Cum ar fi fost dacă Florian Coldea ar fi tras la sorți completurile de 5 judecători la ICCJ?


Breaking news-ul de azi nu e legat de Liviu Dragnea și de tragerea la sorți a completurilor de 5 de penal de la ICCJ. Breaking news-ul este altul: fără niciun fel de dubiu, în premieră națională, în direct pe toate televiziunile, azi, 9 noiembrie 2018, NU Florian Coldea a tras la sorți completurile de 5 judecători de la ICCJ. Fotografia este cea mai bună dovadă, iar pentru cei carcotași subliniez că Florian Coldea nu apare în sala în care s-a făcut extragerea din bol astăzi. Doamna Tarcea este cea care a băgat mâna în bol.

Prin urmare, nu lui Florian Coldea îi poate fi imputat faptul că nu au ieșit în urma tragerii la sorți, nici măcar în componența completurilor civile darămite ca Președinte ,,de drept”,  nici doamna Cristina Iulia Tarcea și nici doamna Gabriela Bogasiu – Președinte respectiv vicepreședinte ICCJ.

Atunci când, neconstituțional, completurile de 5 civile de la ICCJ era conduse ,,de drept” de Președintele ICCJ și de vicepreședintele ICCJ (printr-o hotărâre proprie ICCJ eluda repartizarea aleatorie) și care se vârau în completuri neconstituțional, altcuiva i se datora. Nu, nu am pronunțat Florian Coldea, ci iată cui (extragerea din noiembrie 2015):

Doamna Livia Stanciu și nu Florian Coldea extrăgea în noiembrie 2015 (la 8 luni după ce ICCJ în complet de 3 a respins contestația ANI împotriva deciziei favorabile lui Iohannis) din bol componența completurilor de 5, conduse neconstituțional de către Președinte/Vicepreședinte, începând cu anul 2014, printr-o hotărâre administrativă a ICCJ, hotărâre care eludează Constituția.

Doamna Livia Stanciu, Președinte ICCJ, s-a autodefinit ca partnerul de încredere al DNA, instituție care avea protocol ticălos încheiat cu SRI.

Doamna Livia Stanciu a fost propunerea lui Klaus Iohannis ca membru al Curții Constituționale.

Și sub Președinția doamnei Livia Stanciu, ICCJ a funcționat sub protocol multipartit ticălos cu SRI. Aflată sub protocol cu SRI, ICCJ a preferat să numească, neconstituțional, ca Președinți de drept ai completurilor de 5, fără tragere la sorți, pe Președintele ICCJ și pe cei doi vicepreședinți (penal/civil).

Cei doi vicepreședinți actuali, doamna Elena Bogasiu și domnul Iulian Dragomir, au fost numiți în pozițiile de vicepreședinți și automat de conducători ,,de drept”, fără tragere la sorți, ca șefi ai completurilor de 5 din civil, respectiv penal, în 21 noiembrie 2016, de către Klaus Iohannis.

În condițiile în care, fără dubiu, nu Florian Coldea a făcut tragerea la sorți de azi, doamnele Tarcea și Bogasiu (judecători de civil) nu au prins nici măcar un loc pe lista de supleanți la completele 5 civile. Iată componența completelor de 5, civile:

  • Completul I civil: Alina Georgeta Nicolae, Elena Carmen Popoiat, Minodora Condoiu, Iuliana Maiereanu, Atilla Gheza.
  • Completul II civil: Sorinela Alina Macavei, Virginia Florentina Duminecă, Ileana Isabela-Dolache Bogdan, Cezar Hâncu, Emilia Claudia Vișoiu.

Ca să vezi! În condițiile în care, fără niciun fel de îndoială, nu Florian Coldea a făcut azi tragerile la sorți, cel de-al doilea vicepreședinte al ICCJ, Ilie Iulian Dragomir, ,,președinte de drept” neconstituțional al unuia dintre completurile de 5 penal, nu a prins nici el un loc în componența lor.

În condițiile în care, fără niciun fel de dubiu, nu Florian Coldea a tras astăzi la sorți componența Completurilor de 5 de la ICCJ, iată că zeița Fortuna nu a fost alături de Președintele ICCJ și de cei doi vicepreședinți, toți numiți de Iohannis. Mâna doamnei Tarcea nu a nimerit peste numele domniei sale și nici a celor doi vicepreședinți.

,,Nu vi se pare ciudat că doar anul acesta, în septembrie, s-a constatat că nu funcționează legal completurile de 5 judecători” întreba ștăngos ieri pe judecătorii Curții Constituționale, doamna Cristina Tarcea.

Regula este că nu există întrebare nepotrivită, ci doar răspuns nepotrivit. Or doamna Cristina Tarcea știa că nu poate exista un răspuns la judecătorilor Curții (poate doar al doamnei Livia Stanciu căreia sunt convins că i se părea ciudat), decât prin pronunțare.

Judecătorii Curții i-au răspuns prin pronunțare. Dar i-au răspuns și înainte, încă din 2016, atunci când printr-o decizia istorică au scos SRI din camașa neconstituțională a anchetelor penale.

Personal, mie nu mi se pare deloc ciudat, pentru că în septembrie 2018 protocoalele ticăloase cu SRI nu mai au postura de protocoale secrete, care să adauge lege și care să subordoneze justiția.

Începând cu Dăncilă (și aceasta este singura mare, chiar mare, realizare a acestui guvern), SRI a fost scos și din subordonarea de către SRI a miniștrilor, care anterior era ,,avizați” de SRI. Avizat de SRI a fost și ministrul Vlădescu, cel care dă explicații în dosar Swietelski.

Concluzia este un singură: sub protocol cu SRI, Președintele ICCJ și vicepreședinții ICCJ, cel mai probabil avizați de SRI,  au ajuns să conducă ,,de drept” și fără tragere la sorți, completurile de 5 ale ICCJ.

Fără protocol cu SRI, ei nu ies nici măcar în componență, în urma tragerii la sorți. ,,Am pronunțat eu Florian Coldea?”.

Situația nu este nouă ci este doar o confirmare: sub protocol cu SRI doamna Tarcea îl exclude din magistratură pe judecătorul Nicoleta Lavinia Coțofană pentru că a sesizat Parchetul de îndată, în privința indiciilor de infracțiuni de care a luat la cunoștință în exercitarea funcției publice , în condițiile în care legea obligă orice magistrat să facă acest lucru.

Fără protocol cu SRI, chiar doamna Cristina Tarcea a dat eficiență legii și a sesizat Parchetul, de îndată, în privința indiciilor de infracțiuni de care a luat la cunștință în exercitarea funcției publice, respectiv falsificarea semnăturii pe protocolul SRI-ICCJ. Despre asta ați citit în exclusivitate, aici:

Episodul IV. Cazul judecătorului Lavinia Coțofană. Va fi exclusă din magistratură doamna Cristina Tarcea, Președintele ICCJ?

 Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , , ,

2 răspunsuri

  1. si care e diferenta intre Tarcea si Coldea?

  2. Nici una !
    Sunt toți o apa și un pământ !
    Vânzarea și cumpărarea de libertate este cez mai mare Afacere din România .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: