Un articol interesant despre cele 19 guverne ale lui Mugur Isarescu, Ioana Petrescu si chiar despre mai multi.


În fotografie îl vedeți pe cel mai longeviv guvernator din lume. Al doilea este Mugur Isărescu. Undeva la finalul anului trecut, Eric Ellis, corespondent al Euromoney, m-a rugat sa avem o intalnire in care sa ii spun cam cum vad eu economia Romaniei. Intalnirea a durat cam o ora, si s-a desfasurat imediat dupa ce Eric Ellis o intervievase pe Ioana Petrescu (veti vedea in articol cum se autodefinea Petreasca drept tehnocrata 🙂 ). Dealtfel ceea ce mi-a spuse Eric Ellis atunci, a scris si in articol – a facut un interviu cu raspunsuri absolut ,,neremarcabile”.

Interviul aminteste si despre faptul ca pana la momentul publicarii, Petreasca fusese deja inlocuita cu Darius Valcov, un ministru pe care Ellis il caracterizeaza drept ,,ne-execeptional”. Desigur, inca nu aparusera stirile cu pasiunea pentru arte a lui Valcov 🙂

Despre Mugur Isărescu, autorul remarca faptul ca totusi nu este cel mai longeviv guvernator de banca centrală din lume – Sir Kenneth Dwight Venner, care conduce Banca Centrală a Caraibelor de Est e chiar mai vechi în poziție față de Isărescu (1988). Ellis remarcă deasemenea că până la acel moment, Isărescu a supraviețuit la 18 guverne. Azi, 23 noiembrie 2015, Isărescu este consilierul de încredere al celui de-al 19-lea guvern.

Întreg articolul îl găsiți aici: http://ericellis.com/mugur-isarescu-romanias-central-figure/

 

 Categorii:Editoriale

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: