RE-CE-SI-U-NE.


În 7 martie 2020 am avut prima intervenție TV pe tema coronavirusului. Am acceptat atunci invitația lui Răzvan Dumitrescu, după ce ministrul de finanțe și premier desemnat, Florin, ne asigura în acea zi că: ,,economia românească nu va avea de suferit”.

Eu am spus atunci răspicat: RE-CE-SI-U-NE. Și am mai spus ceva, tot în urmă cu o lună: lumea se schimbă fundamental, și va fi afectată și România. Companiile, care până acum au pus preț în principal pe eficiență (e mai ieftin să produci în China, India, România) vor pune mai mult preț pe predictibilitate, și că după această criză de sănătate publică, fără precedent, multinaționalele își vor aduce locurile de muncă ACASĂ.

Ieri, Japonia a anunțat că parte a stimulului către companii (2 miliarde de dolari) sunt bani pentru relocarea facilităților de producție din China, în Japonia. Astăzi, Samsung a anunțat că își închide producția de telefoane mobile în China. #moretogo. Și este doar începutul. De aceea vă invit să urmăriți, dacă aveți șase minute, integral intervenția mea din urmă cu o lună, iar dacă nu aveți timp, de la minutul 4.10, aici:Categorii:Editoriale, Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: