VIDEO- Premiera mondială a Politiei Romane! Un sofer este amendat pentru ca in timp ce ,,conducea pe sens opus” tot el traversa neregulamentar ca pieton!


De regulă nu scriu despre mine. Ci despre ceea ce constat. Prin urmare știrea de astăzi nu este că am rămas fără permis de conducere pentru 60 de zile. Ci despre cum am rămas fără permis de conducere pentru 60 de zile, pentru o contravenție inventată de către o persoană care poartă uniforma de polițist. Și pentru că am protestat decent față de domnul polițist care a refuzat să se prezinte și să se legitimeze: ,,Vă rog, arătați legitimația”. ,,Serios? Trebuie să îți arăt ȚIE legitimația?” mi-a replicat domnul polițist, am mai luat o amendă pe motiv că, deși conducem ca șofer ,,pe sens opus” (în fapt, după ce am semnalizat, am făcut la stânga, spre parcare, pe linie întreruptă) și traversam ,,prin loc nepermis”, ca pieton.

Faptele. 

Astăzi, în jurul orei 14.30, mă deplasam dintre Piața Universității spre Piața Româna, înjurând ca de obicei că domnul Oprescu a luat măsura de a nu mai putea face stânga spre Dorobanți la Hotel Sheraton, circa 15 metri până la parcare, pentru că domnul Oprescu a luat măsura păstrată de doamna Firea ca inclusiv până la prima stradă care face la dreapta (circa 25 de metri) să fie permis doar RATB-ului, taxiurilor și ambasadorilor.

Pentru mine asta înseamnă că pentru a îmi duce băiatul cel mare la British Council, trebuie să mai ocolesc și să poluez circa 15 minute. Prin urmare, la Română am luat-o înainte spre Calea Bastiliei (pe sens unic), am făcut apoi la dreapta după câte sute de metri, și iar dreapta spre Calea Dorbanților.

Mergând pe Calea Dorobanților (pe banda 1), văd un polițist de la rutieră, pe motocicletă, fără semnalele luminoase, pe contrasens. Îi spun băiatului meu cel mare: uite, tati, asta înseamnă să facă abuz de funcție și de faptul ce e polițist: nu are nicio urgență, nu e în misiune, dar merge cu motocicleta pe contrasens pentru că poate.

Mai stau în trafic circa 3 minute (pe Dorobanți era bară la bară) și lângă British Council, dau semnal și fac stânga spre parcare, depășind banda din mijloc a sensurilor, regulamentar, pe linie întreruptă. Așa cum fac de fiecare dată, pentru că dinspre Piața Lahovary nu mai pot să merg înainte 15 metri.

Polițistul pe care îl semnalasem anterior pe  motocicletă bloca parcarea de lângă British Council, oprind o mașină acolo. Îmi spune că trebuie să mă duc până la Lahovary, să mă întorc și să merg pe sens interzis ca să intru în parcare (sau să dau cu spatele – cu alte cuvinte, pe contrasens – cu spatele) Îi spun că nu am cum, pentru că este interzis din celălalt sens și eu nu merg cu spatele pe contrasens. Pentru că l-am contrazis, îmi cere actele. I le dau, parchez mașina, mă întorc la polițist. Îmi făcea deja proces verbal.

Nimic neobișnuit până aici. De aici însă au început minciunile domnului polițist care nu s-a prezentat când mi-a cerut actele și pentru că am contestat verbal faptul că nu se prezintă și ca indicațiile pe care le da în calitate de polițist sunt în sensul încălcării legii, am rămas fără permis, nu 30 de zile ci 60 de zile. Premiera este însă senzațională: Mai primesc o amendă pentru că, în timp ce conduceam ,,pe sens opus”, ,,traversam neregulamentar” ca pieton.

În fapt această nouă amendă a fost punerea în practică a amenințării polițistului că dacă continui să îl întreb cum îl cheamă și îl rog să se legitimeze, mai îmi dă o amendă. Ceea ce a și făcut: m-a amendat suplimentar și pentru că, aș fi traversat neregulamanter, ca pieton. În timpul acesta, polițistul întorcea literlamente privirea de la toți cei care traversau în mod real, neregulamentar, și de la toți care veneau pe sensul interzis. Partea bună este că totuși a învățat din discuția cu mine că acolo se poate face la dreapta.

Pentru a își susține afirmația minicinoasă că am mers ,,pe sens opus”, polițistul Vinitilă a mințit în procesul verbal că am mers ,,25 de metri pe sensul opus”. Ceea ce e total fals.

Desigur că mă voi adresa atât instanței de judecată cât și Poliției Române, pe calea plângerii față de polițistul Vintilă. Însă, în mod real, mă întreb: ce se întâmplă cu polițiștii care nu dau doi bani pe lege?

Eu știu ce mi se va întâmpla: voi contesta, și dacă dau de judecători corecți, având și filmarea discuției cu polițistul, voi câștiga. Dar până atunci voi sta 60 de zile pe bară (legea permitea și reținerea pentru 30 de zile), astfel încât nu voi mai putea pleca cu mașina în vacanța de iarnă a copiilor, la ski. Deasemenea, în cele două luni, pentru că ,,așa ma constatat IO” (cum spunea polițistul Vintilă) va trebui ca la evenimentele din țară pe care le moderez, să merg cu mijloace alternartive, mai scumpe (avion) sau mult mai obositoare (tren). Deasemenea mă voi duce în instanță.

Dar ce se va înâmpla cu polițistul Vintilă, care nu dă doi bani pe lege, având probleme reale de aritmetică inclusiv în calculul amenzii (jumătate din 1160 – cât reprezintă amenda pentru cele două contravenții inventate) înseamnă 725 de lei, daca instanța va constata că a inventat contravenții? Doar pentru că a putut?

Vă întreb pe dumneavoastră, invitându-vă să priviți în fișierul VIDEO de mai jos desfășurarea evenimentelor și cum închide ochii polițistul Vintilă la adevăratele contravenții, dând amenzi în schimb pentru contravenții inventate.  Dacă eu am dreptate și sunt convins că am dreptate (luni fac plângere în instanță), ce ar trebui să se întâmple cu polițistul Vintilă, care deși mă scoate abuziv ,,de pe drumuri” timp de 60 de zile, mă pune pe drumuri la tribunal, ca să dovedesc că este mincinos și abuziv, pentru multe alte lunii de zile, decide practic el cum trebuie să mă duc în vacanță și asta doar pentru că am spus ferm și onest că nu am încălcat legea și am refuzat să achiesez la contranvenția inventată de domnul Vintilă, că aș fi tranversat neregulamentar ca pieton, în timp ce conduceam ca șofer 🙂 ! Ce ar trebui să se întâmple cu alde Vintilă (nu e singurul) daca instanța va dovedi că, în modul în care m-a amendat  a fost abuziv iar contravențiile pe care le-a inventat, sunt nelegale? Vă întreb pe dumneavoastră. Iată și desfășurarea VIDEO:

 

 Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , ,

12 răspunsuri

 1. 1. Polițistul se legitimează DOAR dacă este îmbrăcat civil. Terminați cu idioțenia asta. A spus un bou cândva asta și repetați toți ca niște papagali. Nu ma crezi? Uita-te la un film american și vezi când scoate ăla legitimația. Că ce îți spun polițiștii români nu crezi!
  2. Mersul cu spatele pentru a parca nu este considerat „mers pe sens invers „. Cum dracu ați luat permisul prima dată?
  3. Amenda pentru traversare ați luat-o DUPĂ ce ați parcat mașina și v-ați dus să se vă da-ți în spectacol.
  4. Încercați faza asta și în SUA!
  5. Respectarea legii nu este opțională.
  6. Polițistul în timpul serviciului ESTE în misiune. Decizia de a impune circulația în regim prioritar îi aparține. Apropo, dacă dădea drumul la girofar (culoare roșie) știți ce trebuia să faceți IMEDIAT?
  7. MAI BINE VĂ ÎNVĂȚAȚI COPILUL SĂ RESPECTE LEGEA ȘI AUTORITATEA. Sau îl înscrieți în PSD! 😁

  • Buna seara! Va multumesc pentru comentariu.
   1. Politistul este obligat sa se prezinte si sa imi spuna motivele pentru care imi solicita actele. Ceea ce nu s-a intamplat.
   2. Politistul care este imbracat in uniforma e obligat sa poarte legitimatia sau Insigne (la vedere).
   3. Cine a pomenit ceva de mers cu spatele?
   4. Amenda pentru traversare am luat-o pentru o traversare pe care nu am facut-o
   5. Respectarea legii nu este optionala, nici de catre mine, nici de catre politist.
   6. Daca dadea drumul la girofar, aș fi tras cat mai pe partea dreapta a drumului. Daca gresesc, va rog sa imi spuneti.
   7. Pe copii mei ii invat ca TOATA lumea trebuie sa respecte legea. Inclusiv oamenii legii. As adauga, pentru dumneavoastra, in primul rand oamenii legii.
   8. Faptul cu misiunea ,,in tot timpul serviciului” este o porcarie. Una este serviciul, asta este misiunea. Iar daca este in misiune, trebuie sa poarte insigna. Si cand legtimeaza pe cineva, sa se prezinte, cu nume si prenume. Treaba cu misiunea este luata de la SRI – un alt abuz. Vedeti cazul colonelului SRI care a omorat o femeie pe trecerea de pietoni si sustinea ca era in misiune (se intorcea beat de la un chef, spre casa). Pentru ca asa si-au facut legea.

   • Domnule Soviani,
    Depuneti plangere la instanță, apoi luati dovada de la grefa si cu aceasta mergeti la sediu politiei rutiere La Udriste, si solicitati restituirea permisului.Pana se va pune pe rol si judeca conduceti, daca instanță nu va da dreptate, abia dupa aceea trebuie sa depuneti personal permisul. Abuzul, minciunile politistului sunt evidente. Cunosc bine zona, aveati voi sa faceti stanga, dvs ati vazut, politistul nu ca unii mergeau pe ” interzis cu exceptia transportului in comun,” se accepta si taxiuri, dar aceia nu erau astfel.Succes.

   • Domnule Soviani,
    Depuneti plangere la instanță, apoi luati dovada de la grefa si cu aceasta mergeti la sediu politiei rutiere La Udriste, si solicitati restituirea permisului.Pana se va pune pe rol si judeca conduceti, daca instanță nu va da dreptate, abia dupa aceea trebuie sa depuneti personal permisul. Abuzul, minciunile politistului sunt evidente. Cunosc bine zona, aveati voi sa faceti stanga, dvs ati vazut, politistul nu ca unii mergeau pe ” interzis cu exceptia transportului in comun,” se accepta si taxiuri, dar aceia nu erau astfel.Succes.
    Comparațiile cu experienta polițiștilor spanioli, americani sunt bube doar daca corectitudinea e reala nu prezumata.

 2. Domnule Soviani, am permisul de mulți ani,e posibil să mă înșel,dar știu că polițistul are dreptul să stabilească,in anumite condiții,reguli de circulație care anulează celelalte semne din acel loc. Pe de altă parte, cred că polițistul a avut un comportament normal cu dumneavoastră. În Spania,de exemplu, erați cu mâinile pe capotă și cu picioarele desfăcute din primul moment al convorbirii , fără să se legitimeze și fără să dea prea multe explicații. Dumneavoastră sunteți un om educat ,inchipuiti-va cu ce fel de persoane se întâlnește acest om zilnic. Nu e cazul să transformăm polițiștii în păpuși de paie.

 3. Din greșeală am duplicat opinia mea si constat ca au fost sterse. Opinia era decenta bazata pe cunoasterea zonei.Daca deranjul e mare scuze. Opinez rar pe forumuri, a fost atitudinea unui cetățean.

  • Buna seara! Nu e niciun fel de deranj:) Va multumesc pentru comentariu. Blogul este setas ca, atunci cand cineva scrie un comment pentru prima data, sa nu fie afisat automat, astfel incat trebuie dat ,,approve”. Acesta este motivul pentru care nu au aparut comentariile (nu duplicarea). Deci comentariile nu au fost sterse, pur si simplu nu au fost publicate automat, necesitand moderare. Va multumesc mult pentru mesaj si pentru sfaturi, exact asa voi face!

 4. Dacă polițistul rutier are insigna la vedere în piept, potrivit art. 40/alin.1și 2 din Legea 218/2002-republicată, Legea Poliției Române, el trebuie să se prezinte, dar nu este obligat să se legitimeze cu legitimația de serviciu, acest lucru fiind necesar doar în cazul în care nu deține la vedere insigna. Lipsa insignei în piept, la vedere, nu anulează eventuala sancțiune contravențională, conducătorul auto NEAVÂND DREPTUL DE A ÎI CERE DOCUMENTE ÎN VEDEREA LEGITIMĂRII, POLIȚISTULUI. Legiuitorul a investit cu autoritatea publică polițistul, nu conducătorii auto, polițiștii controlează și sancționează acolo unde este cazul, conducătorii auto sunt controlați, se supun indicațiilor polițistului, iar dacă au dubii cu privire la săvârșirea contravenției, se adresează instanței de judecată.

  • Multumesc! Asta spun si eu, daca are insigna in piept!

   • mai era un comment cu apelul la 112, dar vad ca ai raspuns exact ca un jurnalist, doar la ce iti convine.

   • Acela nu era un comment lq care va referiti, ci o jignire. Consider ca am procedat legal sunand la 112: o persoana in uniforma facea un abuz, si inca unul (amenda pentru traversare pein loc nepermis – traversate care ni e existat). Persoana nu avea insigna in piept, refuza sa se prezinte, am facut ceea ce am considerat normal: sa sunt la 112 sa mi faca legatura la Brigada Rutiera. Pe vremuri era 955.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: