Merkel: ,,Ceea ce Grecia ne-a propus reprezintă cu siguranță un progres”


Tensiunea din zona Euro se apropie de final, în această etapă. Îmi exprimam în urmă cu 3 zile opinia că Grecia nu va ieși niciodată din Zona Euro, decât poate accidental, întrucât nimeni nu are acest interes. Evoluția discuțiilor de la summit-ul excepțional de la Bruxelles, îmi confirmă opinia.

Angela Merkel – cancelarul Germaniei ,,Toți participanții la discuție, inclusiv eu, am spus că am vrea ca Grecia să rămână în zona Euro. Ceea ce Grecia a pus pe masă în discuții repreintă un progres cert, dar în cadrul discuțiilor noastre, am observat că este încă multă muncă de făcut și rămânem fără timp, așa că trebuie să ne concentrăm pe această muncă”

Jean Claude Juncker – șeful Comisiei Europene: ,,Grecii au făcut o propunere care reprezintă un progres major. Le vom propune grecilor un pachet de 35 de miliarde de Euro pentru creștere și creare de locuri de muncă în Grecia”.

Francois Hollande – Președintele Franței: ,,Guvernul grec a pus pe masă o propunere care a fost primită pozitiv de instituțiile creditoare”.

Potrivit Medifax, care citează Le Monde, Jean Claude Juncker a declarat că în acord între Grecia și creditorii săi (UE, BCE, FMI), va fi semnat cel mai probabil săptămâna aceasta.

Scriam sâmbătă seara că ,,grecii vor promite că vor face o restructurare, probabil în sectorul de pensii”. Ceea ce s-a și întâmplat. Printre propunerile formulate duminică și puse ieri pe masa liderilor eurozonei, se numără curbarea vârstei de pensionare (în sensul reducerii numărului de pensionari care se retrag mai devreme și o creștere a contribuțiilor pentru pensii.

Deci, ieșirea din zona Euro a Greciei, iese în discuție. Scriam și motivele pentru care se va întâmpla acest lucru, sâmbătă seara, aici:

https://soviani.com/2015/06/21/despre-grecia-de-ce-grecia-nu-va-iesi-niciodata-din-zona-euro-ce-urmeaza-in-aceasta-saptamana/

 Categories: Stiri

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: