Reacția lui Augustin Lazăr după propunerea de revocare demonstrează frumusețea limbii române. Sensurile cuvântului ,,pișat”.


,,Limba noastră-i o comoară” arăta într-o capodoperă dedicată limbii române Alex Mateevici, poetul român născut în Basarabia.

Polisemantismul cuvintelor este neprețuit, ca formă de creativitate și expresivitate a națiunii române, care face haz de necaz și din cuvinte.

Reacția lui Augustin Lazăr, fost șef al grupului operativ central în baza protocolului SRI-SIE-SIPA-Ministerul Justiției din 1998, începând de astăzi procuror general al României în curs de revocare, demonstrează pe deplin polisemantismul cuvântului pișat, fie că e vorba de verb/ adverb/adjectiv.

Am apelat la DEXONLINE,sursă pe care o citez:

,,a pișa ochii” = a plânge;

,,a (se) pișa contra vântului” = a se pune rău cu șefii; a manifesta lipsă de tact apărând o cauză dinainte sortită eșecului;

,,a se pișa” = a desconsidera total pe cineva

,,du-te și te pișă!” = lasă-mă în pace, PLEACĂ!

Și acum, de ce reacția lui Augustin Lazăr arată polisemantismul limbii române:

Potrivit agenției Mediafax, delirul domnului Augustin Lazăr de după comunicarea declanșării procedurii de revocare a îmbrăcat și forma plânsului.

A pișat ochii domnul Lazăr? Agenția Mediafax a constatat că DA!. Reacția nu este nouă pentru foste cadre de încredere ale securității comuniste. Am văzut personal cum fostul lucrător în comerțul exterior, Mișu Negrițoiu, s-a scremut ,,să pișe ochii” motivând că este afectat de imaginea promovată pentru angajații ASF, care ,,erau dați jos din taxiuri”, pe motiv că avea salarii mari. I-a trecut repede, întrucât mi-a comunicat că strategia lui de comunicare pe care ar fi vrut să  o implementez în calitate de purtător de cuvânt al ASF era ,,să ne punem cenușă în cap” legat de salarii. Să păcălim publicul. I-am transmis încă de atunci că sunt în dezacord total și că onest  față de public este să arătăm ce fac salariații ASF pentru banii respectivi (cei care fac) și nu să fim ipocriți. Același lucru îi spusesem și domnului Dăianu, ca prim-vicepreședinte al ASF (înainte să vină domnul Negrițoiu), respectiv să demonstreze în declarațiile publice că și-a meritat salariul + două prime primite într-o lună (undeva la 40.000 de Euro în luna respectivă) dacă poate demonstra. Probabil că nu găsit cum să își demonstreze cei 40.000 de Euro într-o singură lună și a preferat să anunțe că dă bonsurile înapoi. De parcă le-ar fi furat. În concluzie, pișatul ochilor nu ar trebui să mai păcălească pe nimeni.

S-a pișat contra vântului domnul Lazăr? Nu am argumente să afirm așa ceva, dar pot argumenta că a manifestat o totală lipsă de tact apărând o cauză dinainte sortită eșecului. Domnul Lazăr nu a înțeles că partenerii NATO, Schengen și MCV nu mai agrează persoane care au legătură cu fosta/noua securitate? Domnul Lazăr nu a înțeles că în calitate de fost șef al grupului operativ central în baza protocolului SRI-SIE-SIPA-MJ (Valeriu Stoica) este incompatibil să ocupe funcția de procuror general al României în anul 2018?

M-am tăvălit pe jos râzând auzind cum fostul șef al grupului operativ central care ,,spune ce știe” și nu ,,știe ce spune” a invocat constatările Comisiei de la Venația care în fapt vin în defavoarea sa. Ce a invocat acest Augustin Lazăr? ,,Cu doar două zile în urmă Comisia de la Veneția transmitea că independența procurorilor poate fi afectată de numirea și eliberarea din funcție a procurorilor”. Domnul Lazăr nu și-a dat seama că prin această recomandare domnia sa este desconsiderat total (,,a se pișa pe” – conform DEX) de către Comisia de la Veneția?

De ce simte domnu’ Lazăr să invoce ,,eliberarea” din funcție când, în fapt, ceea ce i se aplică din constatările Comisiei se referă la ,,numirea în funcție” de către un individ pe care ,,l-a clasat”, oarecum l-a mituit prin atașarea ca ,,performanță profesională” a hotărârii de clasare, favorizând abuzul de încredere publică?

Raportul lui Tudorel Toader a fost devastator privind numirea în funcție de procuror general a lui Augustin Lazăr de către lanțul persoanelor/instituțiilor aflate în legătură/beneficiari SRI/sub protocol, fie că e vorba de Raluca Prună, CSM sau Klaus Iohannis. Augustin Lazăr, fost șef al grupului operativ central în baza protocolului SRI-SIE-SIPA-MJ din 1998, a devenit procuror general fără să facă/fără să aibă dovada evaluării, obligatorie conform legii. Desigur, nu de prostie pot fi acuzate persoanele/instituțiile aflate sub influența SRI, care au ,,omis” acest aspect obligatoriu.

Nu au omis în schimb includerea în mapa de prezentare a rezoluției de clasare dată de acest Augustin Lazăr, fost șef al grupului operativ central în baza protocolului din 1998 dintre SRI-SIE-SIPA-MJ, manifestarea slugărniciei față de cel pe care îl împingea să facă abuz de încredere publică – mă refer la acest Klaus Iohannis, căruia îii demonstra compentența prin hotărârea de clasare chiar în dosarul acestui Klaus Iohannis dată de acest Augustin Lazăr, definitoriu în numirea în funcție a fostului șef al grupului operativ central.

Ne zice domnu Lazăr, cu lacrimi în ochi, despre ,,făclia independenței justiției”, acest Augustin Lazăr (fost șef al grupului operativ central SRI-SIE-SIPA-Ministerul Justiției) care a favorizat ,,sinuciderea” lui Dan Condrea (neluând măsuri preventive) pentru a împiedica ajungerea la beneficiarii reali (lichele din SRI și lichele din SIE) în cazul Hexipharma. Domnu’ Lazăr, singura făclie care se va aprinde este cea luminată la nivel OECD privind cei care favorizează spălătorii de bani, ,,făclie” menționată în declarațiile din martie 2017 ale ministrului australian pentru venituri și servicii financiare: ,,MESAJUL ACESTOR INVESTIGAȚII ESTE FOARTE CLAR: GUVERNELE LA NIVEL MONDIAL PUN REFLECTOARELE PE EVAZIUNEA FISCALA PRIN OFF-SHORE-URI, și este doar o chestiune de timp înainte să vă aflați sub lumina reflectoarelor”. Cu alte cuvinte, este doar o chestiun de timp până când li se va spune: ,,lasă-ne, Pleacă!” (conform definiției din DEX sens atribuit expresiei ,,du-te și te pișă”).

Deci, domnu’ Lazăr, încotro mergeți acum? V-au sunat foștii după anunțul declanșării procedurii de revocare, colegi de grup operativ central în baza protocolului din 1998, fie că vorbim de ofițeri SIE, SRI, avocați celebrii sau actuali membrii CSM?

Eu înclin să cred că dacă v-ar fi sunat, v-ar fi cerut demisia. Dar nu cred că v-au sunat, mai degrabă că nu vi s-a răspuns la apelurile făcute după anunțul declanșării procedurii revocării, motiv pentru ați și întârziat declarația delirantă cu mai bine de jumătate de oră.

Și mai înclin să cred că foarte curând veți primi un telefon de la noua secție de investigare a magistraților pentru a lămuri, dincolo de orice dubiu, modul în care ați fost promovat din fost șef al grupului operativ central în baza protocolului SRI-SIE-SIPA-MJ din 1998 ca și ,,făclie” a independenței procurorilor într-un stat membru NATO, UE, și Schengen, motivând ca performanță clasarea dată celui care a încercat să păcălească justiția pentru a păstra în posesie case obținute prin fraudă, așa cum am scris, în exclusivitate, AICI:

Romania’s Pitesti Court of Appeal rules against President of Romania who wanted to keep a house he got by fraud. Romania’s President was advised and defended by a former ‘’Securitate’’ officer in the case.

 Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: