In ciuda lui Augustin Lazar, s-a aflat adresa Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie – Aleea Modrogan 16.


Atât de mult iubește Augustin Lazar Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție încât NICĂIERI pe site-ul PICCJ nu se regăsește adresa Secției.

După ce ieri, in contextul audierii doamnei Kovesi, am cautat vreo 20 de minute pe site-ul ministerului public si pe internet unde este adresa fizica a sectiei (noul Sediu), fara succes, am reusit sa prind legatura telefonica la centrala si sa aflu sediul – informatie pe care o ascunde prin neincluderea pe site, procurorul general Augustin Lazar.

Sediul Sectiei de Investigatie a Infractiunilor din Justitie este în Aleea Modrogan 16.

De ce Augustin Lazar, care a ascunde sediul si coordonatele (pe site nu apare nici numarul de telefon al Sectiei) si unde se pot face plangeri, nu face un lucru de bun simt si anume – sa puna pe prima pagina a site-ului adresa si numarul de telefon, asa cum face spre exemplu ICCJ, care mentine in mod corect pe prima pagina a site-ului adresa sediului secundar (nou) al sectiei de contencios administrativ si fiscal – respectiv Bulevardul Octavian Goga nr. 2, tronson 1, sector 3, București?

Vă dau eu trei posibile argumente subsumate răspunsului –  de ce îi e frică domnului Lazăr să facă accesibilă adresa Secției, spre desobire de Președinta Secției de Contencios-Administrativ a ICCJ:

  1. Președintei secției de Contencios Administrativ a Inaltei Curți de Casație și Justiție – Corina Alina- Corbu, care, potrivit g4media.ro a fost judecată pentru complicitate la favorizarea făptuitorului în dosarul Bîrsan, suspendată din funcție începând cu 25 iulie 2014 când a fost trimisă în judecată și achitată ulterior definitivnu îi este frică de transperanță. Spre exemplu, doamnei Președinte Judecător nu îi este teamă de transperanță nici când scrie în declarația de avere faptul că a încasat, pe perioada suspendării și cât a fost lăsată fără loc de muncă la ICCJ, și prin abuz al procurorilor-impiedicați (așa cum demonstrează decizia defintiivă de achitare), că a lucrat la societatea fostului ofițer al Securității înainte de 1989, Gheorghe Mușat, respectiv Mușat&Asociații Consultanță fiscală SA, de unde a încasat în ultimii 4 ani 426.781 de lei, limitândui-se opțiunile de muncă în urma abuzului care i s-a făcut și negăsind loc de muncă decât la societatea fostului ofițer al Securității. Mai jos, extras din declarația de avere semnată în 2018, cu venitul anului anterior:

2. Doamna Președinte-Judecător Corbu pune transparența mai presus de orice, știind că este incompatibilă să mai dea vreodată soluții în cauze care au legătură cu Mușat&Asociații, chiar dacă a fost forțată de abuzul ce i s-a făcut să își găsească acest singur loc de muncă, care probabil i s-a oferit, fiind greu de crezut că un judecător ICCJ, care se știe nevinovat, își caută loc de muncă la o societate ce reprezintă des diverși clienți la Înalta Curte.

3. Doamna Președinte-Judecător și-a asumat astfel prin această transparență chiar comentariile răutăcioase publice, fiind numită de g4media.ro chiar ,,controversată” după ce a fost nerefuzată și numită de Iohannis ca șefă la Secția de Contencios Administrativ a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Comentariile g4media sunt chiar mai mult decât răutăcioase încă din titlu: ,,Judecătoarea controversată numită de Iohannis șefă la Secția Contencios a ICCJ a lucrat la Casa de Avocatură Mușat și Asociații. Societatea a câștigat procesul de incompatibilitate al Președintelui” (n.r. la ICCJ). De ce lasă loc g4media posibilelor intrepretări malițioase cum că doamna Corbu, adepta transparenței totale și căreia sunt convins că îi repugnă jocurile de culise și comunicările de informații din alte dosare (deși procurorii au pretins abuziv că ar fi spus unei judecătoare din lotul Bîrsan că ar fi aflat de la judecătorul ICCJ care a emis mandatul de arestare, că judecătoarea Pușoiu este monitorizată)? Nu este clar pentru toată lumea că doamnie Corbu îi repugnă organic traficul de influență, mai ales că a fost achitată după un dosar care i s-a făcut abuziv? Interpretările la care lasă loc G4media cum că doamna Corbu  ar fi făcut nu știu ce, în perioada în care lucra la avocatul Președintelui Iohannis, fost ofițer al Securității nu au cum să nu repugne unei persoane abuzate.

Concluziv, având în vedere această lipsă de transparență totală în privința Secției de Investigație a Infracțiunilor din Justiție din partea lui Augustin Lazăr, fost șef al grupului operativ central SRI-SIE-SIPA-Ministerul Justiției în baza protocolului din 1998, spre deosbire de doamna Alina Corbu, domnul Augustin Lazăr nu are niciun motiv să mai ascundă pe site-ul Parchetului adresa Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, așa cum face acum:

Aproape toate postările din prima pagină a site-ului sunt cu poza lui Augustin Lazăr și gesturi de PR prost.

Secția nu apare nici măcar menționată în cadrul secțiilor componente:

 

E atât de greu, domnul Lazăr, ca în loc să puneți pe prima pagină ,,vizita de lucru a procurorilor români la CEDO” (o știre din iulie 2018), CEDO neavând secție de procurori iar o persoană neințiată ar puta interpreta ,,vizita de lucru” în sensul de ,,nelucrare” sau de lucrare, să puneți adresa Secției pe prima pagină?

Vorbim despre același Augustin Lazăr, diferit total ca transperență și experiență de doamna Corbu, și care, în ipoteza pronunțării unei decizii defintiive în legătură cu cererea de revocare a lui Tudorel Toader, nesemnată de Iohannis, ar ajunge totuși să fie judecat chiar de secția de contencios-administrativ a ICCJ condusă de doamna Corbu.

Și de aceea mă întreb legitim: De ce ascunde domnul Lazăr adresa Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (aleea Modrogan 16) de susținătorii doamnei Kovesi, care vor să afirme că doamna Kovesi se află acum în fața unui abuz, dar, susținătorii neștiind adresa, par a fi reprezentanți la fața locului doar de ,,Ceaușescu” și doar încă câțiva, neoferinduli-se posibilitatea reală a  susținerii doamnei Kovesi. O vrea arestată?

Eu am convingerea că mai devreme sau mai târziu, domnul Augustin Lazăr va ajunge și el la Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, din Aleea Modrogan nr. 16. Și de aceea, aș avea rugămintea către domnul Lazăr, atunci când se va duce, să compenseze neajunsul ascunderii adresei Secției și să înceapă declarațiile către presă, în felul următor: ,,Am fost chemat aici la Secția de investigare a Infracțiunilor din Justiție, din Aleea Modrogan 16…”. Și să continue cum va ști el mai bine.

 

 Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , , ,

4 răspunsuri

  1. Transparenta – ridicata în slavi printr-un articol intuitiv-sugestiv/tendențios! Pentru o reala transparenta, trebuiau adăugate emoticoanelee adecvate! Articolul s-a nimerit sa-mi iasă în fata, fără să-l caut, fără sa știu cu ce se ocupa site ul și fără sa continui sa caut lămuriri suplimentare! Sa auzim numai de bine!

  2. Multumesc mult dle Soviani.Am cautat zile intregi adresa acestei sectii pe site-ul Parchetului General …dar fara rezultat. Citind un editorial semnat de dvs am intrat pe blogul dvs si asa am aflat adresa acestei sectii. Familia mea trece printr-un moment dificil si speranta ma indreapta spre aceasta sectie .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: