Cei care nu au văzut emisiunea de la Realitatea TV din data de 3 decembrie, dedicată legii dării în plată ,,nici nu știu ce au pierdut”. Pentru cei care nu au văzut emisiunea, dar și pentru cei care au văzut-o, public aici pe blog răspunsurile (și reacțiile) colosale ale șefului supravegherii BNR, domnul Nicolae Cinteză, la câteva întrebări ale mele. Am ales să public intervenția VIDEO, întrucât este neprețuită în raport cu sentimentul pe care l-ar fi creat stenograma emisiunii.
Nu necesită mult timp să vizionați fișierul VIDEO de mai jos și vă garantez, merită. Veți afla spre exemplu de ce șeful supravegherii BNR preferă mai degrabă să sesizeze DNA-ului condițiile de inițiere a unei legi rezultate dintr-un vot cvasi-majoritar al deputaților din Parlamentul României decât să sesizeze același DNA în cazul unor țepe cu credite bancare (spre exemplu Elena Udrea). Vizionare plăcută!
Categorii:Stiri, The Money Show
Felicitari pentru interventiile dumneavoastra!!!
Sinteti cel mai pregatit jurnalist in materie de economie.
Superba emisiune! Asta e mafia bancara!
esti magistral…..fara cuvinte
S-a dat singur in „gat”prostu’ dracu de Cinteza…huuuuaaaa hotilor…va suna ceasul cat de curand…
La intebarea lui Rares Bogdan ” cum poate banca sa vanda cu 5% in loc sa prefere negocierea.
PAi simplu ca sa creezi o datorie de 100 eur ai nevoie de 1 euro adica 1%. exemplu concret pentru un credit de 150000 euro depui o marja (asa zisul cost de constituire/garantare a datoriei de 1500 euro) Acum la termen de 30 ani rata este undeva la 1500 euro lunar. calculul este aproximativ. deci banca isi acopera garantia sau costul de emitere a datoriei din prima luna. Vizionati documentarul Cum se fac banii -e plin netul de exemple. povestea cum ca creditele se dau din banii deponentilor este bullshit.daca va uitati la divergenta dintre depozite si credite observati ca in timp ce depozitele populatiei scad creditele cresc.ilogic nu-I asa. NU .pentru ca de fapt acest lucru ar fi valabil in conditiile in care masa monetara ar avea acoperire in aur .cum lucrurile nu stau asa , renuntandu-se de mult la etalonul aur, hartia este ieftina si poti tiparii bani =(creea datorii) cati vrei. Asdar mecanismul este echivalent cu vanzarea in marja sau vanzarea in lipsa, specific piatei futures sau forex. Cand vand cu 5% creditelele ei fac profit la vanzare de 500%.
d-l Soviani poate explicati mecanismul intr-o emisiune viitoare -sunt convins ca il intelegeti.
un om din banca.
Expertiza profesionala de nota 10 pe acest subiect ! Felicitari !
Felicitari pentru curajul de a trage acele concluzii. Da, BNR a devenit un organism de aparare al intereselor bancilor comerciale straine (ca nu mai sunt romanesti de mult). La fel cum ANPC e birou de relatii cu clientii pentru marile afaceri. La fel cum Consiliul Concurentei tot incepe investigatii si la 10 ani mai arde un mega-cartel de cateva firmulite romanesti. La fel cum Guvernul Romaniei nu e decat executant pentru directivele FMI+BM+UE. Institutiile romanesti nu mai lucreaza de mult pentru romani.
Felicitari pentru interventie. DEMISIA DL CINTEZA!
@Alina C
Dl. Cinteză mai are puțin și iese la pensie. Ție ți-ar conveni să ajungi pe drumuri în pragul pensiei?
:)))))))))))))))))))))))
Nu sunt bancher ci deponent.
IMM-ul meu are garantie pe depozite in limita a 100.000 euro.
Daca banca unde-mi tin contul face pierderi din terte motive (inclusiv dari sau luari in plata) si declara default, eu voi fi despagubit de fondul de garantare.
Stiti de unde vin banii aceia? Din rata de capitalizare a bancii in default + de la BUGETUL DE STAT!
Am inteles. Esti ”de dreapta” cam cât era și Nicu Ceaușescu.
Cei care platesc un dormitor ceausist la pret de 3 vile sa stie ca o fac pentru a proteja… bugetul. 😀
Profiturile bancilor, tunurile din perioada 2004-2008, intra la „si altele” pentru ca asa a decis… Marian Androne, micul sclavete al lui Mihai Giurgea.
Nu mai fiti pessimist, anul nou va aduce o leafa marita la 1200…
Doamne! doamne ce cuvinte urâte i-aş spune!
Credite „neperformante” vândute pt. îmbogățirea … şi sărăcirea statului „căruia ar trebui să i se poarte de grijă nu să îl omoară cu comunitate cu tot.
O societate sărăcită pt. îmbogățirea băncilor ce nu plătesc impozite şi taxe pt. că lor nu le poate fi impusă POPRIREA şi sancțiunea spune multe despre …
Procedura de executare pt. noi este rapidă (după neplată a 60 de zile, notificare, poate, şi executare instantaneei) pt. ei este greoaie trebuie să treacă 3 ani pt. notificare şi încă 6 ani pt. executare, dacă mai au ce. Înșelăciune, spălare de bani, evaziune, etc.
Să se facă ceva cu SRL-urile ce au cumpărat creditele şi nu au sedii in România, nu semnează de primire documentele înaintate de instanță şi aşa trec luni, ani şi noi suntem înșelați şi ne pierdem în neputință.
O înțelegere cu banca ce a cesionat, o infracțiune, puterea dominantă ce a îngenunchiat debitorii şi i-a făcut să renunțe la sănătate, educație, concediu, confort, etc..