Academia de Studii Economice a finalizat un proiect cu finanțare nerambursabilă în valoare de peste 13 milioane de lei


Academia de Studii Economice din Bucureşti anunţă închiderea proiectului „Doctorat pentru o carieră în cercetarea economică interdisciplinară la nivel european”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul a fost realizat de către Academia de Studii Economice în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara. Acesta a avut ca principal rezultat asigurarea unui cadru instituţional necesar formării competenţelor doctoranzilor pentru o carieră durabilă în cercetarea economică. Perioada de implementare a proiectului a fost de 36 de luni, iar valoarea totală a acestuia a fost aprobată inițial la 14.175.102 lei, din care 13.734.765 finanţare nerambursabilă. Valoarea implementată efectiv este aproximativ 75% din valoarea contractată. Un număr de 78 doctoranzi, din totalul de 84 doctoranzi selectati inițial, au beneficiat de suport financiar prin proiect, îndeplinindu-și în totalitate obligațiile asumate.

Proiectul şi-a propus și a reușit să susţină îmbunătăţirea calităţii formării iniţiale a cercetătorilor, prin înlesnirea accesului doctoranzilor la resurse de învăţare/cercetare în cadrul programului doctoral şi la mobilităţile de cercetare şi prin asigurarea sprijinului ştiinţific/financiar de valorificare a rezultatelor cercetării doctorale în conferinţe şi publicaţii naţionale şi internaţionale. Proiectul are prevăzută și componenta de  sustenabilitate.

În cadrul acestui proiect, fiecare doctorand bursier a beneficiat de un sprijin financiar de 2.200 lei/lună, la care s-au adăugat 2.000 lei/lună pentru mobilitățile efectuate la universităţi europene de prestigiu, finanţările pentru participarea la conferinţe naţionale şi europene, inclusiv premii pentru publicarea de articole în reviste editate în străinătate şi indexate ISI și pentru publicarea în cadrul conferințelor internaționale indexate ISI.

Prin participarea la conferinţe ştiinţifice internaţionale, prin publicarea de articole în reviste de specialitate de reputaţie internaţională, a fost îmbunătăţită vizibilitatea tinerilor cercetătorilor români pe plan european.

Proiectele de cercetare acceptate în program și implicit tezele de doctorat realizate acoperă o largă arie tematică, ce cuprinde 9 domenii economice prioritare: Administrarea afacerilor, Contabilitate, Cibernetică şi statistică, Economie, Economie şi afaceri internaţionale, Finanţe, Informatică economică, Management, Marketing.

Pe tot parcursul proiectului au fost încurajate cercetările economice de frontieră şi interdisciplinare, respectiv colaborările dintre tinerii doctoranzi din diferite domenii de specializare.

Informaţii suplimentare se găsesc şi pe site-ul proiectului: www.doccent.ase.ro

Programul a fost finanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritară 1:

„Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”

Domeniul major de intervenţie 1.5 – „Programe doctorale şi postdoctorale în sprijinul cercetării”

Titlul proiectului: „Doctorat pentru o carieră în cercetarea economică interdisciplinară la nivel european”

Numărul de identificare al contractului: POSDRU/107/1.5./S/77213Categorii:Stiri

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: