Augustin Lazăr, ,,biciul” securitatii de la Aiud – VIP la slujba de beatificare a celor 7 episcopi greco-catolici martiri


,,Crucea, tronul și amvonul folosite de Papa Francisc la slujba de la Blaj sunt încărcate de simboluri, pentru ele fiind folosit lemn din fostele închisori comuniste și trimit cu gândul la vibrația supliciului, martor la suferinței din temniță al morții și al jertfei”, consemnează agenția Mediafax citându-l pe artistul Andu Mărginean, cel care a folosit în realizarea operelor lemn din închisorile de la Gherla și Sighet astfel încât să fie îndeplinită una dintre cele două condiții impuse Vatican: să exite o legătură directă între obiect, respectiv între scaun și beatificarea celor șapte episcopi martiri.

Augustin Lazăr, fostul ,,bici” al Securității din închisoarea deținuților politici de la Aiud, a fost invitat să participe la slujba de beatificare, în loja VIP. Imaginile arată că a vrut să (re)simtă vibrația lemnului din închisorile comuniste, din rândul 3 al secțiunii VIP.

,,Beatificarea a șapte episcopi greco-catolici uciși cu brutalitate de către fostul regim comunist din România, ne reamintește că, decenii la rând, credincioșii pașnici au fost în mod sistematic persecutați, închiși, și forțați să își desfășoare activitatea în secret”, a declarat ambasadorul SUA de pe lângă Sfântul Scaun, Callista Gingrich – potrivit paginii de facebook a Ambasadei SUA din București.

Pentru a îi reaminti cu, în mod sistematic, credincioșii pașnici au fost în mod sistematic persecutați, închiși și forțați să își desfășoare activitatea în secret, la slujba de beatificare a fost prezent și fostul bici al Securității din închisoarea de la Aiud, Augustin Lazăr. Augustin Lazăr nu își amintea despre scrisoarea trimisă de deținutul politic Iulius Filip, în data de 14 iulie 1986, la numai 6 zile după ce procurorul comunist Augustin Lazăr îi condamnase practic, încă o dată pe Iulius Filip, respingându-i ultima posibilitate de eliberarea condiționată, în fapt prelungindu-i persecuția sistematică, prin recomandarea lui Augustin Lazăr de a își ispăși întreaga pedeapsă dictată pentru împotrivirea pașnică față de regimul comunist. Îi scria Iulius Filip lui Augustin Lazăr, în 14 iulie 1986:

,,Te întreb, frate române, chiar dacă faci parte din aparatul de represiune, nu auzi durerea și oftatul neamului românesc?”

,,Înainte de a muri, tata a venit la poarta închisorii vrând să mă vadă, dar administrația nu i-a dat voie deoarce eram ,,pe restrictivă”. Ce părere ai frate române de acest ,,umanism”?” îi mai scrie Iulius Filip procurorului comunist Augustin Lazăr?”

,,Da, frate române, ai fost numit să ai mare răspundere, care apasă din ce în ce mai greu pe umerii tăi, să nu uiți că cei pe care îi servești iau mulți bani pe funcțiile lor, dar să fii sigur că nu o să aibă parte de ei. Niciodată banii câștigați pe oasele și pe cadavrele fraților tăi nu pot avea decât mirosul durerii și nenorocirilor. Bunul Dumnezeu v-a face mare dreptate. De ce sunt în închisoare, știi, dar te-ai străduit prea puțin ca oamenii să nu fie torturați și schingiuți, deși era o atribuțiune care îți revenea”.

Probabil că publicarea, peste timp, a scrisorii lui Iulius Filip, pe care Augustin Lazăr a pus-o repetat la îndoială ,,dacă este adevărată”, nu a fost suficientă pentru a îl convinge pe Augustin Lazăr că a făcut parte din aparatul de represiune, ca bici al Securității, care a simțit nevoia să își amintească din loja VIP de cum erau torturate și schingiute victimele securității comuniste.

Asta deși știa că, respingerea eliberării condiționate a deținutului politici Iulius Lazăr(încă o dată) a fost fundamentată, cel mai probabil, pe turnătoriile făcute din interiorul închisorii de la Aiud, având în vedere că în procsul verbal semnat de el în 14 iulie 1986, Augustin Lazăr, ca șef al comisiei de eliberare condiționată, consemna: ,,În ultima perioadă a purtat discuții dușmănoase la adresa RSR și a redactat mai multe materiale, scrisori și memorii cu conținut dușmănos, pe care le-a difuzat atât cunoscuților cât și organelor oficiale. NU A DAT DOVEZI TEMEINICE DE ÎNDREPTARE”:

Cu ocazia vizitei în loja VIP, de unde a văzut a văzut crucea, tronul și amvonul pentru care s-a folosit lemn din închisorile comuniste, Augustin Lazăr s-a reîntâlnit și cu clientul infiltratului Securității de la Aiud, respectiv cu Klaus Iohannis, clientul fostul ofițer de securitate Gheorghe Mușat, înregistrat și ca turnător în închisoarea de la Aiud pentru a înrăutăți situația deținuților politici. Momentul reîntâlnirii cu Klaus Iohannis – clientul infiltratului de la Aiud, a fost imortalizat, la Blaj, cu ocazia slujbei de beatificare a celor șapte episcopi greco-catolici, uciși cu brutalitate de regimul comunist:

Mai multe despre Augustin Lazăr, Gheorghe Mușat și despre SRI, serviciu NATO, ați putut citi în 14 aprilie  2019, cu 6 săptămâni înainte ca Augustin Lazăr să resimtă vibrația lemnului fostelor închisori comuniste. Aici:

Despre infiltratul de la Aiud – Gheorghe Mușat, despre ,,biciul securității” – Augustin Lazăr și despre amnezia SRI – serviciu NATO.Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , ,

3 răspunsuri

  1. Numai că nu era vorba despre acelaşi om cu fostul Procuror General al României. Dar de ce să ne cramponăm de aşa detalii nesemnificative cum e realitatea?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: