Cazul Rompetrol (III). ,,Măi Mugure”, tu nici nu știi…


Scriam aici pe blog, în urmă cu 2 zile:

Redeschiderea dosarului Rompetrol îmi arată că, pe viitor, BNR nu va fi scutită de întrebări – ce bănci și ce bancheri din România, sub privirea BNR (la fel ca în cazul Udrea), au sprijinit la transferarea sumelor dinspre Repsol (creanța Libia) imediat ce au ajuns în România, sume însușite de Patriciu deși se cuveneau statului român și au făcut pierdute sumele în străinătate. Deasemenea, pentru ca investigația Rompetrol să aibă șanse de recuperare a prejudiciilor, DIICOT trebuie să pună sechestru ȘI PE CREANȚELE DP HOLDING (Elveția).

Citesc acum, cu aerul de ,,v-am zis eu”, pe hotnews.ro articolul:

DIICOT ii acuza pe Isarescu, Nastase si alti inalti demnitari ca au facut jocurile grupului infractional al lui Patriciu. Plus: Guvernul a apelat la SIE pentru a gasi o banca partitive

Unul dintre cele mai importante pasaje citate de hotnews.ro cu sursa DIICOT este următorul:

„Se observa astfel ca, practic, instutiile implicate in procesul de privatizare al Societatii Comerciale Petromidia – S.A. Constanta, respectiv Guvernul Romaniei si Fondul Proprietatii Statului, in loc sa actioneze in interesul statului roman, in conformitate cu obligatiile constitutionale si legale, au actionat exclusiv in interesul lui Patriciu Dan Costache, astfel incat dupa ce acesta a esuat in anul 1997 in incercarea de ‘a intra in stapanirea’ acestei societati comerciale, sa reuseasca in final sa o achizitioneze la un pret de nimic, fiindu-i facuta cadou, atat rafinaria cat si fondul de comert al acesteia”, acuza procurorii. „Din aceasta analiza rezulta ca reprezentantii clasei politice aflati la putere in anii 1999 -2000 au servit  interesele economice si infractionale al caror exponent a fost Patriciu Dan Costache”, se mai arata in aceasta ordonanta.

DIICOT, keep up the good working!

Asa cum spuneam in urma cu 2 zile: DIICOT și Daniel Horodniceanu redeschid Cazul Rompetrol. Este un lucru excepțional iar dacă procurorii vor reuși să finalizeze cu succes acest caz, va fi unul de referință, întrucât va devoala mafia transpartinică și sprijinul instituțional oferit. Sunt optimist, pentru că DIICOT pare să fi identificat (cu eroare de +/-1 an față de momentul constituirii) elementele care au stat la baza furtului statului român, atât prin însușirea creanței Repsol de către Rompetrolul lui Patriciu (cu sprijin instituțional și al unor bancheri din România, sub privirea laxă a BNR), cât și destul de exact modalitățile prin care s-a fraudat în mod repetat și consistent statul român. Ceea ce spuneam în 2006, că Dinu Patriciu a fost răsfățatul tuturor puterilor de după 1999, are acum și o explicație a procurorilor.

Începând cu decembrie 1999 și până în anul 2000, Mugur Isărescu a fost primul ministru al guvernului României. Zic procurorii DIICOT azi, citați de hotnews.ro, repet: ,,Din aceasta analiza rezulta ca reprezentantii clasei politice aflati la putere in anii 1999 -2000 au servit  interesele economice si infractionale al caror exponent a fost Patriciu Dan Costache”.

Desigur, Mugur Isărescu nu are încă nicio calitate în dosarul Rompetrol 2. Hotnews arată că a solicitat un punct de vedere guvernatorului BNR, dar acesta încă nu a venit. Sunt curios, îl va trimite mâine domnul Mugur Isărescu pe domnul Vasilescu să ne transmită, nouă publicului, din nou, cum a făcut-o în cazul denunțului la DNA făcut de nora domnului Măgureanu, să ne zică că :,,Cine l-ar asculta pe domnul Isărescu dacă ar da telefoane la bănci pentru credite?”. Dacă la declarația de mai devreme am râs, mâine, dacă voi auzi ceva de genul ,,Cine l-ar fi ascultat pe domnul Isărescu dacă ar fi încercat să servească interesele economice și infrațcionale al cărăr exponent a fost Patriciu Dan Costache”, mă voi tăvăli pe jos râzând. Desigur voi râde dintr-o eroare, o eroare care categoric va trebui îndreptată…. 🙂

P.S: DIICOT seems to be the new/true DNA.Categorii:Editoriale, Stiri

Etichete:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: