Scrisoare deschisă către Șeful Statului Major General al Armatei Române referitoare la turnătorii din BNR.


Îl rog respectuos pe Șeful Statului Major General al Armatei Române, cel care îi are în subordine pe ofițerii Armatei Române care l-au preluat la securitate pe Mugur ,,Manole” Isărescu (…), să evalueze dacă activitatea ofițerilor MApN este în acord cu legea atunci (…) se desfășoară activități neconstituționale împotriva mea, ca jurnalist.

UPDATE 31 ianuarie 2023: Am decis să elimin din articolul inițial, publicat în 30 iunie 2020, ca reacție la acest articol) publicat pe site-ul opiniibnr.ro în dimineața aceleiași zile, cateva pasaje contestate din punct de vedere al formulării.

Subliniez că prin activitatea mea am pus reflectorul pe acțiunile (…) care aduc atingere ordinii Constituționale.

În acest scop, solicit public șefului Statului Major General al Armatei Române să solicite verificarea și tragerea la răspundere penală a ofițerilor MApN care dirijează și coordonează operativ pe Manole (Mugur Isărescu) și astfel subordonează activitatea oferită de Constituție și lege Băncii Naționale A României în lupte ilegale cu libera exprimare și cu jurnaliștii care acoperă subiecte economice reale (în speța de față, cu mine).

Consider că într-un stat membru NATO nu au ce căuta ofițerii MApN care utilizează instrumente infilitrate ale Securității Tratatului de la Varșovia.

Subliniez și repet: solicit public ca Șeful Statului Major General al Armatei Române să dispună verificarea acestei situații și să informeze public cu privire la dimensiunea pe care fenomenul infilitrării informatorilor securității ceaușiste este coordonat în prezent de ofițeri ai MApN, înainte ca alte structuri ale unei societăți democratice ,,să ia fața” MApN în această privință.

Cu deosebită stimă,

Radu Teodor Soviani,

Jurnalist independent.

Și încă ceva:

(…) 9 rânduri retrase (UPDATE 31 ianuarie 2023).Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: