Merkel: ,,Ceea ce Grecia ne-a propus reprezintă cu siguranță un progres”


Tensiunea din zona Euro se apropie de final, în această etapă. Îmi exprimam în urmă cu 3 zile opinia că Grecia nu va ieși niciodată din Zona Euro, decât poate accidental, întrucât nimeni nu are acest interes. Evoluția discuțiilor de la summit-ul excepțional de la Bruxelles, îmi confirmă opinia.

Angela Merkel – cancelarul Germaniei ,,Toți participanții la discuție, inclusiv eu, am spus că am vrea ca Grecia să rămână în zona Euro. Ceea ce Grecia a pus pe masă în discuții repreintă un progres cert, dar în cadrul discuțiilor noastre, am observat că este încă multă muncă de făcut și rămânem fără timp, așa că trebuie să ne concentrăm pe această muncă”

Jean Claude Juncker – șeful Comisiei Europene: ,,Grecii au făcut o propunere care reprezintă un progres major. Le vom propune grecilor un pachet de 35 de miliarde de Euro pentru creștere și creare de locuri de muncă în Grecia”.

Francois Hollande – Președintele Franței: ,,Guvernul grec a pus pe masă o propunere care a fost primită pozitiv de instituțiile creditoare”.

Potrivit Medifax, care citează Le Monde, Jean Claude Juncker a declarat că în acord între Grecia și creditorii săi (UE, BCE, FMI), va fi semnat cel mai probabil săptămâna aceasta.

Scriam sâmbătă seara că ,,grecii vor promite că vor face o restructurare, probabil în sectorul de pensii”. Ceea ce s-a și întâmplat. Printre propunerile formulate duminică și puse ieri pe masa liderilor eurozonei, se numără curbarea vârstei de pensionare (în sensul reducerii numărului de pensionari care se retrag mai devreme și o creștere a contribuțiilor pentru pensii.

Deci, ieșirea din zona Euro a Greciei, iese în discuție. Scriam și motivele pentru care se va întâmpla acest lucru, sâmbătă seara, aici:

https://soviani.com/2015/06/21/despre-grecia-de-ce-grecia-nu-va-iesi-niciodata-din-zona-euro-ce-urmeaza-in-aceasta-saptamana/

 Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: