Despre pensii si despre reimpunerea majorarii punctului de pensie cu 40% , decisa azi de Parlament


Despre pensii. Faptul ca actualul guvern nu dă doi bani pe lege nu este breaking news. A fost vizibil inca de la instaurarea sa. A fost vizibil prin cele 26 de OUG-uri dinainte de caderea acestui guvern in buza pandemiei, a fost vizibil prin privatizarea veniturilor publice ale sanatatii, a fost vizibil prin tentativa de ordonanta de urgenta pentru spalarea sumelor provenite din infractiuni (matrapazlacurile cu bancile de locuinte) in favoarea BCR in principal si Raiffeisen in subsisidar.

A fost vizibil prin petrecerea coronavirus a lui Orban din plina stare de urgenta, fara masca, cu alcool si tutun, impreuna cu alti ministrii dezmatati. A fost vizibil prin modul de abordare a accidentului lui Bode – ,,de pe bancheta din spate” – autorul moral al accidentului, la scutul SPP-istului. A fost vizbil prin minciuna inca de la preluarea guvernarii in privinta majorarii punctului de pensie cu 40% (,,vom respecta legislatia in vigoare, majorarea e prinsa in buget”).

A fost vizibil la prima rectificare bugetara (din plina pandemie, in care minteau in continuare ca ,,e prinsa in buget”). A fost vizibil atunci cand au facut 2 rectificari bugetare frauduloase, falsificand prognoza de PIB (prima, cu o reducere de doar -1,9% si cu crestere de PIB nominal), si a doua cu o reducere falsificata a economiei in 2021 de numai -3,6% si cu PIB-ul nominal aproape la acelasi nivel). Pana in iulie 2020 minteau ca ,,majorarea cu 40% e prinsa in buget”. Stiau ca mint.

Eu nu voi spune acum daca este sau nu sustenabila aceasta majorare, intrucat nu eu sunt administratorul economiei si nu eu trebuie sa gasesc solutii pentru respectarea legii. Ci ei. Atat putere, cat si opozitie. Insa ei, sunt in cardasie, in a nu da doi bani pe lege. Iar modul cum opozitia a mimat motiunea de cenzura (ca sa sprijine in fapt guvernul Orban), respingerea majorarii de azi cu doar ,,14%” și revenirea la ,,40%” impreuna cu argumentele Olgutei Vasilescu, mie imi demonstreaza o alianta toxica intre putere si opozitie, in care si unii, si altii STIU ca vor conduce, impreuna si la scutul lui Iohannis si a turnatorului Securitatii Manole, Romania catre dezastru economic.

Stiti ceva? Solutii de azi pe maine in mod real nu exista. Dar, din noiembrie anul trecut si pana in septembrie anul acesta, in aproape un an EXISTA timpul pentru reforme structurale, chiar si in pandemie, care sa conduca la solutii pentru majorarea punctului de pensie cu 40%, cum prevede legea, cu conditia sa pui altceva in loc si sa tai cheltuieli aiurea din alta parte.

Insa actualul guvern a mintit, iar singura politica reala a fost sa arunce cu banii aiurea, in plina pandemie. Sa o speculeze. Si ei, si opozitia. Impreuna ei nu dau doi bani pe lege. Pregatiti-va pentru sucombarea economiei romanesti, prin larga complicitate putere-opozitie, in preajma alegerilor generale.Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: