Au mai rămas 14.998 de specialiști. Dacian Cioloș a retras și propunerea de ministru al Justiției


Cristina Guseth a fost substituită cu Mihai Selegean, director juridic al BRD în momentul în care Elena Udrea și-a rescadențat creditul de 3,2 milioane de Euro.

Mihai Selegean a mai fost director de cabinet al Ministrului Justiției (Rodica Stănoiu) în perioada mai 2003-iulie 2003, de unde a fost propulsat ca director adjunct al Institutului Național al Magistraturii. În 2004 a devenit directorul INM, poziție pe care a ocupat-o până în 2008 (de unde a plecat la BRD)

În calitate de director juridic al BRD, mă întreb de ce domnul Selegean nu a fost apt să descopere nerespectarea regulilor de creditare/prudențialitate în cazul Elenei Udrea, nereguli succesive pentru care atât Udrea cât și fostul executiv Sorin Popa, sunt cercetați.

Am găsit informația că domnul Selegean este director juridic al BRD nu din vreun CV al dânsului (cele care se găsesc pe net se opresc la anul 2008) și de pe site-ul BNR:

Screen Shot 2015-11-17 at 08.52.49

 

Am găsit într-un articol GANDUL faptul că în August 2009, domnul Selegean era deja directorul direcției juridice din BRD, prezent la o conferință alături de fostul director general Patrick Gelin.

A avut vreun cuvânt de spus directorul juridic al BRD în rescadențarea creditului Elenei Udrea?

Cristian Guseth, directorul Freedom House, a fost retrasă de la Ministerul Justiției, atenție, după ce a primit validarea comisiilor juridice, pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii şi pentru drepturile omului culte şi minorităţi din Camera Deputaţilor şi Senat şi de cei din Comisia pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizarea executării hotărârilor CEDO din Senat.

Decizia a fost anunțată, pe facebook, de Dacian Cioloș:

Screen Shot 2015-11-17 at 08.28.13

 

 

 

 

 

 

Premierul desemnat susține că a luat decizia ,,pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în Ministerul Justiției și Guvern”.

După audierea și atenție primirea avizului din parea Comisiilor de Specialitate, doamna Guseth a declarat ieri:

,,Am îndurat o experiență umilitoare. Nu sunt pregătită, dar o să mă pregătesc”.

Ce observ la domnul Cioloș, care se transformă în răzgândac:

  • propunerile domniei sale se dovedesc ferme. După care vine cu altele și mai ferme:
  • cazul lui Andrei Baciu, ministru desemnat al Sănătății, retras de Cioloș după ce pe Internet au început să circule poze în chiloți din mai vechea profesie de manechin a rezidentului îmi arată slaba capacitate de analiză a unor propuneri pentru domenii fundamentale. După ce domnul Cioloș l-a prezentat drept specialist (29 de ani), aflăm că este doar rezident. Și cel mai important, dacă argumentele profesionale au primat (pentru că așa se procedează la tehnocrați), de ce imaginile în chiloți au anulat argumentele profesionale? Este simplu, pentru că argumentele profesionale erau inventate și probabil vom constata asta în perioada următoare la din ce în ce mai mulți tehnocrați ai lui Cioloș
  • domnul Cioloș, a intrat într-o capcană. Domnia sa susține că și-a ales singur miniștrii.  Dacă este adevărat, capacitatea domniei sale de selecție se dovedește foarte slabă. Are ca argument timpul foarte scurt în care a trebuit să își selecteze miniștrii. Dar s-o fi informat (l-or fi informat serviciile) despre rolul directorului juridic al unei bănci în contractele de creditare MARI? Și ce părere are despre faptul că a reușit să îl păcălească un puști de 29 de ani? Iată și declarația lui Cioloș, referitoare la retragerea fostului desemnat pentru sănătate (citat din Gandul):

Screen Shot 2015-11-17 at 09.37.05Categorii:Stiri

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: