Astazi, de la ora 21.00, sunt invitatul Alessandrei Stoicescu, la Antena3. Despre scrisoarea lui Rudolf Giuliani catre Iohannis (pe care cel din urma inca o mai citeste)


Agentia de presa Mediafax a prezentat astazi in exclusivitate scrisoarea fostului procuror anti-mafia, Rudolf Giuliani, fost primar la New York-ului, fost sef al procurorilor din New York si inalt oficial al Departamentului de Justiei al SUA, scrisoare catre Klaus Iohannis – Presedintele Romaniei.

Extrem de multe sunt de comentat legat de aceasta scrisoare, si voi comenta pe larg, in aceasta seara, de la ora 21.00, la Antena3, unde sunt invitatul Alessandrei Stoicescu.

Scrisoarea, publicata in exclusivitate de Mediafax o gasiti, AICI (click pe link).

Deocamdata subliniez aceasta parte (mai mult in emisiune):

,,Am luat la cunoştinţă cu tristeţe în cursul ultimelor luni despre existenţa „protocoalelor secrete” pe care mai multe instituţii publice le-au semnat cu Serviciul Român de Informaţii („SRI”). Acestea includ protocoale secrete cu: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României; Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Consiliul Superior al Magistraturii.

Semnatarii protocoalelor secrete includ: Laura Codruţa Kovesi, din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi George-Cristian Maior, care acum îndeplineşte funcţia de ambasador al României în Statele Unite, din partea SRI. (…) Îndemn Guvernul României să înfiinţeze o comisie independentă formată din judecători internaţionali şi experţi legali, care să examineze originile protocoalelor secrete, ca şi impactul lor asupra Parchetului General şi a judecătorilor din întreaga ţară. Pe baza rezultatelor ei, comisia independentă ar putea face recomandări specifice pentru ca aplicarea legii să fie întărită în România, iar Codul Penal românesc să fie reformat, pentru a preveni reapariţia unor astfel de excese.”.

Originile protocoalelor este ceea ce Giuliani sugereaza IMPERIOS a fi verificat, in scrisoarea din 22 august 2018, catre Klaus Iohannis.

Pentru cei care urmaresc activitatea mea jurnalistica, nu ar trebui sa fie o surpriza ca inca imediat dupa desecretizarea protocoalelor am cerut acelasi lucru, ORIGINEA PROTOCOALELOR, dand si indicii ferme despre aceastea. Indiciile le-am dat intr-un cadru institutional, fiind audiat in Comisia de Control SRI in aprilie 2018 in urma dezvaluirii indiciilor de falsificare a protocoalelor prezentate public de SRi si Parchetul de pe Langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar si public, imediat dupa audiere, declaratia mea fiind consemnata de Agerpres, in data de 4 aprilie 2018:. Am spus atunci:

,,Justiţia este independentă, iar protocolul dintre Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi SRI limitează independenţa magistraţilor procurori. Din punctul meu de vedere este inadmisibil ca independenţa magistraţilor să fie limitată prin astfel de protocoale sancţionate de decizia constituţională. În urma cercetării mele jurnalistice am şi o istorie a acestor protocoale, ele au început după ce, după anul 1998, CNAICO a fost declarat neconstituţional şi atunci au fost iniţiate primele astfel de protocoale pentru a substitui ceea ce făcea neconstituţional în ’97 – ’98 Comitetul Naţional de Anticorupţie. Au cunoştinţă şi o să îi întreb care este istoria acestor protocoale pe Valeriu Stoica, Costin Georgescu, Dorin Marian şi Traian Băsescu

Ceea ce am afirmat public (preluat de Agepres), am susținut și în fața Comisiei de Control SRI. La 4 luni după, Rudolf Giuliuni sugerează imperios același lucru.

Voi detalia in acesta seara, la Antena3, de la ora 21.00 DE CE solicită Rudolf Giuliani același lucru pe care eu îl ceream încă din aprilie 2018, Comisiei de Control SRI, pentru a fi verificat.

Între timp a reacționat și fostuș șef SRI, George Maior, actual ambasador al României în SUA. Reacția lui m-ar face să mă tăvălesc pe jos râzând dacă nu aș privi-o în aceiași notă în care domnia sa a afirmat în fața Comisiei de Control SRI că este prieten de familie cu Găbiță Oprea. Și nu numai,așa cum reiese din fotografia de mai jos:

 

 Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: