O nouă ședință, o nouă dobândă cheie: BNR a tăiat din nou rata de dobândă, până la 4,25%


Banca Națională a României a operat astăzi o nouă reducere de dobândă cheie. Nouă rata este de 4,25%, cu 0,25% puncte procentuale mai redusă decât cea valabilă până astăzi.

Mai multe detalii vor fi oferite de guvernatorul Isărescu, în declarațiile pe care le va susține la BNR, azi, 30 septembrie, ora 15.00. Comunicatul făcut public de BNR este următorul:

În şedinţa din 30 septembrie 2013, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât următoarele:

  • Reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 4,25 la sută pe an de la 4,5 la sută începând cu data de 1 octombrie 2013; 
  • Gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar;
  • Menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

BNR reiterează că va monitoriza atent evoluţiile interne şi ale mediului economic internaţional, astfel încât, prin calibrarea corespunzătoare a conduitei politicii monetare şi utilizarea adecvată a instrumentelor de care dispune, să asigure stabilitatea preţurilor pe termen mediu şi stabilitatea financiară.

Este a treia reducere consecutivă de rată de dobândă cheie după ce BNR a operat o tăiere de 0,25 puncte procentuale în luna iulie și 0,5 puncte procentuale în luna august 2013.

Voi reveni cu amănunte după discursul guvernatorului.

 Categorii:Stiri

Etichete:, , ,

1 răspuns

  1. Câteva zeci de foşti angajaţi şi colaboratori ai postului de televiziune Money TV se vor afla vineri, 4 octombrie, ora 10, la sediul DIICOT pentru a depune o plângere penală care îi vizează, între alţii, pe acţionarii şi pe administratorul societăţii comerciale care a operat licenţa audiovizuală Money TV până în luna septembrie anul curent. Acuzațiile pe care le aduc patronilor sunt de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, spălare de bani şi alte infracţiuni conexe în concurs real şi în formă continuată, conform unui comunicat remis de foștii jurnaliști Money TV către B365.ro. –

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: