Pun mai jos 5 intrebari ale caror raspunsuri sunt la indemana oricui. Dacă răspundeți negativ la minimum 3 din ele, opinez că modificările sunt cu dedicație. În caz contrar, nu. Dedicație pentru cine? Detaliez mai jos:
- A fost o lege a grațierii în programul de guvernare prezentat de domnul Dragnea? Da sau nu.
- Este o urgență atât de mare adoptarea prin ordonanță de urgență a unei legi a grațierii astfel încât să nu poate fi trecută prin Parlament, prin procedură normală? Da sau nu. Aveți în vedere că desfințarea celor 102 taxe – legea Dragnea a trecut prin Parlament, într-un timp record, fără să fie nevoie de ordonanță de urgență.
- Domnul Florin Iordache atunci când era doar Președinte interimar al Camerei Deputaților (până la alegerile din 11 decembrie) a considerat o prioritate a lege a grațierii pe care ar fi putut-o iniția, în calitate deputat? Da sau nu.
- Era nevoie să devină ministru al justiției pentru ca ,,ministerul” să scrie proiectul de ordonanță de urgență? Sau același proiect putea porni și în urmă cu 2 luni, ca inițiativă legislativă? Da sa nu?
- În calitate de deputat, domnul Florin Ioradache a considerat grațierea urgentă? Da sau nu. Pentru că, impresia mea este că domnia sa considera prioritară falsificarea votului în Camera Deputaților în privința majorării salariilor.
Dacă ați răspuns afirmativ la minimum 3 întrebari din cele 5 (așa cum am făcut și eu), puteți considera, în opinia mea, că proiectul de ordonanță de urgență al Guvernului de astăzi, este unul cu dedicație.
Am luat de bună declarația făcută de Liviu Dragnea, în 28 decembrie, după câștigarea alegerilor și anume:
,,Exista institutii pe care eu le respect foarte mult, dar eu am decis, si colegii mei ma sustin, mai ales dupa ce s-a intamplat ieri, sa separam apele dintre servicii si partide”.
Dar am senzația că socotirea brusc drept urgență a înjumătățirii pedepselor și dezincriminarea unor fapte (pentru prejudicii mai mici) este de natură să regrupeze apele dintre servicii și partide înainte de a le fi separat. Pentru că dacă ar putea fi identificați cei pentru care se dedică proiectele de ordonanță de urgență, ei pot fi găsiți printre cei care au beneficiat de o anumită protecție până la un moment, și ulterior și-au pierdut-o. Dedicația este echivalentul ,,reparării” ,,prejudiciului” pierderii protecției.
Spunea Liviu Dragnea că guvernul ăsta trebuie să repsecte punct cu punct ceea ce scria în programul de guvernare. Dacă grațierea nu se regăsește, va considera domnul Dragnea necesară verificarea motivelor pentru care programul de guvernare deraiază? Da sa nu?
P.S: Fotografia este din anul 2007, facută de colegii de la Romantica, în penintenciarul de femei Târgșor. I miss Money Channel!
Categorii:Editoriale, Stiri
Lasă un răspuns