Foarte pe scurt despre cel mai mare număr de cazuri pozitive raportat AZI în România și detectate în ultimele 24 de ore.


Foarte pe scurt, dar foarte pe scurt, despre recordul negativ de infectări comunicat astăzi pentru România, pentru ultimele 24 de ore.

Dar încep cu concluzia: cu 132.001 cazuri raportate în total până azi, România, a 61 țară ca populație din lume, se află pe poziția 29 ca număr de infectări. Ca să știți.

Apoi:

1. ,,Grupul” a comunicat astăzi 2.343 de cazuri noi depistate. Este cel mai mare număr zilnic, vreodată, raportat, în România

2. Au fost raportate infectările noi în urma a 26.011 teste ,,efectuate în ultimele 24 de ore”. Dintre acestea, 15.436 de teste au fost făcute în urma în baza ,,definiției de caz” și 10.575, ,,la cerere”.

3. Înclin să cred că marea majoritate a celor 2.343 de cazuri noi depistate sunt în urma ,,definiției de caz”, ceea ce ar indica o rată de pozitivare, spre 15%. Înclin să cred că ponderea cazurilor pozitive din testele efectuate în baza definiției de cazu este (mult) mai mare decât în cazul testelor la cerere (care pot fi și de la oameni îngriorați sau pur și simplu de la persoane care fac testarea pentru că trebuie să ajungă în state unde este nevoie de prezentarea rezultatului negativ al testului.

4. Situația putea fi anticipată fără riscul de greși (vedeți articolul meu din 28 septembrie când a fost raportată cea mai mare rată de teste depistate pozitiv raportată la numărul de teste efectuat, vreodată, de la începutul pandemiei).

5. Ministrul finanțelor, Florin, ne explică faptul că pandemia este benefică pentru România, întrucât, în plină recesiune economică cauzată de pandemie, el a încasat mai mulți bani la buget în septembrie (datele vor fi făcute publice abia pe 25 octombrie, de aceea minte), decât în septembrie anul trecut, când România era pe creștere iar acum România este în picaj. #aducețiizoleta.

6. #aducețiizoleta și pentru Marcel Vale, ministrul de Interne.În 15 aprilie 2020 (la jumătatatea lockdown-ului), România înregistrase 337 de cazuri noi în ultimele 24 de ore (respectiv 13,5% din numărul cazurilor înregistrat azi, de 2.343, record). Lumea era ținută prizonieră în casă, prin împrăștierea fricii, în timp ce, așa cum relevă și datele de azi, autoritățile au făcut #nimicpentru populație. Primii care iau pandemia în bătaie de joc, sunt chiar decidenții. Merită să vă readuceți aminte… îmi pare rău că nu am imagini și cu imnul prin portavocele poliției, în timp ce ei făceau contracte la prețuri de speculă, făcând ceea ce fac și acum: speculează economic și politic pandemia, dând dovadă de neglijență criminală față de populație.

Vă mai amintiți?

 Categorii:Editoriale, Stiri, The Money Show

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: