℗ Revolutia 3D intra in casa. De la hartie si creion la stilouri interactive si ecrane stereoscopice


Un proiect aflat în fază de cercetare va oferi elevilor o experiență remarcabilă de învățare prin practică și proiecte. „3D immersiv” este un sistem inovator de realitate virtuală care permite utilizatorilor să interacționeze cu obiecte 3D cu ajutorul unui stilou interactiv ce poate înlocui practic orice instrument din lumea reală. Imaginile sunt proiectate în spațiu deschis.

Ecranele stereoscopice interactive permit o interacțiune precisă, rapidă și flexibilă cu obiecte și date tridimensionale. Interfața intuitivă 3D activează sistemele cognitive și intuitive ale utilizatorilor pentru o aprofundare rapidă a informațiilor prezentate. Astfel, vizualizarea rapidă și eficientă a atributelor spațiale ale obiectelor și datelor vor spori înțelegerea conceptelor abstracte din industrie, medicină și educație.

Cu această nouă tehnologie învățarea devine extrem de captivantă. România este prima țară din lume care a creat conținut educațional 3D imersiv, fiind proiectat pe ecran autostereoscopic. Software-ul dezvoltat de experții SIVECO permite unui grup întreg de persoane să studieze imagini în spațiu, animații și clipuri video din perspective și de la distanțe diferite, simulări complexe în domeniul nanotehnologiei, medicinei celulare, chirurgiei dar și în domenii ce se află astăzi la granița științelor moderne.

Imaginați-vă implicațiile acestei tehnologii în studierea geometriei ori a fizicii! Sau ușurința cu care elevii care au beneficiat de conținut educațional 3D vor folosi mai târziu, în profesiile lor, cele mai moderne tehnologii care îi vor ajuta să proiecteze clădiri, avioane, chiar și haine sau decorațiuni. Sau imaginați-vă că studiați medicina la București și puteți simula o operație pe creier în condiții foarte apropiate de realitate, simțind inclusiv o presiune în ‘bisturiul’cu care operațI având ca îndrumâtor un chirurg celebru din Târgu Mureș”, spune profesorul Radu Jugureanu, director al Departamentului AeL eContent în cadrul SIVECO Romania.

Soluţiile de eLearning dezvoltate de SIVECO acoperă o arie extrem de extinsă: de la crearea de conţinut educaţional interactiv (peste 45.000 de obiecte de învăţare), la dezvoltarea de platforme de eLearning şi portaluri educaţionale. Acestea sunt adresate unui public extrem de variat: elevi, profesori, studenţi, angajaţi, factori de decizie din sistemul educaţional, fiind utilizate de peste 25.000 de şcoli din Europa, Orientul Mijlociu, ţările din zona CIS şi Africa.

………………………………………………………………….

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Compania a fost înfiinţată în 1992 şi are, la nivel internaţional, peste 1.000 de angajaţi.

Adresându-se organizaţiilor private şi publice, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice complexe şi de mare amploare.

Soluţiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale şi îmbunătăţesc activitatea multor instituţii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finanţe.

De-a lungul celor 22 de ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaţionale.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.rowww.facebook.com/siveco şiwww.linkedin.com/company/siveco-romania.Categorii:Stiri

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: