Breaking news! Iohannis tocmai a anunțat datele operative! 2,9%


În urmă cu 2 minute, Klaus Iohannis tocmai a anunțat datele operative de buget la sfârșitul lunii octombrie. Nu s-a mai întâmplat niciodata asta, de regula datele erau ținute la secret de Iohannis, Ministrul de Finanțe, BNR.

Este o premieră și o premieră care va face mâine BNR să cheltuie multe zeci de milioane de Euro din rezerva valutară ca să acopere accelerarea deprecierii leului DECLANȘATĂ de Iohannis.

Evident, că Iohannis o face electoral și îmi pasă prea puțin. 29 de miliarde de lei este deficitul după 10 luni anunțat de Klaus Iohannis. Adică aproape 2,9% din PIB.

Este și ticălos. Normal ministrul de finanțe trebuia să anunțe datele de deficit și nu candidatul Iohannis.

Este și contraproductiv pentru Iohannis. Va deconta asta.

Paradoxal, asta nu îl avantajează pe Iohannis, pentru că deficitul în octombrie s-ar fi majorat cu ,,doar” două miliarde de lei față de primele 9 luni ale anului. Și nu e surprinzător. Surprinzător a fost deficitul după primele 9 luni, când am ajuns la 2,6 din PIB după o creștere de deficitului de 5 miliarde de lei într-o singură lună. Deci, majorarea deficitului s-a temparat în octombrie față de septembrie.

Deci, datele de deficit care confirmă falsifiicarea bugetului și de către Teodorovici (la fel cum au făcut și tehnocrații, și primele 2 guverne PSD), arată că în mod clar, la sfârșitul anului, vom avea un deficit real spre 4,5% din PIB. Ceea ce avertizam încă de la începutul anului.

Ce nu spune Iohannis, este că el a contribuit la asta… La criza bugetară, încă din 2015. E ca și cand împinge o doamnă în vârstă pe scări și  o întreabă de ce fuge….



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.