Presedintele Consiliului Concurentei: ,,O eroare a fost introducerea asigurarilor RCA pe o luna”.


Legea RCA se modifica din nou pentru a corecta erorile facute prin Ordonanta de Urgenta din 2016, act legislativ data in urma destabilizarii pietei asigurarilor sub mandatul de Presedinte ASF al lui Misu Negritoiu.

Într-o emisiune la Antena 3 la care am fost prezent in aceasta dimineata, Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu a anuntat modificarea legislatiei RCA pentru corectarea unor erori si a avertizat totodata asupra cifrelor vanturate in piata privind majorarile de tarife RCA:

,,Anul trecut, preţurile erau substanţial mai mici decât acum trei ani. Nu ştiu pe ce se bazează noile calcule (…). Din ce ştiu anul trecut, tarifele reale plătite de oameni erau, în unele cazuri mai mici decât cele maximale”.

Cu precizarea că noile calcule sunt făcute de o societate de consultanta ,,independenta” pe care ASF o plateste pentru ca Misu Negritoiu a destrucutrat în 2014 directia de actuariat de Autoritatii de Supraveghere Financiara, va invit sa cititi mai multe despre aceasta situatie in postarea mea de azi, de pe facebook:

 

Găsiți AICI și protocolul din care, în fața și cu complicitatea lui Mișu Negrițoiu, asigurătorii ,,s-au asigurat” în 22 decembrie 2015 pentru majorarea  cu până la 50% a tarifelor de primă RCA față de nivelul de preț de la 30 iunie 2015. Subliniez că, amenda de 53 de milioane de Euro aplicată asigurătorilor s-a referit la înțelegerea de preț continuă din perioada 2012-2016, tarifele explodând în perioada mandatului lui Mișu Negrițoiu (mai 2014-mai 2017.Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: