Astazi, Eugen Teodorovici – Ministrul Fondurilor Europene, vine la mine la emisiune. O analiza a absorbtiei.


De la 18.10, invitatul meu la Money TV este Eugen Orlando Teodorovici – Ministrul Fondurilor Europene, cel care vrea sa creasca nivelul absorbtiei fondurilor europene pana la finalul acestui an la 50% (in prezent, in urma absorbtiei de fonduri europene din  ultimii 6 ani, rata de absorbtiei europene este de circa 12%, putin peste 2 miliarde de Euro (din totalul alocat de circa 20 de miliarde de Euro pe fonduri structurale).

In ultimele 12 luni, rata de absorbtie s-a majorat de la circa 7% la aproximativ 12%.

Potrivit datelor Ministerului Fondurilor Europene, la inceputul lunii martie, absorbtia pe principalele programe arata in felul urmator:

* Fonduri totale rambursate: 2,34 miliarde Euro (12,2%) din total

* Cea mai scazuta rata de absorbtie: POS Transporturi (6,4%), adica 295 de milioane de Euro dintr-un total alocat de 4,5 miliarde de Euro

*Cea mai ridicata rata de absorbtie: POR (Programul Operational regional): 24,7%, adica 920 de milioane de Euro dintr-un total de 3,6 miliarde de Euro

* Programul POSDRU: 410 milioane de Euro atrase dintr-un total de 3,4 miliarde, corespunzator unei rate de absorbtie de 11,8%

* POS MEDIU: 464 milioane Euro, dintr-un total de 4,4 miliarde de Euro, adica o rata de absorbtie de 10,3%

* POS CCE: 173 de milioane de Euro dintr-un total de 2,5 miliarde de Euro, adica o rata de absorbtie de 6,7%

* POS DCA: 51 milioane Euro dintr-un total de 205 milioane de Euro (24,6%)

* POS AT: 31 milioane de Euro dintr-un total de 168 de milioane de Euro (18,2%)

Care sunt asteptarile realiste ale ministrului Fondurilor Europene? Cat ar putea fi in cel mai bun caz absorbtia la finalul exercitiului 2007-2013? Ce inseamna disponibilitatea Comisiei Europene de a majora termenul de rambursare pentru Romania (de la N+2 la N+3)? Dar si intrebarile cheie legate de absorbtia fondurilor europene le voi adresa ministrului Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, astazi, de la ora 18.10, la Money TV.

(Money TV poate fi receptionat pe toate retelele de cablu, fiind retransmis sub frecventa Giga TV)

 

 

 

 Categorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

  1. tot 10% se cere pentru ministru sa se aprobe dosarele/plata? Ghicitoare ;Cate modificari de proceduri de rambursare se mai emit pe saptamaina ?(r; cate e nevoie sa iasa spaga pentru toti !)

  2. Dacă nu va fi poluare de la gazele de șist cum ne minte Rovana Plumb atunci : – De se scot din circuitului agricol a 470.000 hectare de pământ romanesc ? – Asta e dovada poluării – scoaterea pământului din circuitul agricol !

  3. Fondurile europene sunt un FIASCO TOTAL in Romania. Normle si procedurile pentru perioada 2014-2020 trebuiau sa apara inca de acum 8 luni si inca nu s-a miscat nimic. In continuare domnesc birocratia, haosul, modificarile la modificari, coruptia, spaga, prostia….

    Nu as recomanda nici dusmanilor mei sa se complice sa ia vreun Euro din fonduri europene, dacat daca au niste bani de aruncat pe fereastra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: