Despre reducerea dobanzii cheie de catre BNR la 1,5%. Prea tarziu, prea putin.


In martie 2020, la debutul crizei, atrageam atentia ca prima masura pe care trebuie sa o ia autoritatile pentru limitarea efectelor crizei este reducerea dobanzii cheie a BNR spre 1%. Fostul turnator al securitatii, Manole, cunoscut si ca guvernator BNR a facut crize de nervi in urma expunerii opiniei mele in spatiul public, si a intarziat cat a putat reducerea dobanzii, astfel incat sa isi satisfaca obligatiile private si nu pe cele de guvernator BNR (dovada ca bancile se indreapta in plina criza spre profituri istorice).

Abia astazi, la inceputul lui august, BNR mai reduce timid dobanda cheie la 1,5%, dupa ce s-a asigurat ca Cîțu s-a imprumutat la dobanzi de 3 ori mai mari decat Grecia, la cele mai ridicate din Uniunea Europeana, iar ratele amanate au fost facute la dobanzi MARI si la diferente (spread-uri enrome), camataresti, practicate in Romania intre dobanzile la depozite si cele la credite. Intre timp, fostul turnator si-a pus #um0544btiches sa ma atace, pentru ca sustineam reducerea semnificativa a ratei de dobanda cheie.

Prin reducerea de astazi (prea tarzie si prea putina) putem vedea totusi semnalele ca slugile securitatii si-au cam pierdut garantiile ca nu vor ramane, foarte curand, sub cerul instelat.

Cititi si:

(I) Se va ridica BNR la înălțimea crizei și va reduce, în mod real și urgent, dobânda cheie spre 1%? Până acum, în mod real, nimic pentru populație.

 Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: