Glumeam săptămâna aceasta la emisiunea lui Ionut Cristache, referitor la declaratia lui Ludovic Orban: ,,PSD să nu mai vorbească despre justiție 10 ani” – ca replica ,,naturala” in lumina facerii preș a opoziției prin președintele sau interimar ar fi putut fi: ,,Ba nu! Zece ani să nu mai vorbim despre justiție”.
Asta în lumina faptului că o singura data mi-a fost simpatic domnul Marcel Ciolacu, cand a fost ,,insinuat” președinte al Camerei Deputatilor (dupa intemnitarea lui Dragnea).
Spunea atunci Marcel Ciolacu, simpatic si dezinvolt, ca primul telefon pe care l-a primit a fost de la sotie, care nu era prea fericita si l-a rugat sa reflecteze la ce s-a intamplat cu Presedintii anteriori ai Camerei Deputatilor. Sigur, doamna nu i-a enumerat, dar o fac eu, in ordine inversa ,,indisponibilizarii”: Liviu Dragnea, Valeriu ,,Zorro” Zgonea, Bogdan Olteanu, Adrian Năstase, etc…
Revenind la economie, esența ca in 2008 se manifesta relatia putere – opozitie in conditiile in care avem un nou guvern, de restrauratie: după ce i-au blamat, pe bună dreptate, pe cei care au administrat prost economia intre 2017 și trimestrul III 2019 (adăugându-se proastei administrări a economiei din 2015-2016), ei vin cu politici de genul: nu au făcut bine ăia dinainte că au majorat salariile și pensiile, trebuiau să le majoreze și mai mult. O vom face noi din septembrie 2020! Cu alte cuvinte, administrează economia și mai prost amplificând datoria publică, conducând la scumpirea finanțării și accelerarea îndatorarăii ineficiente a economiei. In esenta se manifesta inca o data lipsa de performanta politica si administrativa.
Cand tehnocrații (,,guvernul meu I”) au ratat orice obiectiv rezonabil în 2016 și a venit PSD+ALDE la putere, am arătat încă de atunci rețeta în care primul pas ar fi trebuit să fie performanța politică și administrativă care să conducă la pornirea unui ciclu REAL de creștere economică a cărui finalitate să fie majorarea salariilor și pensiilor
Nu a fost așa. Au început pe dos. Iar ,,guvernul meu II” continuă să nu livreze nici performanță politică, nici administrativă, continuând, pas cu pas, politicile păguboase (de creștere pe datorie, amplificând datoria) a precedentelor guverne ,,non-mele”.
Aveți mai jos cum a arătat ,,ciclul” de creștere 2017-2019.
Cum credeți că va arăta ,,ciclul” de tranziție 2019-2020? Veți putea avea un răspuns mai complet, dacă citiți și:
Guvernarea Orban și Restaurația lui Iohannis. Ce rămâne după PSD.
Categorii:Editoriale
Lasă un răspuns