitie semnificativa neloiala din partea tarilor care nu au astfel de reglementari impotriva tarilor care au o legislatie ce apara drepturile angajatului, a mediului, etc.

  Romania este prinsa intr-un cleste din care poate sa iasa doar prin implementarea unor metode de reducere a concurentei neloiale a entitatilor externe.

  Toti practica concurenta neloiala; nu zic sa practicam si noi concurenta neloiala, dar trebuie sa facem ceva pentru a remedia ceea ce ni se intimpla, altfel nu vom ajunge nicaieri. Secretul succesului sta in acumularea de antreprenori puternici cu capital sanatos propriu si cu capacitate de a concura deschis toate entitatile externe. Actualmente, nu putem face competitie externa pe baza de ajutor de stat, nu avem banii necesari si nici competitie externa prin reglementari laxe reductoare de cheltuieli. Pe scurt nu avem nici o sansa.

  http://abciconomics.blogspot.ro/2010/11/suntem-saraci-din-cauza-competitiei.html

 4. Sintem saraci din cauza concurentei sau a comunistilor din Ro?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: