#Coronavirus. Cronologie. ”What is happening now in China is NOT an accident. It is by design.” – o nouă emisiune DOCUMENT cu Dorin Ghidiu.


Astăzi, 2 februarie 2020, a fost consemnat primul deces cauzat de #coronavirus în afara Chinei. Este vorba despre un pacient chinez din Wuhan, infectat, în vârstă de de 44 de ani, ajuns in 21 ianuarie 2020 în Filipine și a cărui stare se îmbunătățise zilele trecute.

Tot astăzi, 2 februarie 2020, numarul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 305 și tot astăzi, pentru prima oară, numărul celor declarați ,,recuperați” după infecția cu #2019-nCoV (348) a depășit numărul celor decedați. Până acum sunt raportate 14.628 de cazuri confirmate cu infecție din care 14.451 în China (98,8%), conform Johns Hopkins CSSE, care oferă în timp real o statistică atât numerică cât și geografică a infecțiilor, deceselor, cazurilor de recuperare.

O scurtă cronologie:

Primul caz al noului coronavirus a fost descoperit în China, la începutul lunii Decembrie 2019. Azi, două luni mai târziu, a devenit o urgență globală. Iată cum:

 • 8 Decembrie 2019 – a fost raportat primul caz de infectie în Wuhan cu noul coronavirus;
 • 31 Decembrie 2019 – au fost raportate Organizației Mondiale a Sănătății cazurile anterioare;
 • 1 ianuarie 2020 – Piața de animale vii din Wuhan, de unde se presupune că a pornit infecția, a fost închisă;
 • 7 ianuarie 2020 – Cercetătorii chinezi au indentifcat un patogen implicat ca reprezentând un nou coronavirus;
 • 9 Ianuarie 2020 –  A fost raportat primul deces cauzat de virus (la o lună după primul caz de infecție raportat;
 • 20 Ianuarie 2020 – Au fost raportate cazuri de infecție în Beijing și Shenzen;
 • 23 ianuarie 2020  – Localitatea Wuhan (11 milioane de locuitori) și un important centru economic al Chinei este închisă, fiind interzisă intrarea sau ieșirea din oraș. Până la acel moment se presupune că 5 milioane de persoane au tranzitat Wuhan-ul, de la debutul infecției. Un număr total de 60 de milioane de persoane sunt afectate de restricțiile de circulație în Wuhan și în  orașele învecinate. OMS declară că încă nu este o urgență la nivel internațional.
 • 28 ianuarie 2020: Numărul deceselor atinge 100 iar numarul de cazuri confirmate în China îl depășește pe cel al cazurilor confirmate în timpul epidemiei SARS (2003);
 • 30 ianuarie 2020: OMS declară stare de urgență la nivel internațional;
 • 31 ianuarie 2020: Numărul deceselor depășește 200;
 • 2 februarie 2020: Numărul deceselor depășește 300 și este raportat primul deces în afara Chinei (Filipine, un pacient tot chinez). Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, sosise în Filipine în 21 ianuarie 2020 din Wuhan (cu 2 zile înainte de închiderea orașului), împreună cu partenera sa (38 de an, de asemenea infectată, aflată sub observație și în carantină). Tot astăzi, China raportează o nouă epidemie de gripă aviară.

Despre cauzele coronavirsului, încă se vorbește. Despre CUM a fost posibil și cum a apărut noul coronavirus se vorbește și se va mai vorbi mult de acum încolo. Iar despre CUM va afecta economica mondială și mai ales despre cum va afecta #nouaordineglobala, nu prea s-a vorbit.

Săptămâna aceasta am vorbit cu Dorin Ghidiu, investitor pe piețele internaționale, care a avut inițiativa să realizăm o nouă emisiune împreună. L-am întrebat: Dorin, ce părere ai despre 2019-n-CoV? Mi-a spus: ,,Pot să îți răspund în engleză?”. ,,Desigur”. ,,What is happening now in China is not an accident. It is by design.”. Facem emisiunea! Vă asigur de un conținut excepțional pe care îl va furniza Dorin. Pe 23 feburuarie 2020. Ii multumesc lui Dorin si abia astept sa il intervievez. Vă țin la curent!

UPDATE, 22 februarie 2020: Emisiunea a fost anulată.

De ce pe 23 februarie 2020? Pentru că pe 23 februarie 2009 a fost prima extrem de diferită emisiune față de peisajul din România, realizată cu Dorin Ghidiu, despre cauzele Marii Recesiuni. De ce extrem de diferită? Pentru că scenariile cauzelor și dezvoltării crizei au fost căutate și argumentate de Dorin Ghidiu în baza cercetărilor pe crizele economice din ultimii 300 de ani.

Dorin mi-a promis că va fi o emisiune chiar și mai puternică decât cea din iulie 2017, pe care ați putut să o urmăriți aici:

Despre Noua Ordine Mondiala si despre globalistii autentici. Cu Dorin Ghidiu. (EXCLUSIV, VIDEO)

UPDATE: 22 februarie 2020.

Raționamentul alternativ documentat de Dorin Ghidiu (o teorie dezvoltată de el din noiembrie 2016 cu o primă validare în Mai 2017, are acum o a doua mare validare, potrivit lui Dorin Ghidiu. În emisiunea din 23 ferbuarie 2020, urma să arate cum și de ce. Deocamdată emisiunea a fost anulată.Categorii:Stiri

Etichete:, , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

 1. #Coronavirus. Guvernul Orban (2020-nGoV) – o ”epidemie” mai scurtă decât coronavirusul. – Blogul lui Radu Soviani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: