Un articol interesant despre cele 19 guverne ale lui Mugur Isarescu, Ioana Petrescu si chiar despre mai multi.


În fotografie îl vedeți pe cel mai longeviv guvernator din lume. Al doilea este Mugur Isărescu. Undeva la finalul anului trecut, Eric Ellis, corespondent al Euromoney, m-a rugat sa avem o intalnire in care sa ii spun cam cum vad eu economia Romaniei. Intalnirea a durat cam o ora, si s-a desfasurat imediat dupa ce Eric Ellis o intervievase pe Ioana Petrescu (veti vedea in articol cum se autodefinea Petreasca drept tehnocrata 🙂 ). Dealtfel ceea ce mi-a spuse Eric Ellis atunci, a scris si in articol – a facut un interviu cu raspunsuri absolut ,,neremarcabile”.

Interviul aminteste si despre faptul ca pana la momentul publicarii, Petreasca fusese deja inlocuita cu Darius Valcov, un ministru pe care Ellis il caracterizeaza drept ,,ne-execeptional”. Desigur, inca nu aparusera stirile cu pasiunea pentru arte a lui Valcov 🙂

Despre Mugur Isărescu, autorul remarca faptul ca totusi nu este cel mai longeviv guvernator de banca centrală din lume – Sir Kenneth Dwight Venner, care conduce Banca Centrală a Caraibelor de Est e chiar mai vechi în poziție față de Isărescu (1988). Ellis remarcă deasemenea că până la acel moment, Isărescu a supraviețuit la 18 guverne. Azi, 23 noiembrie 2015, Isărescu este consilierul de încredere al celui de-al 19-lea guvern.

Întreg articolul îl găsiți aici: http://ericellis.com/mugur-isarescu-romanias-central-figure/

 

 Categories: Editoriale

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: