Primarul general propune închiderea școlilor și grădinițelor în București. Propunera va fi analizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. LIVE TEXT


Declarații Gabriela Firea, ora 10.00. ,,Propunere de suspendare a cursurilor școlare până pe 31 martie 2020”.

Despre școli:

Pentru școli – în administrarea primăriilor de sectoare. Discuțiile sunt pro și contra în societate.

Putem să nu închidem nicio școală, nicio grădiniță și să așteptăm să vedem ce se întâmplă. Dar putem să fim preventivi, responsabili și înțelepți, să închidem școlile și grădinițele. Vă spun și ca părinte și ca primar general.

Gabriela Firea

,,Domnul care a declarat că a venit de la Roma. Nu a intrat imediat în izolare. S-a întâlnit cu prietena, cu fiica și cu prietenul fiicei. Prietena a fost pozitivată. Și ea a fost la serviciu. S-a întâlnit cu persoane. Acei colegi au copii. Vă dați seama ce înseamnă ca în momentul în care un singur copil va avea test pozitiv de COVID 19 în școală ce se va declanșa? Într-o clasă, maximum 80mp stau zilnic peste 30 de copii. Rapiditatea cu care se poate răspândi e imensă. Nu se poate face prevenție decât luând măsuri care pot fi contestate. Aici nu e vorba nici de politică nici de fotbal. E vorba de viața oamenilor. Eu îmi asum să fiu criticată dar vreau să le transmit autorităților centrale, că cel puțin pe raza municipiului București unde nu mai suntem de mult 2 milioane de locuitori, suntem 4 milioane de suflete, școlile și grădinițele trebuie să fie închise. Noi nu putem impune Comitetului, dar noi putem transmite această rugăminte, să facem această propunere și aceasta este propunerea noastră’’.

UPDATE: Ora 10.30: ,,Este suspect băiatul unei bucătărese de la bucătăria Guvernului României.”

Alte măsăuri (declarații înainte de propunerea de închidere a școlilor – suspendare a cursurilor până pe 31 martie 2020):

Suspendarea activității teatrelor până la 31 martie. Actorii vor fi plătiți

Suspendarea concertelor de orice tip: Opera Comica pentru Copii, ARCUB, palatele Brancovenesti, Muzeul Literaturii, etc. Meciurile CSM se vor desfășura fără spectatori

Măsuri sporite pentru dezinfectare și decontaminare în toate mijloacele de transport în comun

Măsuri sporite în cele 19 spitale administrate de PMB. Fac apel la conducerea ASSMB – să nu facă niciun rabat. Tot ceea ce se decide trebuie respectat.

DGASMB va lua toate măsurile pentru protejarea persoanelor fără adăpost.

 

 Categorii:Stiri

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: