E oficial. Italia a devenit azi al doilea mare epicentru de infecție coronavirus, după China și peste Coreea de Sud. Rata mortalității – aproape 5%.


Italia a raportat în ultimele 24 de ore încă 1492 de cazuri noi depistate de infecție cu coronavirus. Totalul a ajuns astfel la 7.375 de cazuri, iar numărul deceselor a urcat în ultimele 24 de ore cu 133, până la 366.

Este foarte probabil ca numărul infecțiilor să fie mult mai mare (încă nediagnosticate), dar, în condițiile curente, Italia înregistrează cea mai mare rată a deceselor din epicentre: 4,96%.

Numărul total al infecțiilor raportate a ajuns la aproape 110.000 (109.575) potrivit datelor în timp real – real time data centralizate de Johns Hopkins CSSE.

Datele se actualizează în acest articol pe moment ce sunt disponibile.

Italia tocmai a devenit  cel de-al doilea mare epicentru coronavirus – cu 7375 de infecții diagnosticate, depășind într-o singură zi atât Iranul cât și Coreea de Sud. În Coreea de Sud cu 7.314 cazuri depistate și 50 de decese, rata mortalității este 0,7%. Iar în China s-au înregistrat 2.986 de decese la un număr de 80.699 cazuri raportate (3,7%). Cele 366 de decese de până acum indică o rată a mortalității în Italia de 4,96%. Potrivit datelor din urmă cu 2 zile, media de vârstă a deceselor era de 81 de ani, iar ieri, oficiali italieni citați de CNN spuneau că majoritatea deceselor se înregistraseră pentru persoane peste 80 de ani.

În ultimele 24 de ore, atât Franța cât și Germania au depășit 1000 de cazuri de infecții raportate de la primul pacient. În clasament urmază cazurile înregistrate pe nava de croazieră Diamond Princess, Spania – cu 613 cazuri (+24 de cazuri față de ieri) și Japonia cu 502 cazuri (+41 față de ieri).

Iată și principalele epicentre, așa cum sunt raportate astăzi, 8 martie 2020, la ora 21.00:

În România a fost depistat astăzi al doilea caz în București, și numărul persoanelor infectate la nivel național depistate urcă la 15.

Italia a impus noaptea trecută cele mai agresive măsuri de restricționare a mobilității în Lomardia și în celelalte regiuni afectate, limitând tranzitul înspre și dinspre regiuni a peste 10 milioane de persoane. Milano, capitala financiară a Italiei face parte din zona restricționată, la fel ca și Veneția. Restricțiile sunt anunțate deocamdată până în data de 3 aprilie 2020, iar cei care le încalcă riscă o pedeapsă între 200 de Euro – amendă și 3 luni de închisoare. Școlile și univeristățile sunt suspendate până în 15 martie.

Italia a înregistrat astfel, la 2 săptămâni de la debutul epidemiei pe teritoriu național – cel mai mare număr de infecții din afara Chinei (7.375) dar și cel mai mare număr de decese din afara Chinei (366).

 

 

 Categorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: