De unde atâta ură a unui fost turnător la Securitate și după 30 de ani împotriva populației, companiilor și finanțării decente a statului român?


De unde atâta ură a fostului turnător al Securității, Manole, împotriva populației, companiilor românești și costurilor de finanțare ale statului român (dobânzile plătite de statul român s-au majorat cu 25% în primele 10 luni ale acestui an față de perioada similară a anului trecut)?

De unde atâta prietenie penru acționariii băncilor comerciale cărora le-a făcut cadou prin privatizări de bănci fără reevaluare de active, sistemul și profiturile sistemului bancar românesc? Cum a reușit fostul turnător al Securității, Manole, să dovedească complicitatea forțelor politice din România (prin reprezentanții lor în Consiliul de Administrație al BNR, numit exclusiv politic), astfel încât să ne transmită, aș spune disperat, că nu vrea să reducă dobânzile pentru populație, companii și pentru statul român?

,,Consiliul de administrație al BNR a decis în unanimitate menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,50 la sută”. Unanimitate? Chiar niciunul dintre membrii Consiliului de Administrație al BNR nu este în măsură să se opună fostului turnător al Securității, care urmărește astfel scăderea competitivității economiei românești (prin menținerea dobânzilor înalte), astfel încât să submineze, cronic, șansele de revenire a economiei, după pandemie?

Între timp, știți că Mugur Isărescu ne transmite prin Valentin ,,Loază” că salariile trebuie tăiate în România: adică, competitivitatea României ar trebui să fie menținută la limită prin TĂIERE de salarii, și nu prin reducerea dobânzilor, pentru că nu vrea cel cu dublă comandă.

Pe economistul șef al BNR, pedagog de școală nouă și goarna tăierii salariilor și în această criză, îl vedeți încadrat între doi turnători la Securitate, care cinsteau un pahar de șampanie în 26 ianuarie 2010, în cinstea celei mai draconice recesiuni din precedenta criză globală (2008-2012), pe care au imprimat-o pentru România, cu câteva luni înainte de majorarea TVA-ului la 24% și tăierea salariilor cu 25%.Categorii:Editoriale

Etichete:, ,

1 răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: