Scrisoare deschisă către Șeful Statului Major General al Armatei Române referitoare la turnătorii din BNR.


Îl rog respectuos pe Șeful Statului Major General al Armatei Române, cel care îi are în subordine pe ofițerii Armatei Române care l-au preluat la securitate pe Mugur ,,Manole” Isărescu și pe Costinel Bichi, să evalueze dacă activitatea ofițerilor MApN este în acord cu legea atunci când informatori ai lor mai sus rubricați sau progenituri ai unor elemente din vecinătatea fostei Securități desfășoară activități neconstituționale împotriva mea, ca jurnalist.

Subliniez că prin activitatea mea am pus reflectorul pe acțiunile acestor informatori, preluați de la securitatea ceaușistă, acțiunile lor aducând atingere ordinii Constituționale.

În acest scop, solicit public șefului Statului Major General al Armatei Române să solicite verificarea și tragerea la răspundere penală a ofițerilor MApN care dirijează și coordonează operativ pe Manole (Mugur Isărescu) și astfel subordonează activitatea oferită de Constituție și lege Băncii Naționale A României în lupte ilegale cu libera exprimare și cu jurnaliștii care acoperă subiecte economice reale (în speța de față, cu mine).

Consider că într-un stat membru NATO nu au ce căuta ofițerii MApN care utilizează instrumente infilitrate ale Securității Tratatului de la Varșovia.

Subliniez și repet: solicit public ca Șeful Statului Major General al Armatei Române să dispună verificarea acestei situații și să informeze public cu privire la dimensiunea pe care fenomenul infilitrării informatorilor securității ceaușiste este coordonat în prezent de ofițeri ai MApN, înainte ca alte structuri ale unei societăți democratice ,,să ia fața” MApN în această privință.

Cu deosebită stimă,

Radu Teodor Soviani,

Jurnalist independent.

Și încă ceva:

Este regratabil ca diverse otrepe (oameni de nimic), educate temeinic în spiritul acțiunilor împotriva alianței NATO, atât prin lecții transmise, propagate și moștenite de propaganda ceaușisto-securistă despre economia politică a socialismului, pe baza cărora și-au obținut gradele într-un regim represiv, pe de-o parte, iar pe de altă parte, pui ai membrilor supleanți ai CC al PCR până în ultima zi a regimului represiv (22 decembrie 1989), continuă, la 30 de ani de la revoluție, la scutul ofițerilor MApN încă netrași la răspundere penală care se ocupă de dirijare și jocuri operative, să fie în poziții în care să nege libertatea de liberă exprimare, de opinie.

Acest lucru trebuie să ne mire cu atât mai mult cu cât, persoana în cauză, Costinel Bichi este în continuare consilier al turnătorului Securității Manole, la 30 de ani de la Revoluție. Născut din profesor de socialism și din dirijator de prețuri în economia socialistă (nefiind capabil nici în prezent să înțeleagă rolul dobânzii în economia de piață), și beneficiind de avantajele regimului represiv până în ultima zi.

Desigur că un astfel de pui mixat din propagandă a economiei politice a socialismului și  a circulației monetare și prețurilor în regimul comunist, nu are cum vreodată să se detașeze de educația primită și de privilegiile de care a beneficiat până în ultima zi a regimului comunist, pe baza cărora este încă exploatat. Singura lecție pe care un astfel de pui este capabil să o repete la nesfărșit este că ,,puterea lupului este haita”. Studiul de caz, Costinel Bichi, aici.

Bichi Iugenia: membru de partid din 1968. Director Adjunct științific la Institutul de Finanțe, Circulație Monetară și Prețuri (1984). Adjunct al Ministrului Finanțelor (8 martie 1986 – 25 august 1990).Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: