#Coronavirus. Guvernul Orban (2020-nGoV) – o ”epidemie” mai scurtă decât coronavirusul.


,,Maurul a infectat. Maurul trebuie să moară”. În această cheie citesc eu votul moțiunii de cenzură de astăzi, prin care Guvernul Orban a căzut după nici o sută de zile. În favoarea moțiunii au votat 261 de Parlamentari, mult mai mult decât era necesar (233) și decât voturile în favoarea căderii Guvernului Dăncilă (238). Rezultatul de astăzi îmi dovedește că nu PNL a controlat moțiunile. Ci pacientul ZERO.

Prin cele 3 luni și o zi de existență, guvernul Orban -2020-nGov- se dovedește o epidemie mai scurtă decât coronavirusul nCov2019. Coronavirusul are cu o lună mai puțin decât Guvernul Orban, primul caz fiind depistat în 8 decembrie 2019 (cronologia aici). Cornoavirusul e prezent de 2 luni și cu siguranța va sta mai mult decât o lună. Până acum sunt 24.631 de infectați, 494 de decese și 1.029 de persoane raportate ,,recuperate”.

Statisticile 2019-nCoV-în timp real le găsiți aici.

Moartea Guvernului Orban a fost violentă, după ce #noapteacahotii și calcând în picioare statul de drept au adoptat în ultima sedintă de guvern de ieri, din postura de guvern muribund, 25 de Ordonanțe de Urgență. Într-un fel, ca un pacient infectat cu coronavirus, înfierbântat, care iese pe strădă fără mască, în locuri aglomerate și se apucă să scuipe și să tușească.

Imi place să cred că o a 26-a ordonanță de urgență, cea prin care în mod ticălos epidemia Orban a încercat să o adopte, a fost oprită de dezvăluirle făcute ieri de mine, prin care arătam că pacientul aparent ,,zero”, în ultima ședință de guvern, încearcă să legalizeze furtul a 300 de milioane de Euro de la buget, în contra Justiției și a Înaltei Curți de Casație și Justiție, așa cum am scris aici:

VIDEO. Ultima ședință de Guvern a lui Orban (și legalizarea azi, de urgentă, a furtului a 300 de milioane de Euro de la buget în contra justiției și ICCJ) relevă MISIUNEA Guvernului Orban.

Dacă nu eu am determinat să li se facă frică, am convingerea că am contribuit la darea înapoi a celor care au încercat să fraudeze bugetul de stat de 300 de milioane de Euro.

Bilanțul celor 3 luni și o zi de la declanșarea epidemiei Orban (2020-nGoV) arată exact ca bilanțul unei epidemii de virus:

 • Guvernul Orban a infectat magistratura și a băgat-o în carantină, blocând instanțele prin tăierea pensiilor de serviciu ale magistraților în funcție (dar păstrarea beneficiilor pentru alde Augustin Lazăr). Sunt luni din viață furate justițiabililor și incertitudine majoră pentru corpul magistraților;
 • Guvernul Orban a infectat ideea de răspundere reală a magistraților corupți prin proiectul de desființare a Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, prin care, un procuror general ar urma să zică dacă începe sau nu urmărirea penală pe judecători. În esență, Secția Specială era deja infectată la nivel de conducere operativă, dar guvernul Orban a pregătit generalizarea infecției.
 • Guvernul Orban a infectat finanțele publice: (i)a dus deficitul real din 2019 spre 5% și a pregătit un deficit (și un necesar de finanțare mult mai mare pentru 2020) spre 7%; (ii) a infectat statul de drept în ceea ce privește majorarea alocațiilor pentru copii, prorogând o lege în vigoare, de la majorare a alocațiilor nu de la 1 ianuarie 2020 cum spune lege și din august 2020;
 • Prin abrogarea taxei pe active bancare, guvernul Orban a infectat anticorpii care marcau beneficiarii reali ai fraudelor bancare (și deturnarea sumelor de la bugetul de stat la Romaniei spre bugetele de stat în care sunt încorporate băncile mamă);
 • Prin Ordonanța de Urgență prin care privatizează veniturile Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dată #noapteacahoții, fără vreo urgență dar cu avizul SRI, guvernul Orban a infectat și decapitalizat sistemul public de sănătate și spitalele de stat, creând condiițile pentru subfinanțarea acestuia și pentru falimentul lui;
 • Și, dacă vreți, poate cea mai clară dovadă a infectării ordinii de drept de către 2020-nGoV-Orban este tentativa eșuată de ieri, prin care a încercat să legalizeze furtul a 300 de milioane de Euro din buget, mințind că exonerează de răspundere sute de mii de clienți, în fapt exonerând de răspundere două bănci austriece, în frauda bugetului de stat. Prin această Ordonanță guvernul Orban a imixtionat la cel mai înalt nivel în justiție, încercând să întoarcă o decizie a ICCJ din iunie 2019, care a dispus că, BCR-Banca pentru Locuințe și Raiffeisen – Banca pentru Locuințe TREBUIE să returneze statului aproape 300 de milioane de Euro.
 • Marțea neagră de 4 februarie 2020 a dovedit fără niciun fel de dubiu că, prin 25 de ordonanțe de urgență date noaptea ca hoții, 2020 n-GoV a încercat neconstituțional să se substituie Parlamentului, infectând și rolul de EXECUTIV al Guvernului, așa cum a infectat rolul de legislativ al Parlamentului, prin cele 7 asumări de răspundere.

Întrebarea la care trebuie să răspundem acum este dacă Ludovic Orban, mai periculos dar mai ,,scurt” decât coronavirsul, este pacientul ZERO al epidemiei. Înclin să cred că nu. Pentru că toate ticăloșiile făcute de PSD până când să pice de la guvernare au fost amplificate la o scară epidemică de guverul Orban, punând inclusiv ticăloșii noi și mari peste ticăloșiile vechi.

Revin la acest exemplu, al Ordonanței de urgență pe care a încercat să o dea ieri epidemia Orban, în tentativa de a infecta ordinea de drept. Tentativa de fraudare a bugetului de stat cu 300 de milioane de Euro.  În fapt, această ticăloșie a fost încercată și de către Eugen Teodorovici, așa cum am avertizat în exclusivitate, în 8 Octombrie 2019. Asta arată că, în esență, ce a făcut epidemia Orban? A preluat ,,agenda” ticăloasă de la guvernarea PSD și a încercat, cu orice riscuri, să o pună în operă. Ca un VIRUS. Iată  ce spuneam în 8 octombrie 2019, înaintea moțiunii de cenzură prin care a picat Dăncilă:

Tentativa de ordonanță cu dedicație pentru BCR și Raiffeisen în scopul fraudării bugetului de stat cu 300 de milioane de Euro, transpartinică, îmi arată în mod clar că epidemia indusă de Pacientul Zero (în vârstă de circa 30 de ani de la schimbarea identității) doar a căpătat proporții și a devenit extrem de vizibilă prin guvernarea Orban. Așadar Pacientul ZERO trebuie căutat în altă parte și a început să fi căutat în altă parte. Pacientul ZERO  începe să fie căutat în zona celor care au constatat că, după ce fosta Securitate și-a pierdut hățurile pe justiție (prin devoalarea publică a protocoalelor ticăloase) au considerat necesar și au putut să strângă hățurile pe Guvernul Orban al României. Iar realitatea factuală este că azi, după căderea 2020-nGoV, cele 25 de ordonanțe de urgență date ieri noaptea ca hotii, nu mai pot fi publicate în Monitorul Oficial ceea ce arată că pacientul ZERO a fost pus, instituțional, în carantină. Răsturnarea OUG 114 (eliminarea taxei pe active bancare) și tentativa de spălare a celor 300 de milioane de Euro obținute prin fraudă la lege au fost elementele care au bontit definitiv Securitatea, ca structură ominprezentă. Despre Orban, doar atât: Maurul și-a făcut treaba, maurul trebuie să moară.Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , , , , , , , ,

3 răspunsuri

 1. Privatizarea ilegala a sanatatii de catre Guv.Orban a fost semnata cu aviz pozitiv de SRI Hellvig si SIE Vlase?! Wow!!! Putregaiul e adanc in the Deep State.
  In slujba carui popor s-au pus acesti membrii ai CSAT? Cui au jurat credinta, ca Poporului Roman se pare ca nu!

  Si Dv. aveti un mare curaj sa-i denuntati in presa.
  Noroc bun!

  • Domnule/Doamnă am o nelămurire:

   Ce anume v-a făcut să credeți că Securitatea de astăzi îi pasă de cuiva în afară de ea înseși? Cine, ce, v-a convins că muncește în scopul unei abstracții (ex. „pentru țară și bobor”)?

 2. Vă mulțumesc pentru articol, domnule Șoviani.

  Dacă puteți să-mi răspundeți (de curiozitate întreb), ce s-a întâmplat cu Lucian Isar? Știam că mai comunicați cu dânsul pe chestii de economie, dumnealui legându-se de Isărescu. Parcă a dispărut, ce s-a întâmplat cu acesta?
  Mă așteptam să scrie pe ce se întâmplă și ce mișmașuri au cei din BNR (că n-au cum să nu fie băgați în treaba asta).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: